Toro Rosso test nieuwe F1-wagen in Barcelona [gallery]

Auteur: , 29 Reacties

Vandaag heeft Carlos Sainz de eerste meters gemaakt in de STR11, de nieuwe wagen van Toro Rosso met Ferrari-motor. Morgen mag Max zijn eerste meters maken.

Het is een bekend verhaal, na een hoop getouwtrek vorig seizoen, heeft Toro Rosso de weinig succesvolle Renault-motor ingeruild voor een overjarig Ferrari-blok. Niet het nieuwste van het nieuwste dus, maar de auto belooft een stuk sneller te zijn dan vorig jaar. Het was nog wel even passen en meten, de auto was volledig rondom het Renault-blok ontworpen en om de Italiaanse krachtbron te laten passen, moest onder andere het koelsysteem worden aangepast.

Eerder leekt het er overigens nog op dat Toro Rosso de nieuwe auto zou gaan testen met de oude livery, omdat ze de nieuwe plakplaatjes nog niet af hadden. Naar nu blijkt hebben ze de stickers ├╝berhaupt achterwege gelaten, anders dan de door de FIA verplichte wagennummers.29 reacties

Het circuit ziet er niet nat uit, wilden ze niks (rondetijden) prijsgeven of waren er wel natte delen op het circuit. Lijkt me dat je de weinige testgelegenheden die je hebt liever op slicks afwerkt.
@dieselaer: Kan natuurlijk zijn dat ze zoveel mogelijk data over zoveel mogelijke situaties willen hebben. Zoals je zelf terecht aangeeft is de testtijd beperkt. Kan me voorstellen dat je dan zoveel mogelijk scenario’s wilt draaien.
@dieselaer: het was eerder op de dag wel wat nat. Voldoende voor inters. Later is er veel gereden op de droge band. Op gpupdate en autosport kan je liveblogs vinden.
eigenlijk best wel een lelijk hok zonder die bestickering
@opschieten: Lelijk ? Ik vind hem net geweldig zonder die stickers !
@opschieten: ik vind t juist mooi!
@opschieten: zonder of met stickers, mooi vind ik de f1 wagens al jaren niet meer.
Nu kun je echt de vorm van de auto zien zonder dat de stickers een illusie kunnen maken van andere vormen
Beter zonder stickers, ziet er gaaf uit zo
Ik vind het er in iedergeval top uit zien, hopelijk worden ze niet het snot voor ogen gereden met de verouderde motor….
@dutchdriftking: hij zal niet slechter zijn dan het blok van vorig jaar. Plus niemand verwacht dat tr voorin meerijdt en daar is dat team ook niet voor. Dat max dat wel lukte vorig jaar was een bonus.
@rolov: Misschien niet slechter dan het blok van vorig jaar, maar misschien wel slechter dan alles wat er dit jaar rond banjert. We weten het nog niet…
@motoragent: @rolov precies dat! En ik zou voor het tweede seizoen een keertje P3 helemaal niet gek vinden. (wens is de vader van de gedachte, ik weet het)
Iets te melden over de tijden? Ik vind dit artikel een beetje nutteloos, want er wordt alleen wat herhaald en gezegd dat ze geen stickers konden vinden…
@jeppie: Tijden vergelijken is op dit moment ook een beetje nutteloos, omdat iedereen zijn eigen testprogramma uitvoert. Het gaat om de mooie plaatjes.
Toro Rosso’s worden voor een groot gedeelte geschilderd, klein puntje geen stickers dus.
@r32t: Dat klopt helemaal. De reden is stimpel, zelfs de dunste stickers zorgen voor een miniscule abrupte verdikking, waardoor de airflow van de auto uit balans raakt. Om diezelfde redenen reed Williams bijvoorbeeld rond met de 007-stickers op hun spiegels. Het oorspronkelijke plan was om die op de voorvleugel te plakken, maar dat was ook nadelig voor de airflow.
@Edge: Ik dacht juist dat ze dat deden vanwege het gewicht van de stickers, spuiten zou lichter moeten zijn. Dat van die verdikking klopt inderdaad wel, al zal spuiten ook voor een kleine verdikking zorgen.

Bizar eigenlijk dat zo’n klein detail al van belang is.
Ik meende ergens gelezen te hebben dat Sainz een vierde tijd heeft gereden. Zal zo de bron even opzoeken.
@vonklausenburg: Volgens de tijdenlijst van Sky heeft Carlos de 7e tijd gereden. En Wehrlein/Manor en Grosjean/Haas waren sneller dan Palmer/Renault. Ik zal de volledige tijdenlijst even aanhalen, hoewel tijden natuurlijk helemaal niks zeggen op zo’n eerste testdag.
http://i.imgur.com/8a3VQ3z.png
http://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/335835/vettel-snelste-betrouwbare-mercedes-maakt-indruk/
@bluebird: en voor wie liever filmpjes kijkt, in een dikke minuut alle teams in actie vandaag:
https://youtu.be/ShVX76S__RM
@bluebird: is dit dan ook het ‘nieuwe’ geluid?
@bisazza: ja, volgens skysports is het zo’n 10% luider. Niet spectaculair veranderd dus.
@bluebird: ach, alle beetjes helpen.
Leuk die foto’s, maar ik ben meer benieuwd naar de tijden die auto neerzet.
Zitten ze dicht achter de topteams of achter de Sub-Top.
Ik zie nu bovenstaand linkje.
Als Sainz een vierde tijd rijd dan zet Max morgen een eerste tijd neer.
Het geluid is toch wel al beter hoor
Ook hier is sprake van een bavianenkont op de auto…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).