Vader verkoopt stiekem dure klassieker van zoon

Auteur: , 12 Reacties

Van je familie moet je het hebben.

Camaro

Een tranentrekker/familiedrama uit ‘Murica. Vader John Dovichi moet zich volgens Bakersfield.com daar verantwoorden voor de rechter omdat hij de auto van zoon Jonathan Dovichi verkocht zou hebben, buiten het medeweten van die laatste om. De oudere Dovichi wordt nu onder andere autodiefstal en fraude ten laste gelegd. Dat laatste omdat hij de handtekening van zijn zoon vervalst zou hebben bij het verkopen van de auto. En het begon allemaal zo mooi.

Aanvankelijk kocht Pa John, een oude dragracert, de auto in kwestie namelijk een dikke tien jaar geleden. Het gaat om een klassieke Chevrolet Camaro (rijtest met de laatste gen). De bedoeling was om er een project van te maken samen met -jawel- zoonlief Jonathan. Afgaande op een verslag van 2006 op superchevy.com is die opzet ook geslaagd. In het artikel zijn de volgende soundbytes van John te lezen:

“Most importantly, it was something for us to do as father and son. It brought me and my son closer together.”

Jonathan is het daar op dat moment nog volmondig mee eens:

“It was a way for us to be together.”

Aww…Helaas moet er in de tussenliggende jaren iets veranderd zijn. In 2008 deed John de auto officieel over aan Jonathan, die op 11 januari 2009 een nieuwe ‘title’ (kentekenbewijs) voor de auto ontving op zijn eigen naam. Jonathan liet de auto wel gewoon staan bij zijn pa op het terrein. So far so good.

Maar in 2015 kwam de jongere Dovichi op bezoek bij zijn pa en was de ‘Maro in geen velden of wegen te bekennen. Op de vraag wat er met de auto gebeurd was zei de oudere Dovichi naar verluidt alleen het volgende:

“That’s a big boy’s game, I sold it.”

Jonathan heeft dat even laten bezinken, maar afgelopen augustus toch een officiële klacht ingediend bij het Department of Motor Vehicles (DMV). Dat heeft uiteindelijk geleid tot het feit dat Dovichi senior zich nu moet verantwoorden voor de rechter. Volgens hem had hij het recht de auto te verkopen omdat hij er ook zijn geld in gestoken heeft. De auto was verzekerd voor een waarde van 80.000 Dollar. John’s advocaat geeft aan dat zoonlief erop uit is de reputatie van zijn pa te schaden omdat er nog wat andere issues lopen tussen de twee. De wet lijkt echter, in ieder geval wat dit akkefietje betreft, aan de kant van Dovichi junior te staan.

Image-Credit: superchevy.com12 reacties

Fijne vent..
Raar verhaal 1: je vervalst een handtekening 2: je verkoopt een auto die niet van jou is 3: ook al zit er geld in van je in die auto, dit doe je niet zonder te overleggen. Mijn “verdict”, pa draait voor alle kosten op en regelt de- of eenzelfde auto met gelijke waarde terug.
@jeroen82: zelfde als dat jij een auto (ver)bouwt en er veel geld in stopt, ‘m verkoopt aan mij en een tijdje later zelf ook weer verkoopt aan een ander zonder dat ik het weet. Omdat jij er zoveel geld in hebt zitten. Rare actie zou dat zijn.
Only in Murica….
Je overschrijvings bewijs laten slingeren en je auto kwijt dat is moeilijk aan te tonen als misdaad. Maar die vervalste handtekening zal hem in deze wel de das om doen denk ik.
Hoe verkoop je een auto die niet van jou is? Als die man er geld in had zitten had hij dat destijds maar moeten regelen bij de overdracht aan de zoon.
Tja zou hier ook moeten kunnen vind ik… ik zou het zelfde doen als mij dit geflikt werd… je blijft immers van andermans spullen af, ookal zit er een deel je eigen geld in
@spykerboy: De auto was niet van de vader, de vader had de wagen eerst gekocht maar de man en zen zoon hadden de auto met geld van allebei opgeknapt en na een tijdje had de vader de auto officieel overgedragen aan de zoon die de auto bij zen vader liet staan. De auto behoorde de vader dus niet toe.
‘Murica… waar men om het gemiddelde IQ aan te geven aan één cijfer genoeg heeft….
Dacht ik dat de Reetveerdegemse Gezinsbode non-nieuws uitbracht..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).