Typisch Nederlands: Audi A7 met fietsenrek en dakkoffer

Auteur: , 105 Reacties

Zo te zien is deze Audi A7 Sportback helemaal klaar om op vakantie te gaan. Waarschijnlijk is de kofferbak ook nog gevuld met aardappelen en Goudse kaas.

Audi A7 met dakkoffer en fietsenrek

Om het plaatje helemaal compleet te maken had er eigenlijk nog een guitige Kip caravan achter deze A7 Sportback moeten hangen, maar nu ziet het er ook al bijzonder genoeg uit.

Gedurende 50 weken per jaar zal deze zwarte A7 er ongetwijfeld uitzien als een prachtige 4-deurs coupé, maar zodra het wat warmer wordt en de vakantietijd aanbreekt, wordt hij voorzien van ‘handige’ hulpmiddelen om van alles en nog wat mee te kunnen slepen naar warmere oorden. Het doet een beetje denken aan de gemiddelde Nederlander die zijn lelijkste sandalen, korte broek en t-shirt aantrekt met als excuus dat het 35 graden is.

Dit tafereel werd gespot door aschie1 in het altijd gezellige Assen. Laten we hopen dat deze mensen komend weekend niet ergens in Europa in een file belanden.105 reacties

Je vergeet de Pindakaas, Dropjes en vruchtenhagel. Alleen door de kleinste maat velgen kun je al zien dat dit een Nederlander is.
@munich: Je gelooft het niet, maar er bestaan echt mensen die waarde hechten aan comfort en dus niet voor 20″ gaan….
@awesome: boring. Very boring indeed.
@munich: Het is een 3.0 TFSI Quatro. 300 pk, in 5.6 op de 100km/u. Alle discussies over uiterlijk, aandrijving en VAG daargelaten zou ik dat toch niet direct als “saai” bestempelen.

En aangezien dit nou niet bepaald het “budgetmodel” is, verwacht ik dat de keuze voor deze velgen inderdaad uit eigen voorkeur voortkomt, niet uit besparingsdrang…

Maar, natuurlijk, de eigenaar is “saai”, omdat’ie z’n keuzes niet laat leiden door wat internetridders er van vinden… ;)
@ar156sw: Je kunt er 700pk inpleuren en het blijft een verlaagde bestelwagen om in te rijden. Zo’n auto koop je nu eenmaal niet voor de sportiviteit maar voor het comfort. Het blijft dus een saaie, veilige wagen die volledig voorspelbaar zal reageren. Niet dat dat iets slechts is maar opwindend rijden is het niet.
@osmo: dus autorijden is alleen maar leuk als de auto onvoorspelbaar is? Dan kunnen de fabrikanten een hoop gaan besparen op R&D.

Voor gebruik in gewoon verkeer op de openbare weg is dit voor heel veel mensen echt wel spannend genoeg. Is misschien heel gek, maar niet iedereen vind het nodig om bandenrokend en driftend van A naar B te gaan. En misschien nog gekker: ook die mensen kunnen plezier beleven aan autorijden.

Een vlotte, soepele, comfortabele auto die je ook nog met een redelijke vaart door bochten kan gooien is voor veel mensen prima. Het kan natuurlijk zijn dat jij dat saai vind, maar dat maakt het nog geen absolute waarheid.
@ar156sw: gisterennacht nog werd ik geconfronteerd met ‘speels rijgedrag’.

Om half één de politie aan mijn deur met de melding dat iemand mijn geparkeerde wagen had aangereden. Een jonge kerel wou even zijn driftkunsten uittesten in zijn BMW (die hij nota bene amper drie dagen had). Gevolg: Op een citroën C3 gevlogen die vooruit werd gekatapulteerd, daarbij een boompje ontwortelend, om uiteindelijk tegen mijn wagen tot stilstand te komen…
@ar156sw: Ja vind dat ook altijd zo leuk. Een auto moet ‘sportief’ rijden. Nou ik heb vaak genoeg een sportieve auto mee naar het werk gehad, dus lekker in de file. Nou geef mij toch echt maar een comfy auto. Leuk dat je hard door de bochten kunt, maar veel heb je er niet aan als forens. Voor erbij zou ik wel willen, maar dat kan ik niet betalen. Dus voorlopig maar mijn ‘saaie’ (lees: comfy) A4 quattro, die me in alle comfort naar Oostenrijk heeft gebracht. Heerlijk! :)
@awesome:

