Parkeerplaats in Londen te koop voor 350.000 euro

Auteur: , 24 Reacties

Je moet er iets voor over hebben om een beetje in de buurt van je huis te kunnen parkeren. Of je moet gewoon accepteren dat je elke dag een parkeerboete krijgt.

Parkeerplaats Londen te koop

Deze dure parkeerplek is gelegen in de exclusieve wijk Hyde Park Gardens, waar huizen al snel tientallen miljoenen euro’s kosten. Een paar ton ophoesten voor een parkeerplek zal voor veel van de bewoners dus niet zo’n probleem zijn.

Eigenlijk koop je voor £300.000 niet eens de parkeerplek zelf. Je koopt alleen maar het recht om de plek gedurende 91 jaar te gebruiken. Makelaarskantoor Kay & Co regelt de verkoop en vorig jaar verkochten ze in dezelfde buurt ook al twee plekken voor £250.000 per stuk.

Grappig om te weten is dat een parkeerboete hier tussen de £80 en £130 ligt, maar als je binnen 14 dagen betaald is het de helft. Als we dus uitgaan van een boete van £40 per dag dan zou het 7.500 dagen (meer dan 20 jaar) duren voordat je £300.000 aan boetes hebt verzameld.

Een garage van 30 vierkante meter in dezelfde buurt werd onlangs verkocht voor zo’n 650.000 euro.24 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Je moet het geld ergens aan uitgeven..
Werkelijk waar, ik kon tot 3 maanden geleden gewoon nog leuke autonieuws artikelen lezen, en wat krijg je nu? Gelul over een fokking parkeerplaats, Hollanders die met een Porsche of A7 op vakantie gaan wat vreemd blijkt te zijn, en Alonso die een rondje doet in 1 van de allergaafste supercars en het eerste wat je leest is waar zijn snorretje is of weetikveel… Zo, dat is eruit :-)
@keesje1987: het klinkt raar maar je hebt wel gelijk
@keesje1987: Ik ben het met je eens, de berichten worden met de dag slechter.. Jammer Autoblog!
@dutchiehd: Ja onder de noemer: komkommertijd… :-)
@keesje1987: Zeur niet zo. Het is komkommertijd en AB wil gewoon artikelen blijven plaatsen. Ja, er staat wel eens wat op met iets minder kwaliteit, maar je hoeft het niet allemaal te lezen.
Als je alleen op de laatste 2 pagina’s kijkt, staat er genoeg leuks op. Een spy-shot, een paar updates, een design-studie. Daarnaast een paar mooie spots, 2 nieuwsgerelateerde artikelen waar je heerlijk over in discussie kan gaan en ook nog een leuk filmpje met DC en die illusionist (het kan zijn dat ik onder een rots heb geleefd, maar na dat filmpje heb ik toch even lekker op youtube naar trucjes van die gast gezocht; met dank aan AB).
De rijtest van maandag was ook leuk.
Kortom: niet zeuren!
@gregorius: Zeur niet zo? Zeg dat lekker tegen je moeder ofzo… Het gaat er niet om of ik het wel of niet leest, het gaat erom dat het gewoon een slecht niveau is laatste maanden. En dat heeft niks met komommers te maken, knul…
@keesje1987: Een 26 jarige die mij knul noemt. Dank voor het compliment….
@keesje1987: Hee we gaan ’t over moeders hebben! Ik ben in!
@keesje1987: jij begrijpt duidelijk het begrip “komkommertijd” niet! Het is zomer, er gebeurd gewoon helemaal niks en als ze dan helemaal niks gaan plaatsen worden we ook boos. Het is ook nooit goed…
Wat een berekening zeg..
Je koopt toch iets Robbie, voor die boetes krijg je niks terug.. Die parkeerplek wel.
@kaasboerin: het kan nooit kwaad om zaken in perspectief te plaatsen ;)
@kaasboerin: hmm, ja, nu is die parkeerplek niet van jou, enkel mag je hopen dat ie vrij is en er niemand anders staat die voor zijn boete een beetje overal “mag” gaan staan. In de werkelijkheid wordt de dagelijkse foutparkeerder bekend bij de controlleur en zal die op een mooie dag zijn/haar auto niet terrugvinden – maar goed ook, foutparkeerders moeten we niet ( <= dat ook nog).

