Vettel: “Verstappen niet beter dan Gasly”

Auteur: , 38 Reacties

Probeert de Duitser mind games te spelen?

VER

Na de wintertest eerder dit jaar in Spanje was het een vaak gehoorde uitspraak; pas na de eerste race van het jaar in Australië zouden we weten hoe de krachtsverhoudingen daadwerkelijk liggen in de F1. Die eerste race is inmiddels alweer verleden tijd, maar dat we nu een duidelijk plaatje hebben over hoe de rest van het jaar eruit gaat zien wordt van allerlei kanten bestreden. Mercedes was eigenlijk het hele weekend dominant, maar toch wordt Verstappen door velen nog steeds gebombardeerd tot titelkandidaat. Ook Ferrari is nog niet geheel afgeschreven. Kortom, nu luidt het dat we pas na de eerste ‘X’ races het hele plaatje hebben. Mooi.

Een van de mannen die denkt dat het nog alle kanten op kan, heet Sebastian Vettel. Na de winter gold VET misschien wel als de grootste kanshebber op de titel, maar de eerste race was voor hem in dat licht bezien een deceptie. Toch meent de Duitser dat de drie topteams (Merc, Fezza, RBR) allemaal nog kans maken. En niet alleen dat, ook alle zes coureurs van deze teams zijn volgens Sebbie nog niet kansloos.

Dat Vettel dit zegt over zijn eigen team is logisch, want iets anders zeggen zou waarschijnlijk tot een paar mild kritische berichtjes in de media leiden. Dat hij het zegt over Mercedes is iets raarder, want BOT werd vorig jaar weggeblazen door HAM. Maar goed, Valtteri won natuurlijk wel de race. Maar dan blijft Red Bull Racing over. Na een povere race van Gasly was de consensus toch dat Max zijn nieuwe teamgenoot nu al in de tas heeft?

Vettel ziet dat een beetje anders. Bij Racefans laat de viervoudig kampioen optekenen dat Gasly in zijn ogen niet onderdeed voor Verstappen tijdens het weekend in Australië. Apart, want VER werd derde en GAS viel buiten de punten. Volgens Sebastian was dat echter te wijten aan pech. We kennen het verhaal inmiddels: Gasly gaf in Q1 een tiende toe op Verstappen en mistte daardoor net voldoende om mee te doen aan Q2 (en Q3). Allemaal prima, maar dan haal je toch even die Kvyat in.

Enfin, de Duitse coureur hoopt en denkt nog altijd dat de titelstrijd tot laat in het seizoen tussen zes man zal gaan. Die gedachte kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen. Komend weekend mag Gasly opnieuw laten zien dat Vettel wat hem betreft gelijk heeft. De Grand Prix van Bahrein staat dan namelijk op het programma, check hier de trackguide video. Vorig jaar scoorde de Fransman daar zijn beste resultaat van het jaar met een knappe vierde plaats. Als het dus ergens zou moeten lukken om onze landgenoot te verschalken…38 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik: Vettel niet beter dan Leclerc.
@bartteeuwen: exact mijn gedachte!
@bartteeuwen: Gasly had na 4 ronden nog maar 1 voorligger ingehaald…. Verstappen had na 1 ronde 4 voorliggers ingehaald, dat is het verschil!
Zegt iemand die door zijn team beschermd werd omdat zijn rookie teamgenoot een beter resultaat dreigde te halen dan hijzelf.
@rhellema: over het hele weekend vond ik leclerc ook wel tegenvallen eigenlijk. Dat hij talent heeft is zeker.
Mijn verwachting is dat Verstappen dit jaar clickbait kampioen wordt op Autoblog
@larini: Net als de voorgaande 4 jaren.
@larini: zodra Verstappen een Tesla koopt is het hek van de dam
@larini: Haha nice! Je comment is voor mij DE comment van de dag! 😂👌🏼
Ik denk dat Vettel de bui al ziet hangen, hij wordt dit jaar weer geen wereld kampioen.
Gezien Verstappen Vettel inhaalde zegt hij dus dat Gasly sneller is dan hem
@stijngp: inhalen is vrij makkelijk als je betere/nieuwere banden hebt, een betere exit of lijn in de bocht hebt en met een andere downforce-config rijdt.

