Uitslag Formule 1: Grand Prix van Brazilië 2019

Auteur: , 95 Reacties

Samba de Janeir...euhm São Paulo.

VER

En toen waren er nog twee. We zitten in de absolute slotfase van het F1 seizoen. In december wordt er nog gereden op het Yas Marina circuit in Abu Dhabi. Die race levert altijd mooie plaatjes op, maar zelden echt mooie races. Gelukkig hebben we vandaag eerst nog de race voor de boeg op het karaktervolle circuit Carlos Pace in de wijk Interlagos in São Paulo. De race is daar namelijk vaak net zo bruisend als de omgeving waar het circuit in gelegen is. Ik weet nog goed hoe ik als jonge god vol ongeloof naar de race van 2008 zat te kijken, potentieel nog altijd het mooiste sportevenement wat ik ooit gezien heb.

Maar ook vorig jaar was het natuurlijk tumult ten top. Verstappen haalde alle topfavorieten in en leek op weg naar een onbedreigde zege, totdat knoflookpeller Ocon hem van de baan torpedeerde. Een herhaling daarvan hoeven we dit jaar niet te verwachten, simpelweg omdat Ocon er nog even niet bij is op de grid. Zodoende kan Max Verstappen gaan proberen zijn pole van gisteren om te zetten in een klinkende zege. Lukt het de Nederlander om Vettel en Hamilton op afstand te houden?

Start
Red Bull Racing lijkt de starts eindelijk onder controle te hebben. Waar Verstappen in het begin van het jaar vaak terugviel vanaf zijn startpositie, komt hij de laatste races prima van zijn plek. Ook vandaag is daarop geen uitzondering want Max peest er als een haas vandoor. Vettel heeft een mindere start en weet Hamilton meteen naast zich. In eerste instantie lijkt de Duitser zijn plekje net te kunnen verdedigen, maar Hamilton doet het handig en glipt zijn oude rivaal buitenom voorbij.

De coureurs gedragen zich verder prima in de eerste paar bochten. We zien geen wilde crashes of mensen in de rondte gaan. Verstappen pakt vooraan het veld meteen een gaatje. De Nederlander had misschien liever gezien dat Vettel de tweede plek had gehouden omdat de race pace van Mercedes naar verwachting wat beter is dan die van Ferrari. Desalniettemin lijkt MV33 de race in ieder geval in deze fase te kunnen controleren.

Een stukje verderop in het veld kijken we naar de verrichtingen van Charles Leclerc. Als het meezit met de pace van Ferrari zou de Monegask nog weleens een rol van betekenis kunnen gaan spelen, omdat hij gestart is op de medium banden. Dan moet LEC echter wel even snel door de rest van het veld heen snijden én daarbij zijn auto en banden niet nodeloos beschadigen. CL16 lijkt redelijk te slagen in deze opzet. Hoewel het er af en toe wat bruusk uitziet wint hij al snel de nodige plaatsen.

Mid Race
De eerstvolgende spanning en sensatie zien we even later als Ricciardo een move plaatst op Magnussen. Zoals verwacht houdt de snelheid van de Hazen na een aantal rondjes niet over en de beide coureurs van het team verliezen dan ook al snel een paar plaatsen. K-Mag vecht zoals we dat van hem kennen desondanks met hand en tand tegen de onvermijdelijke bierkaai, die in dit geval Daniel Ricciardo heet.

De Ozzie verslikt zich in deze defensieve acties en tikt de Haas in de rondte. Voor beiden is dat normaal gesproken het einde van de droom op een goed resultaat vandaag, zeker omdat zowel de Haas F1 als de Renault schade hebben. Sainz ziet het van dichtbij gebeuren en lacht nadat hij de wing-end plate van Magnussen ontwijkt in zijn vuistje. Even later krijgt RIC een tikje op de pols van de wedstrijdleiding in de vorm van een vijf seconden straf voor het incidentje.

