Verstappen en Hamilton blazen, Vlogger Rosberg valt om

Auteur: , 34 Reacties

Het gaat weer lekker in de wereld der Formule 1..

Verstappen en Hamilton blazen, Vlogger Rosberg valt om

Sinds zijn “vertrek” uit de Formule 1 heeft Nico Rosberg niet stilgezeten. De eenmalig wereldkampioen is druk bezig met het opbouwen van zijn YouTube-carrière, een podcast en beunt bij als presentator voor verschillende sportzenders. Tegelijkertijd gebruikt hij de ettelijke beeldminuten om zijn ongezouten mening uit te sproeien.

In relatief korte tijd heeft Rosberg een behoorlijke “reputatie” weten op te bouwen als analyticus. Vooral over Verstappen, momenteel de meest spraakmakende coureur ter wereld, heeft de Duitser flink wat te zeggen. Zo beschreef hij Max eerder dit jaar als een “narcist“. Na afloop van de Grand Prix van België kreeg Verstappen wederom de volle laag van ‘Britney‘, toen hij na weer een slechte start contact maakte met Kimi Raikkonen en als gevolg uitviel met schade.

Het lijkt erop dat Rosbergs doel vjieuws te scoren iets naar zijn hoofd is gestegen. Veelal zijn de opmerkingen van Nico niet terecht of lijken ze zelfs opzettelijk tegen de draad in te gaan, enkel om maar controverse op te wekken – iets dat ook Verstappen deze week heeft opgemerkt. Max heeft Rosberg inmiddels omgedoopt tot de nieuwe Jacques Villeneuve – een ex-wereldkampioen die merkwaardige meningen uitkraamt om aandacht te krijgen. Volgens de Nederlandse Formule 1-ster is Rosberg tegenwoordig niet meer geloofwaardig.

Verstappen heeft flink bijval gekregen nadat hij zijn mening over Rosberg wereldkundig heeft gemaakt. Met name Lewis Hamilton, die bij Mercedes jarenlang korte metten maakte met Rosberg, kon zich wel vinden in de woorden van Max. Naar eigen zeggen lag hij in een deuk.

Verstappen en Hamilton blazen, Vlogger Rosberg valt om

Blijkbaar heeft Nico Rosberg inmiddels eindelijk begrepen dat hij niet zomaar als een ‘internet troll’ te werk kan gaan. In een nieuwe video op zijn YouTube-kanaal, waarin hij de kwalificatie van gisteren bespreekt, heeft hij aangegeven dat hij “zijn toon zal veranderen”, daar hij meer respect wil tonen voor zijn oud-collegae.

Rosberg denkt in de video terug aan zijn tijd in de Formule 1 en belicht dat hij het toen zelf ook enorm irritant vond wanneer zijn acties onder de loep werden genomen door oud-coureurs en experts. Rosberg zegt dat vooral David Coulthard destijds het zeer op hem had gemunt. Voorlopig zullen we dus een iets gematigde versie van Rosberg horen, wanneer hij zijn zegje wil doen over de sport.34 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Het gaat weer lekker in de verslaggeving over de F1….

Want die titel slaat echt nergens op. Iemand doet iets met kritiek die hij krijgt. Netjes en dat spreekt voor hem.

Maar nee, liever een kop er boven om hem nog ff weg te zetten als een zwakkeling.
@reactief: in zekere zin is Rosberg ook een zwakkeling. Hij werd geen kampioen omdat hij de beste coureur was, maar omdat hij in de beste auto van het veld reed én omdat de enige concurrent in het veld twee keer meer de auto niet wist te finishen vanwege technische malheur. En omdat de kersverse wereldkampioen vervolgens besloot voor een vroegpensioen te kiezen, in plaats van z’n titel te verdedigen – zoals een waar kampioen betaamt.