Al met al een knappe prestatie van VER, maar het zegt niets. Zeker niet in de context van dit artikel.
@vonklausenburg: een goede coureur is juist ook sneller omdat hij om de race heen keuzes maakt die het verschil maken en ook dat die het juiste moment kiest. Vettel pakt er maar 1 eigenschap uit wat hartstikke leuk en vermakelijk is maar wat niks zegt.
@vonklausenburg: wacht… inhalen van Vettel stelt niks voor op nieuwe sloffen maar toch een knap prestatie van Verstappen maar dat doet er niet toe want dit artikel gaat niet over Vettel en Verstappen…? Snap je zelf allemaal nog wel al die onzin die je uitkraamt?
@vroaaar: Neem nog een kop koffie en poog nog een keer te lezen.
@vonklausenburg: haha insgelijks en fijne zondag!
@vonklausenburg: Nou dan moet (volgens jouw redenatie) Gasly wel heel veel slechter dan VER aangezien hij Kvyat niet voorbij kwam op vers rubber.. en Toro Rosso is nou niet bepaald een topteam i.t.t. Ferrari.
VET is de druk aan het opvoeren zodat hij straks met een gerust gevoel weer als tweede of derde kan aansluiten in het kampioenschap.
De quote op Racefans:

“I think Pierre as well got a bit unlucky [on Saturday]. I don’t think he was much off the whole weekend compared to Max. So his race was pretty much lost from the start.”

Toch weer knap om op basis daarvan een heel opstel te dichten.
@menaz: ah, kvt, context…

;-)
@menaz: Typisch gevalletje fake news van Autoblog. Daar hebben ze de laatste maanden wel erg een handje van helaas. Ik snap dat de artikelen altijd met een knipoog worden geschreven, maar in sommige gevallen verzinnen ze letterlijk gewoon een eigen verhaal.
@menaz: dank.
@jaapiyo: valt mij op dat dit wel vaker over jouw stukjes wordt gezegd
@nameless: wel een goed tekstballonnetje toch?
@menaz: bizar, ik vermoedde al dat het anders gezegd is door Vettel dan hier omschreven. Jammer..
@menaz: bedankt, ik had beter moeten weten
@niex: als in een stukje al de link naar de bron ontbreekt, dan weet je het eigenlijk al.
@menaz: een stuk minder spannend
Wat een storm in een glas water weer. Vecht het maar uit op de baan.
Vettel heeft al 5 jaar pech toch..?
Ik ding graag af. De auto van Ham was stuk. Daarom verloor hij veel tijd op Bot. Ondanks stukke auto kon Ver hem niet inhalen. Ham wordt op basis van 1 race kampioen.
En Vettel is niet beter dan Leclerc… Next.
De echte quote gelezen hebbende heeft Vettel gewoon gelijk. De Fransman had gewoon een flinke dosis pech en RB heeft een paar flinke strategische missers gemaakt. Inhalen is lastig daar maar Verstappen had er denk ik wel een paar meer ingehaald. Het is in elk geval te vroeg om conclusies te trekken. Maar dat hij net zo goed als Verstappen zou zijn dat is uit niets gebleken maar dat zegt Vettel dan ook niet.
Gasly deed het eigenlijk veel minder dan ik had verwacht…
Verstappen stapte in die wagen zonder tests en won de eerste race, Gasly mag beter zijn, hij heeft toch al meteen wat in te halen na zo een waardeloze start.
Zegt de heer die sinds zijn Ferrari tijdperk alle hulp krijgt en kampioen werd in een auto die vele malen beter was. Vettel is niveautje Ericsson
Ghostly is echt een tandje minder dan de Max vooralsnog.. Gun m nog wat tijd maar wat ik in de eerste race zag was nogal Bambi kijkend in de koplampen en behoorlijk afwachtend. Vettel alert maar wat en voelt nattigheid en doet baby nadat hij gewoon ouderwets op skills en (banden)strategie voorbij is gestreefd.
”Over X races” weten we hoe de verhoudingen liggen. Herinner me nog seizoen 2010, na 7 races evenzoveel winnaars en nog geen touw aan vast te knopen. Hopelijk dit jaar hetzelfde.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).