Toyota blundert, deelt per abuis nieuwe Supra

Auteur: , 81 Reacties

Krijgen we ook echt iets nieuws te zien?

Toyota Duitsland blundert, deelt per abuis nieuwe Supra

Veelal is het zo dat officiële foto’s van een nieuwe, langverwachte auto enkele uren of etmalen uitlekken voordat deze onthuld had moeten worden. Bij de nieuwe Toyota Supra, de vijfde generatie, is dat wel even anders. De terugkeer van de Japanse sportauto staat namelijk gepland voor de NAIAS in Detroit van volgende maand. De Duitse marketingafdeling bedoezelt het feestje vandaag, door per ongeluk een tweetal foto’s van de auto te delen.

Dit blijkt uit een bericht van een gebruiker op een forum dat aan de nieuwe Supra is toegewijd. Nadat de gebruiker, t93, zichzelf op de wachtlijst voor de nieuwe Supra had geplaatst, kreeg hij een e-mail van Toyota Duitsland. In de e-mail werd de gebruiker vriendelijk bedankt voor zijn interesse en beloofde de automaker hem spoedig te informeren wanneer er nieuws te melden was. De belofte kwam Toyota wel héél snel na, want in diezelfde e-mail zond het per ongeluk twee officiële schetsen mee, die waarschijnlijk pas bij de onthulling van de auto gedeeld hadden mogen worden.

Hoewel we de auto nu in vol ornaat te zien krijgen, heeft Toyota niet zozeer zijn best gedaan om de auto buiten de spotlichten te houden. Afgezien van het feit dat er al tot tweemaal toe foto’s van de auto op zijn gedoken, heeft de autofabrikant de nieuwe Supra o.a. al meegebracht naar het Goodwood Festival of Speed. De auto was hier misschien gehuld in een gecamoufleerde jas, de vormen waren zeker goed te bewonderen. Halverwege volgende maand zal de Toyota Supra officieel van zijn doeken worden ontdaan.

Toyota Duitsland blundert, deelt per abuis nieuwe Supra81 reacties

De naam Supra onwaardig.
@hahaha: eens, ondanks hij er wel goed uit ziet
@hahaha: Cupra ging niet meer.
Ziet er zo op t eerste gezicht best wel sexy uit!
@toyotafortuner: ik ben echt teleurgesteld eigenlijk.. de laatste generatie was ook niet echt mooi te noemen. Toch ademde die sportiviteit en kracht uit. Nee sorry, dat heeft Nissan echt beter gedaan met de GTR.
@vtie: Ben ik met je eens. Al vond ik de GTR ook niet moeders mooiste. Neemt niet weg dat het een indrukwekkend apparaat is die snel en krachtig oogt. Tevens een redelijk tijdloos design, hetgeen de vorige generatie Supra wel had maar ik bij deze niet kan zeggen.
@toyotafortuner: Dank je.
‘Per abuis’, daar geloof ik dus helemaal niks van
@s62b50: natuurlijk is het niet per ongeluk. Net zoals die crowdfundingwrapcadeaupapieractie niet bedoeld was om het goede doel te steunen.
De Supra begint last te krijgen van het NSX probleem; ze teasen deze auto ondertussen al zo lang dat het nieuwere er al af is…..

C stijl is een beetje raar overigens, ben nog niet kapot van het uiterlijk op de foto’s.
@Rudy: klopt. Het is het ook net niet qua design. Stoer willen zijn maar toch te braaf ofzo. NSX best cool maar mist iets bijzonders.
@Rudy: Exact! Toen de NSX uitkwam had ik het gevoel dat deze al jaren op de markt kwam. Hij deed me dan ook weinig. Datzelfde geldt voor de Supra, het oogt allemaal niet ‘nieuw’. Daarnaast vind ik dit nieuwe design ook niet bepaald fraai of tijdloos..
Nou.. had verwacht dat het een sportief ogende auto zou worden. Dit lijkt op een ombouw kit voor een gt86
@jamesbond007: Wel benieuwd hoe jouw ombouwkit er uit zou zien.
Als conceptauto een prachtig ontwerp. Nu inmiddels verouderd. Ook is hij wat anders. Jammer.
@viezefreddyw: ik vond eerlijk gezegd alle generaties supra enigzins ouder lijken dan dat ze zijn. Maar toch is het design geslaagd tot deze. Want deze kont slaat echt de plank mis…
@viezefreddyw: Vieze Freddy maakt hetzelfde door.
Beetje jammer dit resultaat..
Dit model komt werkelijk op de markt zodra de eerste facelift een feit is?
Mooie C-stijl!