Zelfs zonder oranje bril kun je niet anders concluderen dan dat de vergelijking ‘Rosberg is de nieuwe Villeneuve’ een ontzettend rake vergelijking is.
@RRRobert: Noem eens een recente kampioen die *niet* in de beste auto van het veld reed? De laatste was volgens mij Hākkinen, die kampioen werd nadat Schumacher z’n benen brak op Silverstone.
@potver7: in 1999 was de McLaren zeker geen slechte auto.

Ik denk dat Button met de Brawn in 2009 nog het dichtste in de buurt komt. In het begin wel sterk maar later in het seizoen zeker niet meer de beste auto van het veld te noemen.
@rrrobert: zegt iemand achter zijn scherm… Hij heeft een F1 titel.
En nam vervolgens een zeer onpopulaire beslissing te stoppen.

Ik vind dat hij daar juist wel ballen toonde. Niet doorgaan omdat iedereen vindt dat je je titel moet verdedigen, maar achter je eigen keuze blijven staan.
@reactief: idd. Hij koos voor wat hij echt belangrijk vond: vrijheid, familie en hobby’s. Hij heeft wrs toch een slordige 40 miljoen laten lopen…… Nou dan moet je toch een beetje ballen hebben. Rosberg wordt echt wel onderschat. Kijk maar eens hoe Bottas het nu doet…..
@mark997gt3: en zijn analyse van Verstappen zijn eerste bocht op Spa was juist!
@RRRobert: feit blijft dat een Rosberg gewoonweg geen exceptioneel talent is zoala Ham, ver, lec, enzv
Jonge jonge stel wijven
@balboni: idd, net een soap.
Hahaha wat een slappeling
De parallellen tussen Rosberg en Villeneuve zijn er zeker, beide zijn nooit uit de schaduw van hun illustere vaders gekomen, beide hebben op hun toppen van de tenen een WK weten te bemachtigen,mede door toedoen van de superieure bolides waar zij de beschikking over hadden, dit alles levert blijkbaar frustraties op welke worden gespuid via de social media kanalen.
Nico kan zo als Autoblogger aan de slag.
@bernoulli: idd, misschien moet hij reageren op die vacature.
@bernoulli: Oh, snap!
Ik heb nooit een hoge pet op van mensen die hun eigen filmen en het vervolgens op Youtube slingeren, dan neem ik je dus niet meer serieus. Hetzelfde met van die aandschtsgeile figuren die 5x per dag hun Instagram, Facebook en Snapchat bijwerken. Wat een ontzettend trieste ontwikkeling van de mensheid…
@johnhert: Ontbreekt er een woordje? Mensen die hun eigen *wat* filmen? Hun eigen hoofd? Hun eigen geklets? Hun eigen hamster?
@donvincenzo: Hun eigen als in zichzelf….
@johnhert: en als “samen voor ons eigen”
Max is een klasse beter dan nico en nico weet dat. Wanneer was dat dat hij na de wedstrijd vol ongeloof naar het verhaal van Max stond te luisteren? En dat hij zeven kleuren stront scheet de laatste race waar hij kampioen werd? Mad Max was behind me…
@brammetjedeb: Ik weet niet of Max echt een klasse beter is dan Rosberg. Kijk eens hoe bottas nu presteert tov Hamilton en hoe Rosberg dat deed. Rosberg deed niet heel veel onder voor Hamilton (wel net genoeg om steeds het kampioenschap te verliezen). Ik ben benieuwd hoe Max het zou doen als teamgenoot van Hamilton, maar om ‘een klasse beter te zijn’ dan Rosberg zou-ie Hamilton dus duidelijk moeten verslaan en ik ben er niet bij voorbaat van overtuigd dat dat het geval zou zijn.