Audi en comfort ? HaHahahaha !!!
@bempi: *zucht*
@awesome:

audi en a7 is comfort ? Haha !
@bempi: *zucht*
@Laue:
Nu al moe, u is ambtenaar…?
@bempi: Een Ajax-logo in je avatar is pas een lachertje.
Typisch nederlands is eerder een kia picanto met een hele familie in en een sleurhut achter, op de linkerrijstrook, aan 110.
@heidekonijn: En vergeet de schoonmoeder op het dak niet!
Kenteken had beter LSD moeten zijn
@atodaz:

Kenteken klopt volgens mij wel, Saai Lomp Ding…
@jack_abarth: U don’t get the point ;)
@atodaz: You = U… humm, also no points!
@atodaz: heeft het ding een limited slip diff dan?
@atodaz: You = U… ja ja, also no points!
@atodaz: Eigenaar / Leaser moet inderdaad flink aan de LSD hebben gezeten… anders is de keus voor ouwdie niet te verklaren.
Typisch Nederlanders: hier een probleem over maken…
Dat is toch verdorie lekker op vakantie gaan!

Maarja, volgens autoblog móet je met het vliegtuig op vakantie als je een dure auto hebt.
@bmcslx01: Ja bizar hè, dat gelul iedere keer
@bmcslx01: nee volgens de meeste hier, wil je sowieso niet in een VAG-product gezien worden.
@melkkoe:
Yep, en terecht….
@melkkoe: Ja speelt ook wel mee. En als je vraagt wat ze dan rijden worden ze rood omdat er toch een VAGje onder de reet zit
@bmcslx01: een fiets kan je ook huren op vakantie, wat je bespaard aan brandstof kan je er zelfs een kopen…
@kraakensmaak:

Tel dan ook meteen even de huur van een auto…
@jack_abarth: ik zeg niet dat je er niet heen kunt rijden, alleen al die troep aan je auto binden is nutteloos.
@kraakensmaak: Dan weet jij duidelijk niet zoveel van fietsen af. Ik weet niet wat voor fietsen deze persoon achterop heeft staan maar ik heb het idee dat dat geen fietsen zijn die je zomaar even huurt.

Ik heb in de zomer ook de fiets op het dak of achter op de auto staan, echt niet dat ik met 90km/h een berg af jaag op een fiets die ik niet ken. Die paar tientjes brandstof heb ik daar wel voor over..
@bmcslx01: oh ja sorry, wat een verschil ook een Batavus of een Franse fiets! Hebben fietsen wel twee wielen in Frankrijk? Echt totaal anders…
@kraakensmaak: Zo een reactie bevestigt zijn punt alleen maar. Ik hoop dat ik je echt niet hoef uit te leggen dat er -ook in de fietswereld- verschillen zijn tussen premium en die krengen die je meestal in je hotel kan huren?
@kraakensmaak: Dankje! Haha, bevestiging is prachtig. Have a nice day.
@kraakensmaak: Als je het zo bekijkt, waarom dan veel geld uitgeven aan een auto…? Koop gewoon een Dacia Sandero, heeft toch ook vier wielen en een stuur… ;)
@ar156sw: Zo te zien, hebben deze mensen een huisje gehuurd, of hotel geboekt, want ik zie geen caravan en ook al hebben zij wel een caravan, maar even nu niet bij zich, dan is het ook prima.
Het is geheel persoonlijk, hoe en waarmee men op vakantie gaat. Het geblaat van het volk als de uwe, zegt meer over u, dan over deze mensen, die het volgens mij goed voor elkaar hebben.

Waarom afhankelijk zijn van andermans spulletjes? Als je zelf prima spulletjes hebt, die je prima mee kunt nemen, dat heeft niets met geld, of levensstandaard te maken, maar meer met levensinstelling en gewoon willen genieten van je eigen spullen, waar ook ter wereld. Doe eens niet van dat benauwde!

En of dit puur Nederlands is, of niet, laat de die Nederlanders maar schuiven, die komen er wel.
@Orichy:
De 2de alinea klopt van geen kant, waarom zou je, je eigen spulletjes in een huurauto naar je vakantie adres brengen als dat ook met een eigen auto kan.
Als hij die niet heeft kan hij altijd nog de Kangoo van de buurman lenen, daar past alles gewoon in….
@jrk68: Jouw commentaar klopt ook niet, dus waar heb je het over?!?
@kraakensmaak: volgens mij gaat het hier om een paar mountainbikes, als fietsliefhebber kan je dan beter je eigen fiets meenemen dan op een afgeragde huurfiets te gaan klooien.