Nu we camera’s rondom hebben, en niet langer gedicteerd worden door ‘overzichtelijkheid’ tbv inparkeren, kan er eindelijk eens geëxperimenteerd worden met een wat andere koets. Een brede C-stijl geeft een robuust uiterlijk.
@frank2b: dat van die brede C stijl past Volkswagen al decennia toe op de Golf. Tegenwoordig doet zelfs iedereen in het C segment dat, waarbij Mazda het zelfs een tikkie overdrijft bij de nieuwe 3. Wil je origineel zijn heb je juist iets anders dan een dikke C stijl nodig.
Gewoon een mooi ding, geen fratsen of moeilijke lijnen. Ben benieuwd wat hij gaat kosten. Zouden we echt premium Duits kunnen rijden voor een schappelijke Japanse prijs?
Mooi! Heeft wel wat weg van de rx-8
@baklava: Of van baklava.
Ik ben bij de introductie van de auto geweest. Ziet er best gaaf uit. Alleen uitlaat geluid kregen we niet te horen. En interieur hebben we niet kunnen zien. Maar ziet er best gaaf uit. En hij komt er als zes cilinder. En later volgend jaar een viercilinder met 285 pk.
@toyotavenray: met 6 cilinder vanaf 80k zo ongeveer schat ik, misschien nog iets meer?
@lekkerlinksrijden: ik denk zo,n zelfde verhaal als de Yaris grmn. Heel duur. Dus denk over de 100.000. En de vier cilinder misschien op 70.000 ofzo.
Vind ‘t wel een mooi ding, scherp gesneden op z’n japans met een Zagato-achtig double bubble dak. Heeft wel wat. Als-ie de rijtesten ook nog goed doorstaat wordt het wellicht een echt hebbeding. De 3 liter BMW-motor zal daar zeker geen afbreuk aan doen.
RIP Supra dan maar he…
Fuck wat een lelijke voorbumper
@tvklarenbosch: nee, jouw tv is te pruimen!
‘per ongeluk’ weer een auto vroegtijdig ‘gelekt’
Worden er überhaupt nog auto’s gepresenteerd zonder gelekt te zijn?
Wat een tegenvaller btw, had ook een GT86 opvolger kunnen zijn.
Alsof een GT86 gestoken is door een bij en is gaan opzwellen op de verkeerde plaatsen. Naar mijn mening is dit in ieder geval qua uiterlijk geen passende auto voor de naam “Supra”.
Ziet er een beetje klein uit. Net alsof dit een model is ónder de echte supra
@janmetdelangeachternaam: volgens mij is hij ook compacter dan de GT86. Niet dat daar wmb iets mis mee is want wie zegt dat sportwagens groot moeten zijn?
@Dizono: sportwagens moeten juist compact zijn, alleen dan zijn ze voldoende wendbaar. Overigens betwijfel ik of deze Supra nou (zoveel) kleiner is dan de Supra uit de jaren 90, auto’s zijn allemaal stukken groter dan toen. Ook kan hier de wielmaat een stuk groter (ook zo’n trend, steeds grotere wielen) zijn waardoor de wagen zelf compacter lijkt dan die is.
Lijkt wel alsof men bij de onthulling van een nieuwe auto altijd zeer kritisch/negatief over het uiterlijk is.
@jules713: dat is toch ook het hoofddoel van het internet, je gal kunnen spuwen? Stukken comfortabeler dan met een geel hesje ergens in de weg te gaan staan.
Overigens snap ik al dat negatieve ook niet want van deze foto’s wordt ik juist heel blij, leuke compacte wagen, typisch Supra design.
Mooi apparaat, zal vast top gaan rijden ook
Heel gaaf! Deze schreeuwt om een proefrit met mij achter het stuur.
Stuk beter dan de BMW.. vind em wel ok.
@haroldt: als je een cabrio wil dan moet je bij bmw zijn. En wil je een coupe, dan moet je bij Toyota zijn.
Ik vind ‘m gaaf. Durf het bijna niet te zeggen, maar volgens mij staat zwart (want saai) geweldig op deze auto. Ik ben vooral benieuwd hoe deze Supra zich gaat onderscheiden ten opzichte van de BMW Z4. Hopelijk is het wat meer dan enkel een ander koetswerk. Aan de andere kant: eindelijk komt er een fabrikant met een gave coupé. Zeuren om zoveelste SUV of crossover is goed, maar met zo’n coupé heb je nog het voordeel dat ie wellicht geweldig rijdt, ondanks de looks. Daarbij moeten die vaak een beetje ‘groeien’. Het zal niet de eerste Japanse sportauto zijn die na een facelift (of twee, drie) er ineens geweldig uitzien.
@willeme: Alpine deed het dit jaar ook, en die werd goed ontvangen door iedereen
@lekkerlinksrijden: gelukkig wel! Best wel verrassend. Zeer gave auto en tof concept! Hopelijk volgen er meer ;-).
