Twee helden leggen het loodje op de Autobahn [updated]

Auteur: , 48 Reacties

Tragoidia op de vroege zondagochtend.

crash

Bij de titel zou je nog hoopvol kunnen denken aan de epische ontknoping van de politieserie Cobra 11 na 33 seizoenen. Maar helaas, het gaat hier om een echte tragedie. Het begon allemaal met een ongelukje op de A70 in het Beierse Schweinfurt.

Een vrouw kwam daar in aanraking met de vangrail op de Autobahn, waarna ze uitstapte om haar kind uit de auto te halen. De auto stond echter vast tegen de vangrail. Twee mannen van 44 en 49 zagen het tafereel zich ontvouwen en voelden hun plicht om de dame in nood uit de brand te helpen. Dat liep echter totaal verkeerd af.

Een 26-jarige vrouw zag de overstekende mannen te laat en schepte hen. De twee hadden geen enkele kans. De vrouw die de mannen aanreed is in shock naar het ziekenhuis gebracht (via BR_Franken).

UPDATE: inmiddels is duidelijk geworden dat een van de twee slachtoffers de echtgenoot was van de vrouw die in de vangrail terechtkwam.

Image-Credit: foto uit het archief ter illustratie48 reacties

via Android app
EDIT: afschuwelijk verhaal.
Wat een drama ongeluk zeg!
>Cobra 11
Blijft toch een fijne serie om naar te kijken

OT: Man, wat een zure manier om aan je dood te komen.
@toyotafortuner: niet echt bijdehand om een snelweg te gaan oversteken ook .
@rolov: Ik denk dat als je je vrouw en kind opgevouwen om een vangrail ziet aan de andere kan van de weg dat de meeste van ons dan even niet meer helder nadenken.
Vrouwen achter het stuur…
@alcantara: ongepast, vind je niet
@schrik: Past wel weer prima in de verzameling commentaar die hij/zij hier plaatst.
@alcantara: beetje goedkoop net als alcantara
Ai.. naar artikeltje zo op zondagmorgen. Ook moeilijk voor de aanrijdster, zij zal het de rest van haar leven moeten meedragen..
Daarom zal ik nooit stoppen op de snelweg. Anderen hun veiligheid is belangrijk maar je eigen veiligheid is belangrijker
@jannemaneke: Is dat niet egoistisch?
@smoked: neen dat is gewoon verstandig
@jannemaneke: is ook de eerste regel van ehbo, eigen veiligheid eerst
@jannemaneke: als jij de volgende keer ergens staat zonder 2 benen en je lever naast je buik, tuf ik ook maar rustig door denk ik.
@edjehaze:
Als de lever buiten de buik ligt heb je niet echt acute hulp meer nodig.
Dat gezegd hebbende vind ik je reactie best ongepast.
@edjehaze: Niks rustig, gewoon 130 km/h! We hebben al genoeg mensen die rustig rijden op de snelweg.
@techniekmeneer: 130 km/h is rustig
@jannemaneke:
Idd, deaud kan je verdraaid weinig voor een ander doen, elke hulpverlener leert altijd zijn eigen veiligheid voorop te stellen.
Wat je zou kunnen doen is je auto er met gevarenlichten aan achter parkeren en zelf achter de vangrail naar het slachtoffer toe gaan en bel 112.
@jannemaneke: Beetje kort door de bocht. Je kan zelfs strafbaar zijn als je doorrijdt terwijl iemand je in hulpeloze toestand achterlaat. Zeker in dit geval, om 2 uur in de nacht op een zondag als er bijna niemand op de weg is. Neemt niet weg dat je eerst op de eigen veiligheid moet letten en niet als een kip zonder kop over de snelweg moet rennen.
@jannemaneke: ik denk in dit geval dat ze beter hun auto’s achter het ongeluk hadden kunnen zetten (heb ik zelf ook 1x gedaan met me vrachtwagen bij een ongeluk) ipv te willen oversteken.
@jannemaneke: een van die mensen die stopte was de man van die vrouw en de vader van het kind. Dus logisch dat hij stopte.
@jannemaneke:

Tuurlijk… jij rijdt lekker door als je vrouw met je kind daar in de vangrail hangt.
Verschrikkelijk. Ook een absoluut drama voor alle getuigen en betrokkenen op locatie.
Als voetganger op de snelweg snelheden inschatten is zo extreem lastig en daardoor gevaarlijk. Tragisch dat het zo is afgelopen.
Zeer ernstig maar als k toch zo vrij mag zijn; waarom is dit een autoblog artikel? Autoblog schrijft anders toch ook nooit nieuwsartikelen over ongelukken, laat staan uit Duitsland?
@stephano: Op Autoblog vond ik het nog niet eens zo raar. Dodelijke ongelukken en de uitspraak van de rechter erover worden wel vaker behandelt. Wat mij vooral verbaasde, was dat de “mainstream” media zoals de NOS het oppakte. Gebrek aan beter nieuws op de zondagochtend?
@wijsneus: Ik zou het bijna denken ja, zag het ook langskomen bij de NOS. Ik kan me voorstellen dat als dit in Nederland was gebeurd of de slachtoffers Nederlanders waren dat het nieuwswaardig was.
“Leggen het loodje”. Goed om zulk bericht onder de aandacht te brengen, het laat je nadenken, maar het zou de schrijver sieren de titel iets respectvoller te formuleren!

