Verrassing: nieuwe TVR in aantocht

Auteur: , 17 Reacties

Maar TVR was toch hartstikke deaud en kaput? Niets is minder waar. Het Britse merk keert terug. Binnen drie jaar staat er een vers, productiegereed model.

TVR is terug!

Het leven van TVR gaat niet over rozen. In 2011 lijkt het Britse merk van weleer gered van een zekere ondergang, nog geen jaar later blijkt ook dat een illusie als toenmalige eigenaar Smolensky de stekker eruit trekt.

Die koper was gamedeveloper Les Edgar, die nu een nieuw Research & Development center opgezet zou hebben in het zuiden van Engeland, om daar in het diepste geheim te werken aan de wederopstanding van TVR.

Binnen drie jaar moet er een nieuw model klaar zijn voor productie. Naar alle waarschijnlijkheid een tweezitter met achterwielaandrijving en de -aangekochte- motor voorin. Les Edgar stelt dat ze op dit moment druk nadenken over het chassis: een ruggegraatchassis toch een meer geavanceerd carbon exemplaar.

Een klein beetje scepsis is wel op zijn plaats. Want dit is de zoveelste keer dat TVR zichzelf opnieuw wil bewijzen. Eerst zien. Tot die tijd moeten we ons zoet houden met hete spotjes.

Foto via Autojunk.nl.17 reacties

T350C met LS7… Mwah
Nou, dan ga ik maar weer duimen.
Als ze dan toch ergens een motor moeten kopen, dan stel ik een mooie 6L van BMW voor.
Van mij hoeft het trouwens geen Sagaris opvolger te zijn, een nieuwe Tamora will be fine thank you..
Mooi, dan ik die TVR naast mijn nieuwe Spyker zetten wanneer die op de markt komt.
@norge: Ergens in 2015 dus ;)
@norge: En op dagen met dikke smog rijd ik een rondje in mijn elektrieke Saab…
Niets mooiers dan een knotsgekke vuurspuwende TVR met een rioolpijp van een uitlaat waar kanonschoten uitkomen als de bestuurder van het gas gaat. Aan de styling hoeven ze niet zoveel te doen. Een Sagaris ziet er tien jaar na zijn verschijning nog steeds uit alsof hij van een andere planeet komt.
Aangekochte motor?
En die 6 en 8 cilinders waren net zo bruut :(
Dit kan ik alleen maar toejuichen al vrees ik dat niet gaat goed komen.Als er over drie jaar een volledig nieuwe TVR moet verschijnen(buiten de motor)dan hadden er al spyshots in omloop moeten zijn.
@sydney: want????
Zou absoluut te gek zijn! Maar aangezien het TVR betaamt; eerst zien, dan geloven..
Ik hoop niet dat ze met een geblazen 4 cilinder komen. Het geluid van een TVR is super, een geweldige auto om te zien! Zeker de oranje Sagaris hierboven!
Ik zal beste man steunen door nog meer games te kopen.
Ik sta er niet van te kijken dat er weer een poging gedaan wordt om TVR leven in te blazen, maar had het niet nu al verwacht.
Ik heb een maand of wat een dergelijk verhaal gelezen (op Pistonheads waarschijnlijk) en toen stonden er prijzen bij.

100.000 pond ofzo als ik me goed kan herinneren.

Welke malloot gaat dat betalen?
@Vincegail: Blijft een stuk goedkoper dan de gemiddelde Porsche / Ferrari / Lambo. En geloof me, je moet ervan houden, maar die bruutheid kunnen alle overige merken niet aan tippen!
Wat zou het tof zijn als het daadwerkelijk zal gebeuren. Tot die tijd afwachten
Niemand die die RS6 daar opmerkt ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).