Toyota Fuel Cell Sedan: dit wordt hem

Auteur: , 27 Reacties

Twee weken geleden zagen we nog een concept, inmiddels heeft Toyota het design voor zijn waterstofauto vastgelegd in een defnitief productiejasje. Zo gaat Toyota's Fuel Cell Sedan (2015), een voorlopige naam, er uit zien. Lees meer op Groen 7!

Toyota's waterstofauto

Twee weken geleden zagen we nog een concept, inmiddels heeft Toyota het design voor zijn waterstofauto vastgelegd in een defnitief productiejasje. Zo gaat Toyota's Fuel Cell Sedan (2015), een voorlopige naam, er uit zien. Lees meer op Groen 7!27 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Wat een angstig lelijk ding zeg. I’ll take the Honda anyday.
Poseidon zou er een tsunami op willen loslaten… Gedrocht 1e klas.
Waarom WAAAAAROOOM zijn die knappe koppen zo dom….

Dit is de Prius 1 all over again… Machtig slimme auto met super interessante techniek… en dan laten ze hem ontwerpen door een techneut…

(ಠ_ಠ)
@baasbas: En toch zal ie goed verkopen. Zeker Japanners zijn niet vies van onconventioneel design…
@baasbas: Ik vind de Prius MK1 mooier dan de latere modellen hoor. Die zag er gewoon saai uit, in plaats van opvallend-lelijk.

Anyways ze doen weer goed hun best.
@reistje: Smaken verschillen dan denk ik. :-)
Een Honda Clarity is ook zaaddodend. Zelfde categorie als een Suzuki Liana enzo…
Waarom moet het er nou weer zo vreemd (lelijk) uitzien? De waterstof auto die Honda een aantal jaren terug had zag er tenminste nog uit als een normale auto..
…was beaten hard with the ugly-stick…
Het begon met de Prius en Nissan Leaf.Het is gewoon helemaal niet de bedoeling dat normale mensen dit soort auto’s kopen.Normale mensen willen ook in een normale electrische auto of hybride rijden.De Electro of hybrides die dan wel mooi zijn Tesla,etc zijn niet te betalen.Op deze manier wil niemand erin rijden terwijl je ze wel kunt kopen(dan rij je maar voor l.l)
Is het just me, of lijkt dit op een Ampera die te laat geremd heeft voor een Prius ?
via Android app
Hele ding ziet eruit als een soort van SUV op veel te kleine bandjes, de achterkant is gewoon spuuglelijk. Jammer, want de designfilosofie vind ik nog best te pruimen.
Hahahaha burn baby burn
Ik denk dat Toyota stiekem alle alternatieve technieken de nek om willen draaien. eerst hebben ze met de prius de hybride techniek zo een imago te geven dat je er niet dood in gevonden wil worden ondanks de prachtige techniek, nu met dit gedrocht doen ze het zelfde maar erger met waterstof.

Jammer want de techniek zou het hart van elke autoliefhebber toch sneller moeten laten kloppen.
Ik vind het niet lelijk. Speciaal, futuristisch, gedurfd, maar niet lelijk.
Prachtig! Doe mij maar een, alleen spijtig dat er zo weinig hoekjes en lampjes aan zijn. Gemiste kans lijkt me…
De grote reden dat ik waterstof wil is omdat ik van de inefficiënte verbrandings motor houd.

Lijkt mij sterk dat dit efficiënter is als je eerst stroom moet omzetten in waterstof om vervolgens weer stroom te maken dan direct stroom te maken en dit in accu’s op te slaan.

Het enige voordeel is dat je het kan tanken=snel bijladen, maar zou dat met beter accu’s nog nodig zijn.
Ja, Lekker, wat een mooi ding.
Perfect voor de introductie: eerst die hippies en bekende mensen die graag willen dat men ziet dat ze in zo’n hok rijden. FCV Mk2 en 3 worden dan een beetje normalen.
Maar allemaal leuk en aardig: sinds 2008 rijdt Honda toch al rond met hun FCX (voor klanten in Zuid Cali en Japan)? Op kleine schaal, maar toch: voor prive-lease.
Godver Toyota. Waarom zulke mooie techniek in zo’n gedrocht gooien. Designer direct ontslaan!
Dat design is met voorbedachte rade zo gedaan, dat ding kost eigenlijk meer, dan dat Toyota er voor gaat vragen. Op iedere FCV moeten ze giga bijleggen, nu verkopen ze er geen, en kost ’t ze niets… Kunnen ze de techniek mooi verkopen aan de conculega’s.
Dat design valt toch wel mee. Als ik hier uit het raam kijk zie ik veel lelijkere auto’s staan. Ok mooi is anders, maar niet iedereen geeft om een mooie auto. Echt een auto net als Prius 1 die bedoeld is voor die mensen die een groene auto willen die ook praktisch is. Uiterlijk kijken dat soort mensen vaak toch niet naar.
Lees verder op.. NEE
Gewaagde techniek in een gewaagd jasje. Mooi zo.
-edit: nutteloze bijdrage-
Burn it with petrol!!!
Waarom moet toyota zo`n lelijk hok maken. Laat ze eens naar Tesla kijken, het kan ook anders toyota!!!!!
Geef een designer LSD en je krijgt dit…

Ik zou m’n hond er nog niet op laten klaarkomen zeg.
Heb je zulke interessante techniek, stop je het in zo’n “lichaam”. WHAT WHERE THEY THINKING ???
BMW had al een waterstof 7-serie in 1987 (!) en zag er ook nog eens erg goed uit. Bij Toyota maakt men met groen steeds een statement door een spuuglelijke auto om deze mooie techniek heen te bouwen. Jammer. Gelukkig zit de concurrentie niet stil.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).