Brandstofverbruik is waarschijnlijk ook geen issue: ik denk dat veel A7’s zakelijk gereden worden.
@robbie: Wat is hier typisch Nederlands aan dan…?
@keesje1987:
Eigenlijk niets, hij had gewoon een excuus nodig om een plaatje van een Audi op het web te slingeren…, vindt de sponsor leuk….
@jrk68: ja haha zou ook nog kunnen…
@jrk68: Volvo is de sponsor van AB.
@keesje1987: het nummerbord!
@krizus: Goedzo, je gaat door voor de wasmachine…
Nu wil ik wel eens weten hoe jij ( @Robbie: ) op vakantie gaat!
Met de bus naar Lloret?
@MARS: op de fiets naar Texel. En jij?
@robbie: Goed bezig, ook echt Nederlands. Oh, en voor mij geen vakantie dit jaar…
@MARS: nee met zn oude gebakkie door Monaco/Cannes/St.Tropez hobbelen
Dat mensen vag niet mogen snap ik maar als ze zelf smart kia rijden vind ik tog die vag spul mooier dan die andere auto’s bmw en mercedes zijn ook supermooie wagens
@r32turbo:
Een smart kia….? Die ken ik niet, heb je daar ook foto’s van…?
@jrk68: ja smart of een kia dan snap je het nu ?
@r32turbo: Ik snap wel waarom mensen eerder voor een Smart gaan dan voor een vagproduct.
@danielj: leg eens uit dan ..
@r32turbo:
Leer dan ook eens duidelijk schrijven, merken zijn met een hoofdletter, tog is met ch en een zin sluit je af met een punt…, oja, een komma zo hier en daar maakt het ook leesbaarder.
Dat je dat nog uitgelegd moet worden door een allochtoon, u rijdt vast Golf….
@jrk68: Dat weet ik allemaal , maar omdat ik het via smartphone typ ,doe ik het snel en daardoor zijn er wat aantal foutjes. En trouwens ik rijd een Golf en ja en ik ben zelf ook een allochtoon
@jrk68: Er staat R32 in zijn nickname… Jammer dat oude R32’s toekomstige petjeswagens zijn.
@autobart: gelukkig draag ik geen pet
@r32turbo: Een meevallertje dus…
Met dit soort topics maak ik mij meer zorgen over het gemiddeld IQ van de Nederlander dan de hoeveelheid aardappels in de kofferbak. Of je heb een IQ onder de 100, je bent wereld vreemd of 12 jaar maar dit soort conclusies trekken is nog simpel.
pfff, wat een onzin.
zo’n bekrompen onderwerp, dát is pas Nederlands.
Ik krijg ook het idee dat Robbie met auto’s kopen, kleren aantrekken en vakanties boeken zich vooral bezig houd met wat een ander er van vind. Vind ik minder ‘cool’ robbie dan een vent die gewoon op vakantie gaat en fietsen mee neemt, als je de pubertijd voorbij bent kom je er vanzelf achter dat je eigen ding doen een stuk cooler is dan schone schijn spelen voor de buitenwereld.
@yerrie:
Als uw idee van Robbie zou kloppen, dan reed hij Audi….
Er klopt dus geen bal van uw analyse.
Boeiee dit is toch geen autonieuws meer!!
@sls63amg: Psst… Dit is geen autonieuwssite, het is Autoblog, met bevindingen van de bloggers en consorten!
@Orichy: ja maar tog 2 maanden geleden kon ik nig normaal nieuws en artikelen lezen over bijv. niewe modellen nu komt er alleen maar shit over een lelijke gele bmw, een audi a7 met een fietsenrek en een skibak?! Wat boeit mij en waarschijnlijk ook nog meer autoblog volgers dat nou? Bij autoweek doen ze dat niet en vind ik zelf de laatste tijd dus ook beter
@sls63amg: Ja, dat kan, maar het is vakantietijd en dat gaat al jaren zo bij Autoblog, dus wen er maar aan, want het is geen nieuwssite.
Anders moet je je heil ergens anders gaan zoeken, als dit je niet bevalt.
Jammer, maar dat lijkt mij geen probleem.
Autoblog is voor de fun, met af en toe nieuws, of een ander zicht op autonieuws, of met een twist. Het is commerciëler geworden de laatste jaren, heb ik ook aan moeten wennen, maar ik blijf ook terugkomen en probeer te filteren in de onderwerpen, die ik bekijk en waarop ik reageer.
@Orichy: geen autonieuws? Ze zeggen zelf “autonieuws van de straat” ( het lukt ze alleen niet en niet omdat het nu vakantie is namelijk al langer dan de vakantie )
@sls63amg: Hoe lang ben je bekend met Autoblog.nl?
Er staat inderdaad “Nieuws van de straat”, dat is vrij ruim in de dekking, zo vindt Autoblog blijkbaar zelf.