Richting ronde nummer 20 laat Verstappen aan zijn team weten dat de banden richting hun eind gaan. Maar het is Hamilton die als eerste binnenkomt van de toppers. LH44 gaat dus voor de undercut jegens Verstappen. Nadeel voor de Brit is dat hij vlak achter Albon en de inmiddels aangesloten Leclerc weer de baan opkomt. Een ronde later komt Max binnen. Net als Lewis wisselt hij naar softs, wat betekent dat beiden nog binnen zullen moeten komen voor een tweede stop.

Maar dan! Keihard drama! Als Max de pits uitrijdt kwakt Robert Kubica opeens zijn Williams bijna in de flank van de Nederlander. De langzame veteraan die nu al bijna op een ronde is gezet rijdt tergend traag voor Max weer de baan op en mede daardoor komt Max áchter Lewis weer de baan op. Man man man…

De teleurstelling is gelukkig van zeer korte duur. Lewis en Max maken ‘snel werk’ van Leclerc die op zijn oude mediums niks kan uitrichten tegen het dynamische duo op hun verse softs. Maar dan gaat Max op het rechte stuk ook gewoon Hamilton voorbij alsof de Brit stilstaat! Hamilton klaagt op de radio over van alles en nog wat, maar volgens zijn team is er niet zoveel aan de hand. Hooguit is de motor een beetje warm. Verstappen is gewoon veel sneller op vers rubber.

Als Albon, Vettel en Bottas ook de pits opzoeken gaat Verstappen weer naar de leiding in de race. Interessant gaat nu wel zijn hoe de strategieën zich uitwerken. Max en Lewis staan zoals gezegd op softs, maar Albon en Vettel zijn naar mediums gegaan. Bottas is geswitcht naar hards en Leclerc, die pas in ronde 30 binnenkomt, wisselt ook naar de hardste compound. We krijgen dus waarschijnlijk weer een schaduwgevecht met (hopelijk) een spannende apotheose aan het einde van de race.

Lewis Hamilton doet er alles aan om Max in zijn vizier te houden, maar heeft daar naar eigen zeggen alle moeite mee. Dat blijkt ook wel uit wat Bottas presteert met de andere Merc, want op dezelfde strategie als Vettel ligt de Fin al een flink stuk achter diezelfde Vettel. BOT claimde onlangs een plannetje te hebben om HAM volgend jaar het vuur aan de schenen te leggen, maar je vraagt je wel af waarom hij dat nu dan al niet implementeert. Als Bottas vervolgens nog vóór Hamilton naar binnenkomt om zijn hards te wisselen voor mediums is wel duidelijk dat VB77 hier niet gaat winnen vandaag.

Lil’ Lewis komt een ronde later dan zijn teammaat naar binnen voor nieuwe mediums en een nieuwe poging om een undercut te doen. Zijn stop is met 3,2 seconden niet supersnel. Dat blijkt een rondje later cruciaal te zijn, want Red Bull Racing covert een ronde later de undercut door Max ook naar binnen te halen. De monteurs doen episch werk met een stop van 1,9 seconden en het tijdverschil tussen beide stops is precies wat Max overhoudt als hij de pitstraat weer uitrijdt. Virtueel gaat Max dus nog steeds aan de leiding, hoewel op dit moment Vettel nog vooraan rijdt.

Terwijl Bottas zich rondenlang stukbijt op de traag rijdende Leclerc maakt Vettel zijn laatste stop. De Duitser gaat nu naar softs en komt achter Albon terug op de baan in vierde positie. Red Bull zou dus nog even een spelletje kunnen spelen om zeker te stellen dat Vettel tijd verliest, maar in plaats daarvan haalt het de Britse Thai naar binnen voor diens laatste stop.

Maar dan toch nog wat actie met dank aan Bottas! Niet omdat VB77 uiteindelijk toch een gewaagde inhaalmanoeuvre doet jegens Leclerc, maar omdat de motor in diens W10 het begeeft. In principe zet Valtteri zijn auto netjes aan de kant, maar de marshals besluiten dat er toch even een dikke kraanwagen moet komen om de auto weg te slepen. Dat zorgt voor een safetycar situatie.