Rosberg was een zeer goede F1-coureur, met de pech dat er in hetzelfde team een coureur zat die nog nét ietsje beter was. Ik zie Bottas geen kampioen worden, ook niet als Hamilton twee keer uitvalt.
@donvincenzo: het is net vettel: rare dingen onder druk. Zeker een goede coureur, maar kampioen werd hij mede door de pech van hammie. Ook leuk en ook goed, maar Hamilton en verstappen zijn beter.
Ik vind het nogal overtrokken hoe er op de uitspraken van Rosberg gereageerd wordt. Over het algemeen zegt hij geen rare dingen (de narcist opmerking daargelaten) en geeft hij gewoon zijn mening. Die meningen zijn over het algemeen niet heel extreem of provocerend vind ik.

Bovendien is Rosberg vaak juist heel erg positief over Max (laatst zei hij zelfs nog dat hij Max beter vindt dan Hamilton) en hij is een groot bewonderaar van hem. Dat hij dan nu iets minder positiefs zegt over Max zijn race op Spa is toch niet heel raar? Die race verliep voor Max toch ook niet goed?

Dat wil overigens niet zeggen dat ik vind dat Max een fout maakte, er was een groot gat aan de rechter kant en dan is het logisch dat je daarin duikt. Het was gewoon een kwestie van bad luck en het had net zo goed wel goed af kunnen lopen. Als je racet dan loop je het risico op dit soort dingen.
@autoriteit: Die actie op Spa was ook gewoon echt ongelofelijk dom van Max.
@autoriteit: Reacties op internet zijn eigenlijk altijd overtrokken. Er wordt van elke mug een olifant gemaakt. Gelukkig gebeurt dat niet in het echte leven, anders had ik vannacht niet overleefd…
@gandini: Niet dat ik een wild avondje uit was trouwens, mijn kamer zat gewoon vol muggen.
Max moet gewoon niet zo janken, beetje kritiek moet je wel tegen kunnen. Lekker negeren die Rosberg.
Rosberg heeft volkomen gelijk. Verstappen mag eens vaker nadenken voordat ie een geprikkelde reactie terug geeft. Die start van hem was een complete drogreden als excuus. Want Rosberg heeft Max in zijn vlogs meerdere malen de hemel in geprezen, maar ja dat is niet interessant he…
Ik vind het heerlijk dat Rosberg eens op zijn nummer wordt gezet. En dan wie beter om dat te doen dan Max Verstappen, bij wie die Nederlandse directheid er zo goed in zit dat je leuke uitspraken krijgt als “Hij is de nieuwe Villeneuve” en “Hij heeft geen charisma en komt daardoor nergens aan de bak”. Lewis Hamilton werd na de kwalificatie ook nog naar het voorval gevraagd, zeker ook vanwege deze insta-story, maar draait er dan toch weer enigszins omheen door te stellen dat “sommige ex-coureurs tegenwoordig irrelevant zijn en dit soort controversiële meningen nodig hebben om in de spotlight te blijven”. Geef mij dan maar die Nederlandse directheid
Ach, Rosberg en Villeneuve zijn iets wat Verstappen nog niet is. Daarnaast vind ik dat Rosberg gelijk heeft mbt de eerste bocht in Spa.
Rosberg had gelijk. Het was een onnozele actie in Spa van Verstappen.
De reactie van Verstappen op Rosberg vind ik ook niet handig. Het is beter om bescheiden te zijn.
die vent die links naast Max staat, lijkt mij een crimineel. Die zou zo maar eens de opa van Max in elkaar kunnen ROSsen……….
Mijn mening over Rosberg heb ik 180 graden bijgedraaid na het kijken van zijn vlogs. Hij heeft duidelijk aangegeven wat er voor nodig is om op het hoogste niveau te presteren en dat was het hem niet waard. Mooi als je die keuzes kan maken.
Over Max is hij vaak meer dan positief. Jammer dat dit zo wordt vergroot. Ik waardeer de andere inkijk die hij geeft op de formule 1. Net even wat andere inhoud dan het commentaar bij Ziggo.
Wat n pannenkoek.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).