Verstappen: “Winnen zit er niet meer in dit jaar”

Auteur: , 24 Reacties

Maar, hoe zit het dan met Maxico?

MV33

Langzaam maar zeker komen we weer in die bitterzoete fase van het jaar voor de verstokte racefan. Als een rochelende roker die nog maar vier van zijn twintig sigaretten in het kartonnetje heeft zitten, kijken we naar de F1 kalender en zien we dat er nog maar vier races resteren in het seizoen van 2019. Daarna kunnen we niet snel naar de Primera rennen voor nieuwe doodstokjes, maar volgt de lange, gedwongen winterslaap. Alles wat we daarin voor jullie kunnen doen is kleine beetjes nicotine proberen te wringen uit wilde speculaties over de vermeende krachtsverhoudingen voor volgend jaar.

Als de titelstrijd nou nog extreem spannend was, zou dat tenminste nog een goede afleiding zijn van onze gezamenlijke impending doom. Maar helaas, zoals we inmiddels gewend zijn, heeft Lil’ Lewis de titel eigenlijk al binnen. Slechts als Valtteri Bottas er vier keer in slaagt om zand in de tank van Lewis’ W10 te gooien, heeft hij nog een kans om LH44 van zijn zesde titel af te houden. Zodoende zijn er in principe alleen nog dagsuccesjes te halen. Hoewel het, zeker met het oog op die lange winter, ook wel lekker zou zijn als Max Verstappen en Red Bull nog even ‘sterk zouden finishen’. Voor de moraal et cetera, zoals ze dat bij de neopreen-brigade zouden zeggen na de obligate ‘pohhhh’ om elke zin te beginnen.

Enfin, Red Bull honcho Helmut Marko liet onlangs nog optekenen dat het seizoen goed afsluiten geen probleem zou vormen. Sterker nog: niet lang geleden roeptoeterde de markante Oostenrijker dat zijn team nog wel eventjes drie keer kon winnen in de laatste vijf races. Doch Marko’s oogappel Max Verstappen denkt daar kennelijk heel anders over. Bij een sponsorevenementje voor klokjesmaker TAG Heuer heeft Max zich laten ontvallen dat er volgens hem normaal gesproken geen overwinningen meer inzitten voor Red Bull Racing dit jaar. De Nederlander vindt het realistischer om te mikken op wat podia hier en daar.

Gezien de recente vorm van het team kunnen we Max geen ongelijk geven. Het lijkt erop dat met name Ferrari er nog een tandje bij heeft gezet in deze tweede seizoenshelft. Mercedes lijkt het wat lastiger te hebben dan in de eerste helft van het seizoen, maar is in racetrim stiekem nog steeds het snelst van iedereen. Red Bull daarentegen hobbelt achter de feiten aan. In Japan waren de verwachtingen torenhoog, maar het team was het hele weekend niet meer dan de derde macht, op gepaste afstand van team rood en team zilver. Max vertelt dus geen leugens. Maar toch, moet onze landgenoot niet tegen beter weten in het vertrouwen houden dat hij de strijd tegen de bierkaai kan winnen? Of is het goed dat hij iedereen binnen en buiten het team laat weten waar ze staan?24 reacties

Het is wel zo dat wanneer Marko Roeptoeter zegt: We gaan kampioen worden, we gaan nog veel winnen, we gaan… (vul zelf maar aan). Dat eigenlijk juist het tegenovergestelde gebeurt. Het wordt tijd dat die meneer zich stilletjes aan met zijn petunias in de tuin gaat moeien. Zelf geloof ik geen woord meer van die gast.
Jamaar, helmut Marko zei….
Je kunt hem geen ongelijk geven, want ongelijk is een bochel en… enfin Mexico, de VS en Brazilië zijn banen die de Red Bull zouden moeten liggen. Het chassis lijkt echter niet zo goed als vorige jaren. Ik gok dat Max nog wel eens gelijk kan gaan krijgen. Op naar 2020.
Mikken op podia is idd realistischer
Misschien kan hij nog een paar keer mikken op Leclerc, ook leuk
Volgens mij is RB al een tijdje volle bak bezig met 2020, en geef ze eens ongelijk.
Hebben jullie dat filmpje gezien waar Vettel de rijhoogte van de ferrari vergelijkt met die van de Mercedes
Gewoon open en bloot
Maar wat betreft RB ik hoop dat ze bezig zijn met 2020 want die jaar hebben ze de boot gigantisch gemist
@supertjeduc: het is toch vreselijk, geef hem een penalty. Dit kan echt niet…

Rijhoogte is millimeter werk. Op het oog weinig op aan te merken. Next
Bijzonder dat je een pakje kankerstaven als vergelijk pakt i.p.v. een kratje met lekkere flesjes bier. Op naar seizoen 2020! Als het dan nog niks is dan staat Max te koop.
@venividivici: bier is niet zo verslavend als F1…
@jaapiyo: En F1 is weer niet zo verslavend als die rommel met een filtertje…
@jaapiyo: Denkt Heineken anders over…
@venividivici: mwah, als ze hun product zo verslavend vinden zouden ze niet hoeven te adverteren?
@jaapiyo: Want Heineken is de enige bierbrouwer? Toen het nog mocht was er ook nog genoeg reclame voor sigaretten…
@jaapiyo: Je begrijpt toch wel wat marketing is hè? Reklame maken doen bedrijven echt niet omdat het zo slecht met ze gaat, maar om de bevolking te beïnvloeden hun produkt te (blijven) kopen.
Seizoen 2020 gaat t zelfde worden als dit seizoen. Gewoon lekker gokken op 2021.
@maferick74: Max is de nieuwe Alonso in wording… continue de verkeerde carrière beslissingen!
@venividivici: Uhm sinds zijn debuut heeft hij maar 1 keus gemaakt? En ik vraag me af hoeveel andere serieuze opties er waren? Trouwens, hoeveel andere serieuze opties zijn er de afgelopen jaren geweest? Alleen Mercedes heeft de boel op een hoop gereden, bij elk ander team was hij er minstens zo beroerd aan toe geweest. En aangezien ik geen Mercedes geen kemphaan naast Hamilton zie zetten… begin ik me serieus af te vragen waar jouw opmerking eigenlijk op gebaseerd is?

Zomaar wat vragen hoor, misschien klets ik wel uit mijn nek.
@gandini: Ja, je klets uit je nek ;-)
@venividivici: domste opmerking ever. 1 keuze gemaakt en dat was om op 17 jarige leeftijd te kiezen voor een f1 stoelte bij tr. Ipv bij mercedes waar t nog maar te bezien was of hij een stoeltje zou krijgen een jaar later
Max mag blij zijn als ie niet als 5de eindigt… Yep, heel wat anders dan wat Marko zich had voorgesteld. Volgend jaar dan maar weer….
‘Thát boy needs Jesus…’
@arhanso: Jebus?
Tis simpel, we hebben met Max in de red bull een top 6 coureur. Na Jos, Christian, Robert een zeldzame getalenteerde coureur ook nog eens bij een top 3 team. Geniet ervan!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).