Het is nu even snel rekenen voor de mannen aan de pitmuur. Als Verstappen en Hamilton door blijven rijden geven ze Vettel het voordeel van zijn versere rubber, dus dat is een lastige optie. Aan Hamilton wordt verteld ‘doe het omgekeerde van wat Verstappen doet’. Verstappen gaat voor de pitstop en dus rijdt HAM door. De Brit pakt daarmee track position, maar Max heeft vers zacht rubber.

Finish
Het wordt dus een sprintje voor de overwinning in de race. Kan Hamilton met zijn oudere mediums Verstappen van zich afhouden? Je zou zeggen van niet, maar hoe zit het met de bandentemperatuur van Max na een aantal trage rondjes achter de AMG GT R? Het team moedigt MV33 vast aan door hem te herinneren aan het feit dat hij eerder in de race ook al voorbijging aan LH44.

Hamilton trekt bij de rollende herstart de hele trukendoos open. Hij remt af alsof hij op een São Pauliaans woonerf terecht is gekomen. Het mag echter niet baten. Verstappen heeft geen zin om te wachten en gaat Hamilton onverbiddelijk direct voorbij. Achter de twee voorsten volgt Alexander Albon het voorbeeld van zijn teamleider door Vettel in bocht één te verschalken. Wordt het een 1-3 voor Red Bull. Wordt het een 1-2 voor Red Bull?

Terwijl Verstappen namelijk vooraan een beetje uitcheckt, is de strijd om de plekken twee tot en met vijf ongemeen spannend. Lewis heeft natuurlijk nog die tweede stek in handen maar rijdt op oud medium rubber. Albon, Vettel en Leclerc daarachter staan op softs en hebben dus in principe meer snelheid. Dat moet dus wel spektakel worden.

En dat wordt het ook. Eerst dringt Vettel aan bij Albon, maar AA23 weet wat Helmut Marko van hem zal denken als hij zijn positie opgeeft, dus dat doet hij niet. Vervolgens gaan de Ferrari’s met elkaar in de slag, met een Benny Hill achtige uitkomst tot gevolg. De twee roden raken elkaar en vallen allebei uit. Het zorgt voor de tweede safteycar in de race.

Hamilton zoekt nu wél de pits op, maar het is de vraag of dat de juiste beslissing is. Voorlopig geeft hij hiermee P2 aan Albon en P3 aan…Pierre Gasly! De Fransman beleeft een dijk van een weekend en gaat nu potentieel naar een podium. Dan moet hij alleen nog even een paar rondjes Hamilton achter zich houden.

Helaas blijkt dat teveel gevraagd, want Hamilton gaat Gasly voorbij alsof hij stilstaat. Of wacht! Het is toch wel mogelijk voor Gasly! Hamilton ramt namelijk Albon van de baan! Wat gebeurt hier allemaal. Brasiiiiiillllll…Lalala…Hamiltons auto is beschadigd en hij strompelt zij-aan-zij met Gasly de finish over. Max Verstappen wint ‘m! Gasly P2! De Fransman is redelijk blij met zijn resultaat, zo blijkt over de radio.

Hamilton sluit voorlopig als derde aan op het podium, maar de vraag is of hij die plek mag houden. Het incident tussen hem en Albon zal onderzocht worden na de race. Dat is potentieel jammer voor Carlos Sainz, want hij finisht als vierde en zou bij een straf van Hamilton dus ook voor het eerst de champagne mogen proeven.

Raikkonen en Giovinazzi halen met P5 en P6 dikke punten binnen voor Alfa Romeo. Ricciardo, Norris, Perez en Kvyat maken de top-10 compleet. Mocht Lewis een straf krijgen van vijf seconden dan valt hij terug naar P7 en schuift de rest nog een plekje op. Bij het interview na de race geeft Hamilton eigenlijk al met zoveel woorden toe dat de touché zijn fout was. We weten nog van Max in Mexico dat je de straf dan eigenlijk al te pakken hebt…

UPDATE
: De FIA heeft een beslissing genomen en Lewis is zijn derde plaats kwijt.De volledige uitslag