@willeme: fleurt alles een beetje op. Maar dat vind ik ook van de gt86 en brz, gewoon iets anders dan de standaard modellen. Zoals vroeger een Monza of Capri
Mooi, alleen die kont oogt nogal geknepen
Is toch gewoon een BMW Z3 eh 4 maar dan anders?
Werkelijk een prachtige auto. Toyota blijkt nog steeds mooie wagens te kunnen maken. Hopen dat het wel een succes wordt en geen muurbloempje zoals die GT86.
Voorkant ziet er netjes uit, de achterkant daarentegen vind ik apart. Ik vind het iets weghebben van de Alfa 8c
Ik vind hem wel lekker. Vind het wel een mooie moderne interpretatie van de oude, maar dan zonder taartschep.
Wat een ontzettend lelijke schele auto, zal vast vetter zijn in t echt en heel erg vet om te hebben en rijden, maar dit trekt me totaal niet.
Nee, nee en nog eens nee. De oude was ook niet heel mooi maar die klopte tenminste. Dit zit er heel raar uit…
Ik vind hem best gaaf eigenlijk! Beter dan verwacht.
Supra of gtr moetrn opnemen tegen corvette porsche etc. Supra heeft hier geen bruut uitstraling
@elemento: proost
Schande die hofmeister kink! Ha nee wacht, verkeerde auto. ;-)
Sorry, maar dit ziet er toch niet uit? Deze Supra op Z4 basis is veel te hoog en veel te smal om het design van de FT-1 concept goed te laten werken. Dat design had veel beter tot zijn recht gekomen in een auto op basis van bijvoorbeeld een Aston Martin Vantage. Al hebben we het dan uiteraard over een heel ander soort auto met een heel ander soort prijskaartje.
Hadden ze het de nieuwe Celica genoemd dan had ik het meer kunnen waarderen waarschijnlijk. Een Supra moet daar boven uitsteken.
Helemaa geen dikke bak zoals de vorige wel was, erg jammer.
Dit is meer een celica met goede layout en chassis
Vind hem stoer, heeft niets extra primijum nodig. Want Toyota.
Beetje veel lijnen en sleuven, zo op het eerste gezicht. Maar zoals bij de meeste auto’s geldt ook hier: eerst in het echt zien. Persfoto’s geven gek genoeg vaak een verkeerde indruk.
Wat een tegenvaller, 100 keer liever de vorige!
Tja…ik zit even Supra’s te googlen.. En dan kom ik toch tot de conclusie dat Supra’s gewoon nooit mooi zijn geweest. Over het algemeen wel wat gestrekter en dat mis ik in de nieuwe een beetje. Zal vast goed rijden.
Een Toyota met een Hofmeister knik… Ze verhullen de afkomst in ieder geval niet.
Oh, oh, poe poe, nou nou, een next-gen Z4 met een ander hoedje.
Ground breaking.
Lijkt wel op een BMW Z4 COUPE
man man man wat en gedrocht.. ,zelfs en gemiddelde prius ziet er schooner uit ,het zal niet lang duren totdat ze de productie stop zetten ..want dit wordt en dikke flop…als 2JZ-GTE gedachten had zou hij hier niet geswapt willen worden puur van wege schaamte de blok zou barsten door in zon lelijkerd te zitten. bahhh jakkes
@mk7r: sorry pik, ik snap echt niks van je tekst.
@rolov: Ketamine of zoiets?
@rolov: wat versta je niet leg eens uit ? Kort vooruit deze supra onwaardig design bevalt mij niet.
@mk7r: Snap je ook niet. Misschien eerst je tekst even nalezen, voordat je het verstuurt?
@joppe: ok ik zal volgende keer eerst jou toestemming vragen voor ik het verstuur..
Heerlijk stoer gelijnd de nieuwe Supra. De oude Supra’s waren ook mooi maar hadden hun beste tijd wel gehad. Met deze Supra word een nieuw tijdperk ingeslagen. Vind hem mooier dan de Z4 en de Cayman.
Sorry maar vind het er echt -leepu op een blauwe maandag achtig- uitzien.
Had beter een celica kunnen zijn…deze gaat de legendarische status van zijn voorganger niet behalen..er had gewoon een Toyota krachtbron in moeten zitten
Minimaal 2JZ motor erin, anders is t een flop. Laffe viercilinders klinkt nergens naar tegenwoording.
Leuk design wel, nu maar hopen op die dikke 6 cilinder!
@20klepper: euh… er ligt een zes in lijn in, van BMW weliswaar, maar een I6 nonetheless.
Ik vind en wel gaaf. Ben benieuwd naar de.prijs. Ik ga zeker een proefrit maken zodra ik in de markt ben voor een vervanger.
Ik vraag me af wat de lieden die het een “afschuwelijk lelijk hok” vinden ervan hadden verwacht? Ik vind het een geweldig ding, een échte sportwagen dien je altijd met open armen te ontvangen tussen de 700pk familiebakken vanuit Duitsland.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).