Blijft duur voor een (herverkoopbaar) parkeerbiljet geldig voor 91 jaar…
@kaasboerin: 300k ponden is natuurlijk een gok van die Gay & Co. Misschien dat er een gek is die het er voor geeft. Maar ik kan me voorstellen dat de werkelijke huidige waarde van een plaats als deze misschien wel rondom de 100k kan zijn. In dat geval kan je m weer doorverkopen.
De kans dat je m nu koopt en over 10, 20, 30 jaar voor winst (na aftrek van inflatie en rente) doorverkoopt… kans is klein gok ik zo.
@gregorius: Ik heb geen idee wattie waard is, het is waard wat de gek ervoor geeft, maar ik denk dat Gay & Co de markt daar beter kennen dan ik. :)
@gregorius: alleen kan je hem niet doorverkopen want hij is niet van jou, je mag er alleen parkeren..
@darkpluisje: Over 20 jaar kan je m met 71 jaar ‘recht’ doorverkopen. Dus ja, ook de waarde van het leaserecht vervalt.
Wat wel grappig is, is wat je ervoor dokt…
Als we zeggen dat je op zondag niet hoeft te betalen, kost deze plaats je 1.95 eur per uur, of bijna 47 eur per dag. Ongeacht of je er staat. Er vanuit gaande dat of 91 deze plaats 0 waard is, omdat de stad dan de rechten weer heeft.
Geen idee wat het normale dag tarief is in de buurt of wat een maand-abo kost; 47 eur per dag is aardig wat!
@darkpluisje: je kan het recht om daar te mogen parkeren wel doorverkopen. Dat doet de huidige eigenaar ook natuurlijk. Die heeft dat recht ook ooit gekocht/verworven.
@kaasboerin: Als ik £300K laat renderen met 4% per jaar en dat laat vrijvallen op belasting paradijs Guernsey, levert me dat £ 12 k per jaar op. Dat zijn 300 boetes van £ 40. Als het dus echt tegenzit en ik echt iedere dag de sjaak ben teer ik £2600 (65 keer £40) per jaar op mijn £300K in. Dan duurt het 115 jaar voor het op is. Tegen die tijd ben ik al wel retour afzender. Ik zou het niet doen.
20 jaar elke door de weekse dag een parkeerboete op de mat, 3 op maandag. Ik zou gek van ergernis worden. Zelfs als ik 300Kponden ervoor zou kunnen uitgeven. En binnen 2 weken betalen. Dat moet je toch niet willen denk ik.
Nee, dan maar ineens 3 ton schokken… Als je het kunt missen.
Ook geen fijn alternatief, en ook superirritant als je thuis komt en er staat iemand anders op geparkeerd, maar altijd nog beter dan de route der bekeuringen.
@n54coupe: Waarbij je er voor het gemak van uitgaat dat die parkeerboete de komende 115 jaar onveranderd op 40 Pond blijft staan. Ik heb geen glazen bol, maar dat waag ik toch te betwijfelen…
Als je het geld hebt kopen!
Is een leuke investering voor later, gaat absoluut meer geld waard worden.
Hmm, raar volkje die londenaren….
24 uur parkeren in de dichtstbijzijnde parkeergarage tussen de ferrari’s astons en bentley’s kost je rond de 30 euri, en dan sta je nog droog ook..
@maurice_vandewaarsenburg: Maar dan ziet niemand in de straat met welke auto jij rondrijdt…
Voor sommige mensen is dat belangrijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).