1
295 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Beste race van t jaar!! Echt genoten!! Jammer voor Albon. Maar verder echt top!
@E34M5Touring: Fantastisch geracet, heel spannend. Verstappen/Red Bull was in topvorm! Jammer van Albon, maar heel mooi voor Gasly! 😄 Ook leuk voor Sainz ( 1?), Norris en Riciardo! En Ferrari, daar was iets mee geloof ik? 😋
@E34M5Touring: Duitsland al vergeten?
@e34m5touring: Ik vond het anders best een tijd vrij saai en weinig actie tussen coureurs. Pas later werd het echt feest.
@banderas: tot het incident met VB was het buiten gewoon slaap verwekkend. Daarna werd het leuk.
@E34M5Touring: Sluit ik mij geheel bij aan! En São Paulo moet op de kalender blijven!
Hahahaaaa! Veni, vidi, verstappen!!! En geen seconde saai! Ferrari, man! Wat lomp! Gasly, ge-wel-dig!!!!! Wat een kicken race was dit!!!
@brammetjedeb: Zo is dat! 😉
@brammetjedeb: was wel saai op een paar momenten
@brammetjedeb: geen seconde saai? De tweede helft was duidelijk dusdanig goed dat je de eerste bent vergeten. Had goede hoop op spektakel en gelukkig werd het wachten dit keer wel beloond.
@karhengst: toegeven, was ik twee dingen aan het doen. Maar wegrijden Max van Hamilton, touche Ricciardo.. Ze zijn ook wel eens saaier geweest. Maar je vergeet snel het eerste gedeelde bij zo’n spektakelstuk…
Wtf wat een finale! Één en al chaos. Prachtig
Wow. Wat een hoop actie! Verstappen top gereden, Ferrari niet snel en een enorme puinzooi waarmee ze weer eens alles uit het raam gooien, Albon die een topklassering door de neus geboord krijgt, Gasly die maximaal profiteert… Dit verzin je niet. En dat op een droge baan.
Wat ongelooflijk triest voor Albon. En de sfeer bij Ferrari zal óók de kenmerken van een uitvaart kennen. Maar Jezus, wat een gave slotfase had deze race!
Wat was dit genieten! Ongelofelijk wat een knotsgekke race! Wel ongelofelijk klote voor Albon, wat sneu! Wat had ik het hem gegund zeg. Maar Gasly! Fantastisch gedaan. Ik heb genoten van deze race. Dit had toch niemand verwacht, zo’n uitslag? Prachtig!
De grootste winnaar van de safetycars is eigenlijk Carlos Sainz in deze hè. Achteraan begonnen en pakt hoogstwaarschijnlijk P3! Jammer dat dat niet nu al gebeurt zodat hij op het podium staat.

Wel respect voor Hamilton dat hij gelijk de schuld bij zichzelf neerlegt. Groot sportman is het.
@viezefreddyw: daarom is hij ook gedegradeerd naar 7e
Tjonge, wat een leuke race vandaag. Ik heb er eigenlijk van genoten. Verstappen en Gasly, proficiat!
Niet alleen de overwinning, maar ook met uitschakeling van de Ferraris, waardoor wat dreigde (5de plek aan het eind van het seizoen), nu in één keer is omgezet naar een solide 3de plaats. Jammer van Albon. Was leuk geweest een één-tweetje.
Jammer van Albon, ik had graag drie Red Bulls gezien!
Maar prachtige race.
Arme, arme Alex…
@pomoek: exact.
Wat een race en vooral wat een slotstuk! Balen voor Albon. En petje af voor Max en Pierre!
Prachtige race, maar baal dat Hamilton niet direct zijn straf krijgt en gewoon lekker naar het podium kan. Verstappen haalden ze toen wel van het podium. En zuur voor Sainz dat hij misschien zijn eerste podium pakt zonder er gestaan te hebben.
@gertjan2012: laten we hopen dat dit de trigger voor Honda is om toch te blijven.
Wat.een.race! Dit had echt werkelijk waar alles
Dit had ik niet willen missen! Prachtige race.
Geweldige race! Sigaar voor Pierre, Hamilton graag 10 seconden straf. Vettel mag volgend jaar op een tractor.
Olav Mol is weer eens een paar keer klaar gekomen tijdens de race.
Die man zit dusdanig ver met zijn kop in de reet van Red Bull dat ik niet weet waar RB stopt en hij begint.

