Toyota Yaris populairst bij bejaarden, rest kiest VW up!

Auteur: , 21 Reacties

Toyota heeft het weer geflikt! De Yaris is wederom de meest verkochte auto onder Nederlandse senioren. Sinds 2006 is het al zo dat 65-plussers het liefst deze stadskruimel uit Japan kopen. Mensen van 65 jaar en jonger kopen liever een Volkswagen up!.

Toyota Yaris bejaardenauto 2013

Als gekeken wordt naar de registratiecijfers voor particulieren in de periode januari tot en met september van dit jaar dan zijn dit de winnaars per leeftijdscategorie:

18-25 jaar: Volkswagen up! (363 stuks)
26-35 jaar: Volkswagen up! (901 stuks)
36-45 jaar: Volkswagen up! (1.309 stuks)
46-55 jaar: Volkswagen up! (1.916 stuks)
56-65 jaar: Volkswagen up! (1.447 stuks)
65+: Toyota Yaris (1.554 stuks)

De top drie van populairste auto’s bij senioren zag er als volgt uit:

1) Toyota Yaris
2) Kia Picanto
3) Peugeot 208

Allemaal auto’s die relatief goedkoop zijn en bijna ook allemaal nog relatief goed hun waarde behouden. Al wijkt het brandstofverbruik bij de up! en Yaris Hybrid wel fors af van de fabrieksopgave.

Nog even voor de duidelijkheid: leaseauto’s en auto’s die zakelijk gekocht zijn vind je niet terug in dit overzicht. Het gaat hier alleen op auto’s die door particulieren gekochten zijn en op naam van een persoon staan. Auto’s die op naam van een bedrijf of leasemaatschappij staan zijn buiten beschouwing gelaten. (via: automotive-online.nl)21 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Vind ze beiden er goed uit zien, vooral de UP!
Wijsheid komt met de jaren zullen we maar zeggen.
Tja, wijsheid komt met de jaren, zie hier het bewijs.
Terecht! Sowieso Yaris altijd > Up! Of het nou nu is met mijn 20 jaar, of later als ik een seniele, oude 65’er ben.
Nu ben ik bij lange na nog niet bejaard, maar als ik tussen deze 2 zou moeten kiezen wordt het ook de Yaris.
Buiten dat hij betrouwbaarder is, ziet die er stukken dynamischer uit dan de Up!
Ik zou hieruit dus kunnen concluderen dat die oudjes een stuk hipper zijn dan menigeen hier denkt.
Mijn keuze zou vooral van mijn budget afhangen. Indien het toereikend is, zou ik voor de Yaris Hybrid gaan. In alle andere gevallen zou het gewoon een zwarte Up worden
Maar waarom doet de up! ’t zoveel beter dan z’n een-ei-ige tweeling zusjes Citigo en Mii? Is het prijsverschil niet groot genoeg of vind men de Škoda en Seat gewoon niet mooi (genoeg?).

De up! komt bij mij boven de Yaris trouwens. Maar dat komt qua leeftijdscategorie gewoon goed overeen. Ik ben immers nog geen seniele 65+ er.

Een up! zou ’t kekke stadsauto’tje zijn, zoals de Aygo/107/C1. Iets wat een jong-mens wel ziet zitten.

Een Yaris is een klasse groter, en heeft vooral zo’n fijne hoge zit. Iets wat boven de 65 gewoon mee gaat tellen bij de massa. Een Polo is misschien goed vergelijkingsmateriaal qua formaat, maar duurder, en vooral: te sportief, te compact (qua instap) en niet hoog.

Ben je 65+ dan dien je bij VW gewoon wèl op je spaarcenten gelet te hebben en voldoende cash in huis te hebben voor de afzichtelijke Golf Plus (of Sportsvan zoals ie nu heet).
@sjamp: Ik snap wel dat de Up het beter doet. Volkswagen klinkt toch minder budgetmerk dan Seat of Skoda. En als je hem bijvoorbeeld in het zwart neemt (Black pakket) en naast een zwarte Mii of Citigo zet, lijkt hij veel duurder en luxer. Het zal dus een beetje met aanzien te maken hebben.
Oh, en persoonlijk vind ik de Up! een stuk mooier dankzij de volledig glazen achterklep, maar ik denk niet dat een glazen achterklep dé reden is dat de VW beter verkoopt dan zijn evenknieën.
@Edge: tja. In zwart is die glazen achterklep minder lelijk :-)

Vind de up! wel leuk, maar een echte klep alla Mii of Citigo wel (veel) mooiere. Maw: in zwart hoeft er geen strik om die up!: neem m zo wel mee :-)
Bejaarden weten dat uit Duitsland niet veel goeds kan komen…¬_¬
@imba: De jappenkampen zaten dan ook een stuk degelijker in elkaar.
Volgens mij is die Yaris ruimer, groter en echt een maatje meer dan die UP. Eerder een concurrent van de Polo. Daarbij is ie ook wat betrouwbaarder en heeft ie een veel hogere instap wat de oudere categorie aanspreekt… Dit is dus mijn inziens een appels met peren vergelijk.
Beetje verschillende auto’s en prijsklasses. Denk dat veel UP kopers de Yaris gewoon niet kunnen betalen. Goedkoopste UP is zo’n 4000 euro goedkoper dan goedkoopste Yaris. En de duurste uitvoeringen schelen 6000 euro van elkaar.
Waarom zou je een up! willen hebben? Dat ding is in mijn ogen maar saai, lelijk, te klein, te langzaam, te duur (relatief dan) en bovendien een Volkswagen. En ik heb niet zoveel met auto’s voor het volk, laat staan als het woord “volk” in de naam staat.
Ik ga nog eerder dood dan een kleine kutauto kopen/bezitten
Snap niet waarom de panda niet beter verkocht wordt. Hij is zoveel leuker dan de rest en waarschijnlijk ook betrouwbaarder dan de Volkswagen. Ik weet dat zijn verbruik vrij hoog is, maar hij heeft ook een veel hoger koppel en meer vermogen. Zal wel aan het leasen liggen waarbij al van te voren bepaald is dat de Volkswagen weinig afschrijft zonder dat hij zich bewezen heeft.
@hdla: omdat Kia.
Je moet wel op je gezondheid letten, dat het niet te spannend wordt natuurlijk..
Yaris is een klasse groter dan de Up en toyota is natuurlijk veel degelijker dan volkswagen.

Lijkt me een makkelijke keuze.
Het nare aan de Yaris vind ik dat de voorkant van de hybride mooier is, maar dat je daar dan meteen weer van die gare achterlichten bij krijgt.
Och, en dat arme Toyota dat maar probeert jonge mensen in de Yaris (en ook Auris) te krijgen :) het wil maar niet lukken!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).