Vervanger Toyota Yaris krijgt Mazda Skyactiv motor

Auteur: , 11 Reacties

De motoren van BMW zijn uiteraard erg fijn, maar voor de kleine auto's zoekt Toyota het toch liever dichter bij huis.

Toyota Yaris Skyactiv

De Toyota Yaris is aan vervanging toe, en daar mag Mazda voor gaan zorgen. Het nieuwe model, waarvan de naam en details nog onbekend zijn, zal in de nieuwe fabriek van Mazda in Nieuw Mexico gebouwd worden. Dit moet ergens tussen 1 april 2015 en 31 maart 2016 gaan gebeuren.

Of de auto, naast de motor, ook andere onderdelen zal delen met Mazda wordt niet gezegd, maar het lijkt aannemelijk. De fabriek moet jaarlijks 50.000 van deze compacte auto’s eruit gaan poepen, bijna een vijfde van de maximaal mogelijke productie aldaar.

Wel blijft Toyota verantwoordelijk voor het design van het interieur en de buitenkant. De Yaris-vervanger zal naast de Mazda2 gebouwd worden. Hier komt waarschijnlijk de nieuwe SKYACTIV-D 1.5 in te liggen, dus we sluiten niet uit dat de motorisering tussen die twee overeen zal komen. (Via Automotive News)11 reacties

De hype van bastaard wagens blijft in de mode,denk aan VW group,PSA,Mercedes Renault,(vroeger maakte elk merk zijn motoren zelf)
@mrniesoe: Nee hoor, ook vroeger was er een hoop leentjebuur.
Hoezo is de Yaris aan vervanging toe? Facelift ok, maar vervanging?
@awesome: Vraag ik me ook af. Bejaarden stellen niet zulke hoge eisen, zou je denken. Die waren nog wel een eeuw of 2 tevreden geweest met het huidige model.
@awesome: Misschien alleen de Amerikaanse Yaris?

Klein wordt daar ook populairder, dus misschien komt er een (iets groter) model specifiek voor US…
Het huidige model is er nog niet zo lang… zou de hybride versie dan ook worden gedumpt ?
Wellicht is het een manier om de prijzen wat te kunnen drukken.. ( hard nodig want de wat dikkere versies zijn momenteel bezopen duur.. )
@shicomm: Hybride is voor een kleine auto veel te duur, zeker als er een goede zuinige motor beschikbaar is. Mazda heeft die, Toyota niet, dus wordt er buiten de deur gekocht. Iedereen blij, en de klant moet maar hopen dat hij het voordeel in de prijzen terug ziet.
Ik kwam er gistreren achter dat Toyota helemaal geen goede zuinige motoren heeft. Ze hebben alleen die hybridetechnologie. Goed idee dus dat ze Mazda-motoren in hun nieuwe auto’s gaan leggen.
Mazda is zo lekker bezig de laatste jaren, ik krijg weer hoop voor een RX-7.
Is het dan niet ook een beter idee om de ontwerpen door Mazda te laten doen.
Toyota maakt op het moment nou niet echt mooie modellen. Om onderaan te beginnen met de Aygo….blegh.

Mazda vind ik persoonlijk mooie strakgelijnde wagens.
Lekker belangrijk…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).