Trek in een Aston Martin DB10? Bied mee!

Auteur: , 27 Reacties

Wat die dude op de foto ermee te maken heeft, weten wij verder ook niet.

Trek in een Aston Martin DB10? Bied mee!

Eén van de meer bijzondere Bondcars, die Aston Martin DB10. Of eigenlijk valt dat wel mee, want het is ‘gewoon’ een V8 Vantage met een strakgetrokken jas die alvast hint naar de nog te onthullen DB11, welke weer de DB9 opvolgt. Verder is ‘ie met de hand gebouwd in een oplage van 10 stuks waarvan er acht werden gebruikt in de film Spectre. De rest werd louter ingezet als promomateriaal.

Wie dolgraag zo’n DB10 op z’n eigen oprit zou willen parkeren heeft mazzel. Binnenkort gaat een exemplaar onder de hamer en dus kun jij je binnen afzienbare tijd een beetje James Bond voelen. Terwijl je in de file naar je werk staat, maar da’s bijzaak.

Op 18 februari wordt de auto in hartje Londen geveild, tezamen met nog negen andere kavels waaronder een poepsjieke Omega Seamaster. Wie minder belang hecht aan waardevastheid en bovendien vindt dat in een Aston een V12 hoort, kan beter op de aankomende DB11 wachten en de DB10 even voorbij laten gaan.27 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
1 euro! Om even de veiling te openen
@hight96: 2 euro!
@bierbuik: pfff, €2,10
dan maar hopen dat het een goed exemplaar is. ik heb begrepen dat de helft niet eens een interieur heeft omdat alleen de buitenkant gefilmd werd, en zo waren er volgens mij nog een hoop mankementen aan andere exemplaren. het is echt niet meer dan een mooie buitenkant
@meneer: Klopt! De ruiten kunnen niet open, er zit geen airconditioning, de stoelen zijn niet te verstellen in en de meters werken ook niet. Maar het Fire-knopje werkt wel echt en zorgt voor vlammen uit de achterkant!
Tijdsloze schone Brit.
Met hoge verzamelwaarde.
@martinus: Ik vind deze DB10 juist niet om aan te zien.
Die Jaguar concept in de film vond ik stukken mooier.
@martinus: Vind deze DB10 juist niet om aan te zien.
De Jaguar concept uit de film vond ik vele malen mooier.
Lijkt me leuk een db10 op de oprit
Heerlijke openingszin: “Wat die dude op de foto ermee te maken heeft, weten wij verder ook niet.”
ze hopen er ook goed geld voor te vangen..

http://www.christies.com/features/James-Bond-Spectre-the-auction-6986-1.aspx?sc_lang=en&cid=EM_EMLcontent0414430A_2&pid=en_homepage_row1_slot21
@dymf: poeh, dat is wel erg veel. Doe mij voor dat geld maar een 918 Spyder : )
@dymf: The car is expected to realise between £1,000,000 and £1,500,000 and is to date the only DB10 to be released for public sale by Aston Martin and EON Productions.
Leuk dat ze erbij zetten: To date..
Denk je dat je het enige exemplaar koopt dat beschikbaar zal worden, zetten ze dit erbij…
Als ze dan later nog eens denken: “Hé, kunnen we nog wat geld uitslaan!”, dan kunnen ze dus nog 1 verkopen..
Dan sta je daar dan met je DB10 waarvan je dacht dat je het enige exemplaar had..
Die dude is mijn buurman naar het schijnt. Heeft een mooi optrekje gevonden niet ver bij mij vandaan.

Als hij hem nou koopt kan ik er van mee genieten.
Ik bied de helft.
Echt verfijnd is het natuurlijk niet met alle mankementen, maar het is natuurlijk wel een speciaal ding. Gebouwd in een oplage van 10 stuks, waarvan er nog maar drie over zijn (1 uit de film, 2 promotiewagens) en de andere 7 gesneuveld zijn tijdens het filmen van Spectre. En ze spuwen vuur! Ook handig!
30k nu
In de file naar je werk staan mag officieel niet, aangezien de DB10 niet road legal is.
@clioracing: Klopt, maar dat is vast wel op te lossen. Als men het voor elkaar krijgt om een Ferrari FXX straatlegaal te maken, moet het ook wel lukken om een half afgebouwde auto als de DB10 op kenteken te krijgen
Waarom een V8 vantage en niet de V12 vantage gebruiken voor zo’n auto?
Het blijft wel een snoepje!
Maar mag deze wel gewoon de weg op? Ik dacht dat ze geen van allen een kenteken kregen.
De eerste keer dat ik de plaatjes zag vond ik hem wel gaaf, maar na de (zwaar tegenvallende) film ‘Spectre’ en wat meer foto’s vanuit diverse hoeken valt ie telkens meer tegen, eigenlijk.

We hebben geluk gehad met een periode waarin Aston de mooiste auto’s bouwde (en iedereen zeurde dat het te veel leek…). Doe mij maar een standaard DB9, nog altijd een steengoede GT (als je een tankpas hebt….).
@gtwillem:
Jup, kijk ‘em dan!
http://preview.netcarshow.com/Aston_Martin-DB9-2013-800-02.jpg

Nog steeds beeldschoon. En het ontwerp is ook niet gedateerd ofzo, ik snap niet hoe mensen dat kunnen zeggen. Het is een ontwerp los van tijd, mode en trends. Over 10 jaar is de DB9 nog steeds niet ‘oud’ denk ik.

Maar er moet gewoon een nieuwe komen. Is niet erg als ie minder mooi is. Zoals je zegt, we zijn ontzettend verwend vanaf de DB7….
@Rob: Daar heb je helemaal gelijk in. Enkel het interieur zou wel eens een grondige makeover kunnen gebruiken. Het exterieur moeten ze eigenlijk gewoon niks aan doen.
Doe mij die Omega Seamaster maar, überhaupt zijn er weinig auto’s die ik liever heb dan een Seamaster
Niet onbelangrijk: kun je ‘m op kenteken zetten?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).