De toon in het artikel is dan ook tegengesteld aan de titel.

Ik hoopte nog even dat het over de twee BMW’s zou gaan….@godfather: precies dit. Wat een ongepaste titel voor dit bericht
@godfather: Daar heb je wel een punt. Door die titel had ik ook in eerste instantie het idee dat het om de twee auto’s ging bovenaan het artikel (de calimero).
@godfather: iets typisch van Autoblog. Fatsoen is soms ver te zoeken bij hun
@godfather: Het loodje leggen is gewoon een Nederlandse uitdrukking voor dood gaan https://onzetaal.nl/taaladvies/het-loodje-leggen/.
@jaapiyo: Op een “lollige” manier ja. Owh ja! Jij bent hier immers de lolbroek, my bad…
@ffw88: wij lolbroeken prefereren de term humorpantalon.
@jaapiyo: Ik dacht altijd dat jij meer van de grapjas was.
@jaapiyo: helemaal met je eens. Echter het is de toon die de muziek maakt.

Scherp schrijven en humor (zoals de cobra 11 verwijzing in dit artikel) bij zulk bericht moet zeker kunnen, daar is het immers een blog voor. Maar de toon van de titel gaat mij, en zo te lezen een aantal anderen, wel te ver! Iets met het hebben van tact….
@jaapiyo: En hiermee wil je aantonen dat het juiste woordkeuze is? Natuurlijk kent iedereen die uitdrukking, daar gaat het helemaal niet om. Maar een meer neutrale woordkeuze was netter geweest, dat weet je zelf ook. Het is aan de redactie welke keuzes hierin worden gemaakt, maar dat er zo nu en dan iemand over valt is te verwachten. Net doen alsof je het niet lollig bedoeld had is in mijn ogen een beetje kinderachtig.
@baardmijt: dat kan jij vinden, maar het is gewoon niet ‘lollig’ bedoeld, dus dan doe ik hier niet alsof dat wel zo is.
Hoe dan? Wilden ze de auto nog gaan borgen, of zijn ze op de vluchtstrook omver gereden? Vrouw en kind waren al veilig als ik het artikel goed begrijp.
@karhengst: lees het artikel in Bild even; dan begrijp je dat 1 van de mannen een echtgenoot was van de vrouw die met haar Polo in de vangrail was gekomen. Als jouw vrouw zoiets overkomt en jij rijdt er achter stop je toch ook om ze te helpen?
@406_v6: Dank voor het verwijs naar Bild, ik had alleen BR Franken geraadpleegd. Echter stelt Bild precies hetzelfde: Vrouw en kind waren al in veiligheid, waarom de mannen terug naar de auto gingen is volstrekt onduidelijk
@406_v6: is er dan niemand die zich afvraagt waarom hij achter haar reed en ze niet samen in dezelfde auto zaten….? Zeker als zij dan ook nog de auto in de vangrail parkeert, vraag ik me af, was hier niet meer aan de hand?
@vroaaar: Daar zijn zoveel antwoorden op mogelijk… misschien waren ze samen op weg naar huis vanaf een verjaardag, maar was de een vanaf het werk gekomen terwijl de ander er al was? Is ook niet zo boeiend denk ik. Feit is dat er 2 mensen onnodig dood zijn en de vrouw(en) en kind er waarschijnlijk een levenslang trauma aan overhouden.
Zelfs het op sensatie beluste Bild brengt dit nieuws nog subtieler:

http://m.bild.de/news/inland/unfaelle-mit-todesfolge/zwei-ersthelfer-sterben-bayern-schweinfurt-autobahn-70-54922980.bildMobile.html

Al is dat uitroepteken ook al discutabel.

Maar in dat stukje van Bild staat het nieuws in elk geval nog feitelijk opgeschreven. Dat één van de helpers de echtgenoot was van de vrouw die tegen de vangrail gereden maakt het begrijpelijk dat hij de snelweg overgestoken is.
“in shock naar het ziekenhuis”. Waarom wordt dit toch altijd geschreven? Als je lichaam is shock is dan vecht je lichaam om je hart, longen en hersenen te redden, oftwel je bloed gaat daarheen.
@birdnerd84: psychologische shock… ook wel bekend als acute stress reaction.
Verwarde bedoeling ..
Beetje een rare titel voor een droevig bericht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).