Bijna onmogelijk om met hem te genieten van een race.
@dees: zet je het geluid uit. Wat een race man!
@dees: het is de NEDERLANDSE formule 1. Als het je niet bevalt moet je maar lekker naar die schreeuwers van sky gaan luisteren. In vind het prachtig, wat een verschrikkelijk verdiende winst van verstappen. Eindelijk weer.
@joost1234: nou, nou, nou, nou… Rustaaagh
@joost1234: … en omdat het Formule 1 op een Nederlandse zender is (en dat is iets heel anders dan de Nederlandse Formule 1) moet iedereen het zich maar kritiekloos laten welgevallen dat een man op leeftijd allerlei obsceniteiten de ether in blaft omdat hij zijn erectie voor alles waar een rode stier op staat niet onder controle heeft?

Kijk, Mol hoort als commentator bij de F1 als Hugo Walker destijds bij de samenvattingen van de Eredivisie en zijn enthousiasme voor de sport na al die jaren is bewonderenswaardig. Ondanks zijn vele fouten vind ik zijn commentaar over het algemeen best amusant. Wat echter wel steeds meer begint te storen is dat dit enthousiasme voor de sport met een merkbare voorkeur voor de Nederlandse deelnemer begint om te slaan in een welhaast blinde verering die nog het meeste doet denken aan de onvoorwaardelijke en kritiekloze liefde van sommige voetballiefhebbers voor hun club. Het meest storende is nog wel dat dit ondertussen af en toe zo ver gaat dat hij en passant alles wat niet Red Bull is kleineert. Dat is voor een supporter al twijfelachtig gedrag, laat staan voor een verslaggever.
@vaakbenjetebang: Om eerlijk te zijn vind ik dat bij Mol nog wel meevallen. Ja, hij doet het ook maar heeft jarenlang F1 verslagen zonder ook maar naar een goede Nederlandse coureur te zien rijden. Dan snap ik best dat je na al die jaren een beetje supporter bent voor die ene Hollander. Al moet hij niet te ver gaan daarin natuurlijk.

Waar ik me wel heel erg aan stoor zijn Jack Plooij die geen kritische vraag kan stellen aan Verstappen en aan de mensen in de studio. Alles en iedereen zijn daar zo pro Max dat hij nooit wat fout kan doen. Ook bij het vragen naar de voorspellingen, Max Verstappen staat dan altijd op het podium of wint de race.
@viezefreddyw: Tegenwoordig kijk ik alleen nog de race. Die studio is niet te doen, Jack Plooijs ‘interviews’ doen mij de tenen zo krom staan dat ik bijkans orthopedische schoenen nodig heb…

