Toyota C-HR Concept: ontworpen in Europa

Auteur: , 8 Reacties

Hij ziet eruit alsof hij zo de zandduinen van de Dakar-rally kan bedwingen, maar in werkelijkheid kan deze Toyota C-HR waarschijnlijk nog niet eens op eigen kracht de beursstand afrijden. Het Concept moet ons klaarstomen voor een nieuwe Toyota-crossover.

Toyota C-HR Concept

De C-HR is lekker los getekend, met een zwevend dak, taps toelopende zijruiten en een uitstekende bips (die uitsteekt, of hij uitstekend is laten we aan de toeschouwer over) met LED-achterlichten. Verantwoordelijk voor het design was ED2, Toyota’s Europese designstudio.

Deze studio zal de komende jaren ook werken aan nieuwe generaties A-, B-, en C-segment Toyota’s. Hier is de markt het meest veeleisende en concurrerend voor klein spul, dus dan moet het hier ook ontworpen worden, aldus CEO Akio Toyoda.

Wellicht zien we nog wat elementen van de C-HR terug in een toekomstige crossover, maar voor nu is het vooral een mal dingetje voor het oog. Specs heeft ‘ie niet, een ‘Hybrid’-badge op de kont dan weer wel.
8 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Misschien handig om even een aantekening van te maken: over 18 jaar hoef ik geen artikel over deze vergeten concept te lezen. Dank u.
Versaaien en Prius aandrijflijn er in en hij doet het vast goed in Nederland.
@reistje:
Een Prius aandrijflijn zal het heel goed doen in zwaar terrein. Dankzij maximaal koppel vanaf nul. Beter dan een dikke diesel. Kun je saai vinden.
Een beetje Nissan juke achtig, ziet er wel leuk uit
3.6 liter boxer motor van Subaru erin met 1 turbo en 1 supercharger en de duinen in.
Best een leuk bakkie.
De “boe” van de 500X had van mij hier gemogen…
Wat een gedrocht

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).