Gelukkig heb je al door, dat jij er niet gefrustreerd door moet raken en ja, het is soms bloed irritant, ook volgens mij. Het is vaak ook van een bedenkelijk niveau, waar toe ook ik, mij af en toe tot laat verlagen. Maar daar reageer ik dan wel weer volwassen op.
@Orichy: langer dan jij denkt en lang genoeg vriend
Kijk, dat een Lamborghini met een dakkoffer, een Carrera GT met een fietsenrek of een Ferrari FF met een sleurhut nou nieuws zou zijn, ok.

Maar serieus, een A7 (niet eens een S of RS) met een dakkoffer en fietsenrek, daar is toch werkelijk níéts bijzonder aan? Nog even een een A6 avant met dakkoffer en fietsenrek wordt “bijzonder” en “typisch Nederlands” genoemd….

Er is maar één ding “typisch Nederlands” hier, en dat is de “oh jee dit is nét even anders dan wat ik normaal vind, daar moet ik over zeuren” mentaliteit die tot dit stukje heeft geleid.
@ar156sw: Nee, het is vakantie tijd en met het wat beperkte aanbod van “nieuws” wordt creatief om gegaan, zoals u ziet.
Zo, met het op het net slingeren van soort stukjes, krijg je toch nog aardig wat reacties los en dat in de vakantietijd, dat is altijd weer een meevaller, zeker voor een niet zo spannend onderwerp, maar waar blijkbaar wel genoeg rumoer over ontstaat, al was het maar, dat het zogenaamd geen onderwerp is.

Ik vind hem grappig en zeker als veel mensen zich, door dit soort dingen, op de kast laten jagen en daardoor zich geneigd voelen, om er op te reageren.
Ik ben er misschien zelf onderdeel van, maar dit schrijf ik niet uit frustratie, maar vanuit ontspanning, lekker relaxt en onbevangen kijken naar de wereld.
Wat een coole spot! Volgende keer misschien een artikel over een A7 met een achterbak vol vakantiekoffers!
Ik houd wel van een beetje cynische schrijfstijl, maar de laatste tijd hangt er hier wel érg vaak een azijnlucht. Porsche met caravan? Not done! Audi met schoonmoederkoffer? Kan écht niet.
Ik ben blij dat niet iedereen exact dezelfde smaak heeft en gewoon doet waar hij zin in heeft.
Het enige waar ik me wat aan stoor is, dat bij dit soort afzeik-spots niet even de moeite wordt genomen om het kenteken onzichtbaar te maken.
@rovalo: Ja, voor je het weet leest de belastingdienst mee en moet’ie alsnog z’n bijtelling aftikken ;)

Oh wacht, die hebben al genoeg foto’s….
@ar156sw: privacy heeft niet altijd alleen maar met de bealsting dienst te maken of andere gekkigheid, er zijn ook mensen die gewoon privacy willen zonder dat daar iets versdachts achter zit.
Jouw denk wijze komt overeen met de schrijver van het stuk, wereld vreemd en nog een hoop te leren.
Bovendien zou het gewoon fatsoenlijk zijn iemand zijn kenteken af te schermen ongeacht zijn recht op privacy, tenzij jij vind dat je dat voor anderen moet bepalen
@yerrie: Sorry, had er meer smileys bij moeten plaatsen, blijkbaar was één nog niet genoeg om duidelijk te maken dat het hier om een grap ging…

Wel knap dat je dát niet door hebt, maar schijnbaar wel mijn denkwijze kent. Ja, jij komt er wel…
Ik mis de alpen kreuzer
Dat zou m afmaken
Holy shit, een A7 met dakkoffer en fietsenrek!? Dat heb ik nog nooit gezien!
Mag je niet meer fietsen als je een A7 rijdt? Wat had deze man dan moeten doen? Een Passat station kopen, zodat het er niet gek uit ziet met een dakkoffer op t dak en fietsen achterop?
Wat een gezemel.
@Brum: Eens. Als je een dure auto rijdt, mag je niet meer kamperen ofzo? Wat een rare redenering… Ik vind kamperen leuk. En als -en ik hoop nog steeds dat de dag ooit komt :)- ik een Porsche 911 zou hebben, vind ik kamperen nog steeds leuk. En dan zou ik ineens als idioot op autoblog staan. Huh? Moet je dan maar rondjes door de PC Hooft gaan rijden ofzo?
Serieus Autoblog…?
Weer dat lelijke A7 hok. Opzouten met die CLS wannabe rommel van Audi.
Hier op de camping in de Belgische Ardennen staat een Duitser met een Panamera met trekhaak en dakkoffer.
En weet je, het zijn heel normale mensen . Eigenlijk best aardig.
Nooit gedacht van Panamera rijders die naar de camping gaan…
Deze man gaat een weekendje of weekje genieten in de ardennen met de fiets. Ideaal toch met de A7.