Mol hield tot een paar races geleden nog min of meer redelijk de balans, maar het wordt er niet beter op, helaas.
@dees: Laat die man lekker enthousiast zijn joh. Anders kijk je toch lekker naar RTL.
@trustmeiamanengineer: rtl is klote zeg met die reclames van 10 min
@dees: nou precies dat vooral de minachting tegen alles wat geen red bull is begint steeds vervelender te worden
@thijsdeg: je moet dat geluid op de achtergrond aanzetten en zelf beetje rekenen en doen. Hier zaten twee kakelende kippen en een schoonvader die er geen drol van snapt, maar heb genoten!
-edit: nutteloze bijdrage-
@dees: inderdaad.. Olav vergeet dat er ook mensen kijken die niet (100%) Verstappen fan zijn. Hij verliest te vaak zijn objectiviteit in zijn uitspraken. Leuk bij een WK voetbal wedstrijd met het Nederlands elftal maar niet bij de F1. Daarnaast begint het ook platvloerse vormen aan te nemen.
@sportevo: lekker op sky kijken dan.
@tfsi: zou ik heel graag willen. Zo jammer dat de BBC er mee gestopt is: goed commentaar, mensen met verstand (geen derde rangs coureurs die ook ooit een blauwe maandag in een F1 hebben gereden en nog steeds teren op die ervaring en verhalen (zo vaak dat verhaal van Doornbos gehoord dat Raikkonen hem vertelde dat Fisichella ‘a pussy’ was in Japan) geen vage studio gasten zoals Buddy Vedder (wat voegt die gast toe?). Maar hoe kun je via Sky kijken?
@sportevo: f1tv, heb ik nu het hele seizoen inmiddels en ik wil niet anders meer kan ik je zeggen.
@dees: mij stoort dat hij Bottas zo zat af te zeiken omdat deze Leclerc niet voorbij kwam. Nee hij heeft inderdaad niet de moves die Max heeft, maar dat hebben bijna alle andere coureurs ook niet.
@dees: er is alleen geen zender die het wel neutraal doet. Sky likt de reet van hamilton, rtl houdt meestal van vettel, de franse kennen geen ander als leclerc etc.
@dees: had je maar Engels moeten leren spreken, dan had je Mol niet nodig!
@dees: klopt. En hij heeft denk ik een reccord aantal keer het verkeerde team/verkeerde coureur genoemd, komt een kwartier te laat met voorspellingen en conclusies, en tellen kan hij ook niet. Volgend jaar lekker F1TV met Engels commentaar.
@dutchdriftking: hahaha! Kan inderdaad zes keer vettel roepen terwijl het leclerc is. Maar kan je het hem kwalijk nemen, beide auto’s zijn rood…
@brammetjedeb: klopt. De T-cam valt helemaal niet op😂😂
Wat een heerlijke race zeg!
Ik hoop dat die snor inziet dat deze race op deze baan nooit van de kalender mag…
Matige race. Ben in slaap gevallen. Niks aan…..zegt niemand over deze race.

Wat een race. Gewoon klasse. Dit is racen zoals je het wil zien. Er was niet één gevecht dat er boven uit stak want alle gevechten waren mooi om te zien. Heb eigenlijk niks meer te melden.

#ontslaJackPlooij
@Rick-dos: ontsla dan meteen Olav mol ook.. off dat commentaar begint steeds irritanter te worden.
-edit: nutteloze bijdrage-
@toniominestrone: Je kan mij van alles betichten maar lelijk ben ik niet…

#ontslaJackPlooij
@rick-dos:
Of Vettel even een samenvatting kan geven,
#ontslaJackPlooij is no te mild #beukjackinzijnballen mag het wat mij betreft worden.
@pomoek: Precies. Op zich eigenlijk ook een kunst om van elk interview een tenenkrommend interview te maken en plaatsvervangende schaamte te creëren.
@Rick-dos: #verwijderrickdoshijvaltinherhaling
@hplh: #gelijkdoennadatJackPlooijisontslagen
@Rick-dos: Ik ben wel in slaap gevallen, tot dat de vrouw enthousiast begon te schreeuwen. Dan weet je wel dat er iets aan de hand is.
@fmgarcia: Ze heeft de nieuwe citruspers uitgepakt?
@SpeedGeek: Hahaha mooie
Goh het zou GVD een keer niet. Ik wil VET nu eens uit die Ferrari. En Mattia mag ook foetsie. Bij Maurizio had ie tenminste nog een paardenhoofd in zijn bed gevonden
@dunhozzie: hahahaha! 😂
Prachtig. Hamilton verpest het voor Albon en is held-af. Ferrari? Een falend team. Een Toro Rosso op 2 en Red Bull op 1 wat een plaatje.
Wat was dit genieten! Fantastisch!

En Albon toont dat hij op de juiste plek zit en snoert hiermee meteen die onzin dat Hulkenberg zijn zitje had moeten krijgen!
Wat een wedstrijd! Schitterend. Zonde zonde zonde van Albon. Had ‘t ‘m zo erg gegund. Hij kan toch ook echt een flink potje sturen. Misschien niet hetzelfde als een Hamilton, LeClerc of Max, maar alsnog!
Heerlijke race maar wat wordt ik nu moe van die oranje bril van Olav mol
Wat een race, en bijna 3 Honda’s op de 1e 3 plekken.
WAT…EEN…..RACE!
Voor de laatste race zou het gaaf zijn VET en LEC in een Alfa te zien verschijnen. Congrats Honda
@linkador:

