Rara, wat voor Opel Insignia spotte @casperh

Auteur: , 35 Reacties

Een nieuwe vorm van camouflage.

Collega @casperh is momenteel uitgezonden op een geheime missie naar de buurtsuper bij de Nürburgring. Wanneer je je begeeft in de omgeving van het magische circuit kom je weleens iets aparts tegen. Ook deze keer was het raak, want de Porsche-afficionado liep deze Opel tegen het lijf.

Jawel, we moesten even twee keer kijken dankzij alle camouflage rondom de lampen (mascara?) en het ontbreken van badges, maar volgens ons is dit een Opel Insignia (rijtest). Blijft de vraag over wat Opel aan het testen is. Een aanwijzing daarvoor vinden we aan de binnenkant van de Grand Sport.

Insignia

Je mag ‘m dus niet abschleppen aan de voorkant. Dat duidt op een aangedreven achteras, waarschijnlijk in combinatie met een automaat. Als je daar lekker mee gaat schleppen ligt voordat je het weet de hele aandrijflijn in de puinpoeier.

Nou weten we al dat de Insignia ook geleverd wordt met vierwielaandrijving (rijtest), doch die variant heeft uitlaten aan beide kanten van de auto. Dit gespotte exemplaar heeft slechts een enkele pijp aan de linkerkant.

We hebben enkele voor de hand liggende verklaringen voor dit feit. Het zou simpelweg kunnen gaan om een nieuw dieseltje met vierwielaandrijving, een mule voor de Insignia Country Tourer, of een testversie van de nieuwe Insignia GSi. Maar er zijn vast spannendere theorieën te bedenken, toch?35 reacties

Word er niet echt mooier op
@deolivier: wordt*
@nielskdg:
Behalve wanneer men de gebiedenderwijs vorm bedoelt, dan was er nog een uitroepteken achteraan voldoende geweest…. ;-)
@bennyweisz: De toepassing van de juiste spelling dan wel zegswijze i.c.m. met interpunctie is tegenwoordig toch al ver te zoeken. Ook op dit medium.
@turboost: Bij jouw zin klopt het één en ander ook niet, dus eerst het zelf beter doen, dan een ander er op aanspreken. (Tussen “spelling” en “dan” hoort een komma. Dubbel “met”, want de “m’ van “i.c.m.” staat voor het woord “met” en daarna heb jij nogmaals “met” geschreven. “tegenwoordig toch al” is ansich niet fout, maar bekt niet lekker, want het klinkt dubbel.)
Geeft mij verder niets, je went eraan, verder laat ik het ook gewoon gaan. ik wil gewoon genieten van het leven en daar hoort, het verder uitkauwen van onbelangrijke zaken, als reageersel, niet bij.

OT: Een Opel met achterwiel aandrijving, zou het een plug-in-hybride variant zijn, met de techniek van PSA, met de stekker ergens verscholen in de body van de wagen, dit in combinatie met de automaat, is heel gewoon toch?
@Orichy: Dank. Ik was inderdaad niet scherp genoeg tijdens mijn correctie.
@nielskdg: dat gezeur met word of wordt het wordt er niet anders van
@bmwfreak038: met word(t) misschien niet, maar er is echt verschil tussen ‘de pizzabezorger bezorgd thuis’ en ‘de pizzabezorger bezorgt thuis’. Zo moeilijk is het niet hoor. Hij/zij loopt, zeikt, bezorgt, maakt, naait, schildert, wordt, vreet, rijdt, scheurt, tilt, etc.
@henk_he: persoonsvorm is dus met dt? Is wat je bedoelt?
@deolivier: Oh, ik vind het altijd wel mooi, die camouflage tape……
Spannnendere theorieen?

Ik denk een Noord-Koreaanse autobot die hier is om ons te vernietigen.
@marc94: En dat USA een elektromagmetisch kanon afvuurt op Megatron. :)
@marc94: zeg dat wel.
OPC of Hybride.
@720s: automaat opc.. nah..
@kle500: foei! Jullie hebben niet opgelet; gsi.
Waarom mag je een rwd niet aan de voorkant slepen?
@robert110: omdat als de auto niet in zijn vrij staat (zoals het geval bij automaat in de P) de aandrijflijn en de aangedreven wielen met elkaar in contact staan. Je probeert dus de versnellingsbak en daardoor ook de motor te draaien door aan de achterwielen te gaan draaien. En dat vindt geen van de betreffende onderdelen fijn.
@gulli: logisch natuurlijk. Ik las het alsof er een of andere vreemde reden was waarom het niet zou kunnen. Blijkbaar was ik niet helemaal op de wereld.
@robert110: je zat natuurlijk compleet in de finale van het damesvoetbal, snap het wel
@gulli: met alle respect, dit is onzin.

Als een automaat in z’n P staat dan gaat er een blokkeer systeem in werking in de versnellingsbak, er is dan geen vaste verbinding tussen motor en wielen zoals bij het in de versnelling parkeren bij een handgeschakelde versnellingsbak.

Normaal is het toegestaan om een automaat voor een korte afstand met een lage snelheid te slepen, in de N stand. De reden waarom dit niet lang en hard mag, is dat bij een stilstaande motor er geen olie wordt rondgepompt in de versnellingsbak en er dus onvoldoende smering en koeling aanwezig is om dit langdurig en op hoge snelheid te doen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Redelijk grote remmen voor
Ahh Adenau, jullie zitten op een mooi plekje heren!

Zou leuk zijn als Opel weer RWD’s gaat maken :)
Gewoon een nieuw neusje. En” niet slepen aan de frontbalk” is daar een fijne aanwijzing voor.

Afslepen met de voorwielen op een bok en de achterwielen op de grond in iets compleet anders. ( qua rwd en automaat etc)

Staat zo te zien op winterbanden. Lijkt me dat je dan toch niet op de Ring gaat testrijden met deze temperaturen.
Die heb ik vandaag ook meerdere malen bij de Ring zien rijden.
@thomasbol:
ik ook en gisteren ook al.
Elektro motoren op de achterwielen?
Fotograaf heeft niet even onder de achterkant gekeken? Waarom niet?
Wat een camo, ik herken de hele auto niet meer :0
Opel borduurt voort op het succesvolle personalisatieprogramma van de eveneens zeer succesvolle Opel Adam. Uit consumentenonderzoek is gebleken dat vrouwen hun auto graag van make-up voorzien, dus die optie biedt Opel nu aan, met speciale make-up randen rond de lichten. Simpel.
De Opel Insignia Coupe OPC-Hybrid In your face 575.

Staat op http://www.opel.de dat ze die binnenkort gaan uitbrengen.
Ze gaan een MG ZT 260-je doen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).