Meeste bezoekers hier zitten op de achterbank van de peugeot SW’s, kia stations en weet ik niet wat…
Wat een kneuzenpost weer. Ik heb een 5serie (F10) en ben van de zomer ook met een dakkoffer naar Frankrijk gereden. Want met een dochter van 6 maanden en een hond achterin, heb je gewoon niet genoeg aan enkel de kofferruimte (die voor de helft wordt opgevuld door een kinderwagen). Maar goed, wat de meerderheid van de bezoekers hier ook al zegt: Waar gaat dit over…
@erce: ja jij maakt het nog erger ( ;
Die fietsen zijn er voor als de auto met pech staat.
@norge: en de dakkoffer? voor ditributiekettingen en andere spare parts?
@melkkoe:
Mij zou het niet verbazen….
@norge: lol
Eerst een caravan achter een panamera, nu de a7. AB wat mag je nog meer niet doen volgens jullie met auto’s uit het hogere segment?
@bassen: Ik denk geen kinderen hebben of zo
Hier is toch niks mis mee? Een A7 met een dakkoffer en een fietsendrager? Je auto is toch een gebruiksvoorwerp, dan maak je er eens gebruik van en dan is het weer niet goed. Deze site heet toch geen azijnpissersblog of wel?
Als het een A7 was met een “fietsenrek” dan was het bijzonder geweest, maar dit is gewoon een A7 met een fietsendrager.
Typisch nederlands is de eigenaar van de audi a7 afzeiken omdat de meeste hier het niet kunnen betalen en helemaal de schrijver van dit stuk.

Die man rijdt 9/10 weg met die bak en geeft misschien geen zak om velgen en houdt ervan om een stukje te fietsen maar dat kunnen we ons niet voorstellen aangezien iedereen verblindt is door jalozie.

En aan alie kneuzen die het weer vag troep vinden? Wat rijden jullie dan? In ieder geval zeker geen audi a7 vuile haters, lekker dik doen in afgetrapte gti’tjes en oude zooi met een amg of M loge eriop dat is blijkbaar de gemidelde autoblogger.
@amgpower63: Als niet hater en niet uit jaloezie, wil ik melden, denk aan je hart.
Ik snap dat je wel eens boos wordt, of geïrriteerd bent, om dit soort stukjes en de bij behorende reacties, maar het heeft geen enkele zin, men schrijft dit soort stukjes, om sommige onder ons op de kast te krijgen en dat lijkt bij jou aardig te lukken.

Gewoon allemaal negeren, het is jouw energie niet waard en je houdt er zelf een stukje negativiteit aan over, dus mijn advies, niet meer op reageren.
Of juist reageren, vanuit een heel ander oogpunt, in iedergeval zo, dat je kunt waarderen, dat, in dit geval, de Audi-rijder groot gelijk heeft en jij moet het daarbij laten.
@Orichy: lol miin energie verspil ik hier niet aan maar het irriteert me hooguit dat zelfs de redactie zich mee laat slepen in dat rare gedoe, dat een audi rijder een fietsdrager heeft?!

Een fietsdrager is iets doodnormaals, triest dat autoblog niets beters te melden heeft, en de autobloggers zelf begin ik maar niet over.
@amgpower63:

Nogmaals hier ook ff vermelden: de grootste vag flamer rijdt een smart.

Nuf said?
@barrrry:
Zei de Lada rijder, als jij je huiswerk iets beter had gedaan dan had je kunnen zien dat hij naast die Smart Roadster ook nog een Lotus Elise rijdt….
Veel plezier met je roestige Oostblok hok….
Al het nieuws is zeker op??
@barrrry:

Het begint hier een beetje het RTL Boulevard te worden, dat vaak, maar lang niet altijd, over auto’s gaat.
lijkt typisch nederlands.
maar vergeet niet dat hier onder gewoon een 3.0 ligt met 299 pk.
dus eigenlijk is het gewoon vliegen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).