Verstappen klein slippertje in FP3, top 4 binnen 0,2 tellen

Auteur: , 34 Reacties

Het echte werk begint vanmiddag natuurlijk pas met de kwalificatie, maar het veld zit ongelooflijk dicht bij elkaar in het belastingparadijs aan de Middellandse Zee.

Max in Monaco

Bij wijze van hoge uitzondering moeten we je toch effe op de hoogte brengen van wat er zoal in de derde vrije training van de Grand Prix van Monaco gebeurde. De kop van het veld zit namelijk ontzettend dicht bij elkaar. Tussen Vettel (redelijk verrassend op #1) en Ricciardo op P4 zit namelijk slechts 0,157 seconde! De Mercedessen zitten er tussenin, met Hamilton op 2 en Rosberg op 3.

En Max dan? Onze landgenoot maakte een klein slippertje, al valt op basis van de videobeelden lastig te zeggen wat er nou precies gebeurde. Toch stuurde Verstappen zijn Red Bull, ondanks een gebrek aan motor-upgrades, naar een knappe vijfde positie op 0,431 seconde van Vettel, direct gevolgd door Kvyat en Sainz.

Het filmpje van de mini-crash check je op Autojunk. De Red Bull had alleen een beschadigde voorvleugel.

Slippertje Verstappen

Pirelli-banden voor 2017

De banden zullen komend jaar aanzienlijk breder worden, om zo de mechanische grip te vergroten en het inhalen te vergemakkelijken. Hoe dat er ongeveer uit komt te zien check je hieronder!

Pirelli

Pirelli34 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
De Red Bulls en Torro Rosso’s lekker vooraan.
Op naar de kwalificatie en morgen dé race van het seizoen!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@pinut187: Waar haal jij vandaan dat Max op 4 staat?
@snorrie11: derde alinea: En Max dan? Onze landgenoot maakte een klein slippertje, al valt op basis van de videobeelden lastig te zeggen wat er nou precies gebeurde. Toch stuurde Verstappen zijn Red Bull, ondanks een gebrek aan motor-upgrades, naar een knappe vierde positie, direct gevolgd door Kvyat en Sainz.
Maar nog steeds van die trutvelgjes, ontwikkelingen voor de personenwagenbranche, uhu.
@carlo: Ja, ik had ook veel liever dikke velgen gezien van Alutec die ook onder je Golf 3 Gordijn Trekhaak Imperial passen
@carlo: trutvelgjes?
@carlo: wat wil je dan 22 inch op een formule 1 auto.
@raym: Spinners het liefst. Flitsend man.
Bredere banden, lagere en bredere achtervleugel. Dat gaat de ogen goed doen!
@dieselaer: helaas heeft de FIA wel gekozen om voor seizoen 2017 de Halo bescherming te gaan gebruiken ipv de Aeroscreen oplossing. Daar worden de wagens dan weer lelijker van.

http://www.motorsport.com/f1/news/f1-agrees-on-halo-over-aeroscreen-for-2017-741118/?s=1
@ahs1979: oeh dat is zeker jammer, het Aeroscreen vind ik niet eens zozeer een achteruitgang voor de looks namelijk, terwijl de Halo bescherming… aan de andere kant, kan niet wachten op het eerste filmpje waarop te zien is hoe zo’n apparaat een putdeksel oid doet afketsen.
Klein foutje van Max, kan gebeuren, daar is de training voor
Dat doet Max toch netjes. Met die P5 zit hij maar iets meer dan twee tienden achter Ricciardo. En dat met een gebruikt setje banden (Ricciardo gebruikte een nieuw setje, dus betere grip) en zwakkere motor. Als dit het maximale is wat Ricciardo eruit kan persen, moet hij zich serieus zorgen gaan maken voor Canada, wanneer Max de nieuwe motor ook krijgt.
Dus dat zou beteken dat Max nog sneller zou kunnen gaan met nieuwe banden.
Jammer dat hij in zijn kwalificatie oefen rondje eruit vloog, dan hadden we nu al een iets beter beeld. Maar goed over 10 minuten gaan we er ook achter komen
Streams voor de kwalificatie anyone?
Aj, nog een keer er af. Wordt heel erg lastig morgen
Tja, achteraan starten dan. Hopen dat het inhalen een beetje lukt morgen dan.
@dieselaer: Ik ben alvast begonnen aan een regendansje…… ;-)
@ahs1979: Ik doe met je mee! De verwachtingen zijn in elk geval goed daarvoor!
Dus toch geen zo’n held zoals gedacht. Er is een spreekwoord: één zwaluw maakt de lente niet.
@jannemaneke: Of: iedereen maakt fouten, maar alleen bij de besten valt het op.
De verering van twee weken geleden was overdreven, maar zo’n schuiver maakt het ook niet gelijk een krabbelaar.
@jannemaneke: Nouja, ik ben ook te nuchter om in die Max waanzin mee te gaan, zoals @desjonnies ook al zei.
Vind het jammer voor hem, maar leek erop dat hij toch echt te dicht bij de rails langsging, en niet dat het aan de auto lag.

Gaan ’t zien, als hij morgen mag starten. Zal wel rustig worden op de gratis livestream van Ziggo morgen als Max niet start..
Zo, heel Nederland terug even met de voetjes op de grond…
Eén voordeel: veel inhaalacties morgen!
@Carreza: helaas is Monaco niet het circuit om van achter naar voren te vechten. Dus die zal als ie mazzel heeft net aan in de punten eindigen.
@kapitein187: inderdaad, maar wie weet wat er mogelijk is met een gewaagde pitstopstrategie. Tenzij Monaco echt gewoon z’n ding niet blijkt te zijn…
En nu is het over
Verdomme zit je je vrouw door de winkel heen te schoppen zodat ze opschiet en we naar huis kunnen om kwali te kijken, ligt Verstappen er al uit als je thuiskomt…

Kruijswijk z’n roze trui kwijt en nu Verstappen weer. Wat een mooi sportweekend leek te worden eindigt in deceptie…Maar goed, deceptie is ons Nederlanders niet vreemd.
@Rick-dos: 24 uur van Nürnberg om je humeur te verbeteren…?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).