Wat een humor zou dat zijn, voor straf die twee in de Alfa’s en Raikkonen en Giovinazzi in de Ferrari’s, met het dreigement dat deze opstelling zo kan blijven in 2020, ghe ghe…
Ferrari heeft zich behoorlijk vergaloppeerd. #inkoppertje
Hamilton heeft foute touche toe, maar gaat wel lekker op P3 staan op het podium. Loser.
@right: en hij had op 2 gestaan als die voorvleugel gewoon goed was geweest.
@right: ja, wadan? Hij moet wel. Sainz erop duwen en de fia ziet er niets in? Dat zou een stunt zijn geweest. De leiding is in dit geval de loser, die hoeven hier echt niet lang over na te denken…
Overigens is er altijd wel één uitspraak van Olav Mol die je e
…. er uit kunt pikken (sorry). Deze keer was het wel dat Helmuth Marko geen viagra nodig heeft met de uitslag. LOL.
“Dat is puur en alleen maar emotie”. Oh, echt Guido?
@pomoek: je verwacht het niet hé
Vettel, wat een gênante vertoning weer.
Wat een race…. Zo zou je iedere race toch willen zien, ongeacht wie er op het podium staat!!

Fantastische Race voor RB / Torro / Honda en wat een domper voor Ferrari…. Ook lang geleden dat er een Mercedes is uitgevallen, kunnen toch niet zo goed tegen hoogte en warmte….
Ook enorm triest voor Albon, die beste man heeft een fantastische race gereden en dan dit….
Wat een race!
TR nu vlak achter Renault bij de constructeurs…
Heerlijke race. Bijna net zo mooi als Duitsland. Wel jammer voor Albon natuurlijk. Was meer gegunt.
Hamilton heeft een 5 sec penalty gekregen voor de aanvaring met Albon.
Hamilton 7 en Sainz op podium. Hoewel Sainz nog “under Investigation” is omdat hij DRS opende tijdens de gele vlag.
@bassx: Kimi kan nog steeds 3e worden
Beste redactie: bedankt voor het luisteren naar de feedback van gister. En jullie hebben weer een uitmuntend verslag geschreven.

Wat een race. Wauw! Hamilton netjes met excuses en de schuld bij zichzelf leggen. Verstappen meteen Gasly feliciteren.

Ferrari was weer goed bezig trouwens!
Hamilton teruggezet naar P7, dus Sainz geeft McLaren z’n eerste podium dit jaar. Chapeau!
@jaapiyo

Sainz is 3e!!!

https://www.fia.com/file/108914/download/29976
@gwnbmw: Sianz is op dit moment nog steeds “under Investigation”. Kimi kan nog steeds 3e worden.
Nog maar een enkele race te gaan. Wordt zeeeeeer spannend wie 3de, 4de en 5de worden.
Klasse van @jaapiyo om zo snel na de race zo’n volledig verslag te plempen. Chapeau!
Er waren 12.478 dingen die mij opvielen aan de GP race in Brazilië, ik bespreek er 3.
1. Het bestaansrecht van race-stewards met verstand van zaken is vandaag bewezen.
2. Alex Albon heeft aan de linkerzijde van zijn cockpit op kniehoogte een tekening van het circuit hangen. Aan de rechterzijde een technisch schema van de zekeringen en 2 zgn. Engine Kill Buttons.
3. Olé olé voor Sainz!

Dit was een ijzersterke race van Verstappen. Zo beheerst en scherp, ook met incident Kubica. Buitengewoon. Ook sterk qua strategie van team, vooral ook de wissel naar soft tijdens safety car. Albon ook erg goed. Hamilton blijft vechten, respect daarvoor, een echt racer, zeer competitief. Eerlijk en groots dat hij de schuld op zich nam bij contact met Albon.
Een sensationele race op een fantastisch circuit. Hier moet de F1 blijven racen. Dit zijn zulke mooie banen. Enorm genoten.
Terechte en zeer fraaie winst voor Verstappen en zijn team.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).