Veyron Grand Sport Vitesse “1 of 1” gaat naar Singapore

Auteur: , 24 Reacties

Oh boy, nóg een one-off Veyron. The excitement is killing us...

Bugatti is er in geslaagd weer een Veyron te verkopen, en elke keer dat je een auto van grofweg 2 miljoen verkoopt moet je het publiek hier natuurlijk over informeren. Althans, als je Bugatti bent, bij Ferrari’s Special Projects zijn ze helaas nooit zo scheutig met de informatie.

De Grand Sport, in traditioneel zwart en geel, gaat naar een klant in Singapore met de initialen ‘PL’. De eerste naam die bij ondergetekende opkomt is die van Peter Lim, de zakenman die ook al vuistdiep in McLaren (en in Valencia FC) zit. De man is zo’n 2,5 miljard USD waard, dus hij kan het lijden.

Veyon 1 of 1 grille

Dat de auto duur is en 1.200 pk heeft weten we, maar is er ook wat nieuws te melden? Twee zaken: de hoefijzer-grille is speciaal naar klantwens gefabriceerd, waarbij zijn initialen met een laser uit het metaal zijn gesneden.

Voorts: “in an extremely complex process, which Bugatti developed and patented, every inner surface of the grille was hand-polished. After that the grille was black-anodised, then the front was polished and the grill was finished again with a natural anodised layer.” Dat kost je 200 manuren (!), maar dan heb je ook wat.

Veyron deurpaneel

Hierna was Bugatti nog niet uitgelaserd: met een laser-perforatietechniek werd een soort zeefdruk op de deurpanelen gemaakt, en ja, dat ziet er heel vet uit. De auto wordt, tot slot, helemaal persoonlijk door een potret van de klant, dat de Bugatti-ontwerpers samen met zijn naam in de instaplijsten hebben gegraveerd. Dit doet ons afvragen of hij misschien ook schilderijen van zichzelf (als Jezus?) aan zijn muur heeft hangen.

Bugatti nam de Vitesse afgelopen weekend mee naar Pebble Beach, waar hij op de foto ging met een klassieke Type 44 in dezelfde livery. De overige foto’s zijn in Molsheim gemakt, voor hetzelfde stulpje als waar de zes Legendes naast elkaar werden gezet.24 reacties

Zonde van meneer zijn geld.
@viezefreddyw: jij had er ook 1 gehaald als je 2500 miljoen knaken op je saldo heb staan
Toch nog iemand die er 1 wil hebben dus. De man is zo’n 2,5 miljard waard? Waarom heeft hij er nu pas 1 besteld dan?
@Alfarobert: Ze zijn bijna op.. dus nu “worden ze zeldzaam” hehehe
Sturen ze daar bij Bugatti elke keer als ze een auto verkocht hebben een persbericht de wereld in?
Het wordt echt steeds triester met die lui, alsof ze nog niet genoeg geld verloren hebben op dat megalomane speeltje van Piëch.
Even zodat de wereld het ook weet, ik heb gisteren mijn auto gewassen, ook non nieuws..
@tupperware: hater.
Ik vond het een beetje aparte kleuren combi totdat ik de laatste foto’s zag.
Soort van knipoog naar het verleden zullen we maar zeggen!

Je moet wat met je geld zullen we maar zeggen :-)
Ik krijg het Maja de Bij gevoel hierbij…
@rammillius: zoemende hoofdpijn?
Ik heb nog steeds respect voor dat ding, maar ze moeten ook een keer gaan snappen dat 4 miljard one-offs niet bepaald exclusief of bijzonder is. Laat staan mooi……
Doe mij die Type 44 maar.
Peter Lim heeft reeds de voetbalclub Valencia gekocht toch?
200 uur voor een grille…. Goeie CNC machine….
ben ik nou echt de enige die het nog steeds een prachtige wagen vind en het nog steeds leuk vind om een nieuwe speciale editie te zien verschijnen…?
@caraddicted: precies! Dat dacht ik nou ook! Ik vind het het nog steeds een schoonheid met geweldige techniek en daarom juist gaaf als er een nieuwe komt !
Helaas gaat ie er nooit mee op de weg rijden in Singapore… Links gestuurde auto’s mogen/kunnen daar niet op kenteken en is verboden in singapore en als het goed is kan je als Singaporean bent ook geen auto op Maleisische kenteken zetten… helaas. (ik weet dat er een ander iemand uit Singapore een Bugatti alleen in ze showroom heeft staan en ook niet mee kan rijden.)
@dverbaas: er was er daar ook iemand die om die reden in Duitsland woont en als tourist permanent in sg verblijft. Dan mag het wel. Volgens mij was dat vanwege een mb die alleen links gestuurd te krijgen was
@siemi: aah slim. Dan mag het inderdaad wel! heb helaas nog geen een in Singapore zien rijden
Singapore; een volledige geurbaniseerde politiestaat waar je nog net niet de doodstraf voor kauwgom kauwen krijgt, ideale plek dus voor een auto (ik bedoel penisverlenger) waar je 400km/h mee kunt rijden.
@super: Maleisië is een kwartiertje rijden en daar kost een boete heel weinig. Maar in sg gaat het om status.
Kost het ook 200 manuren om de vliegen uit de grille te krijgen na een ritje?
Hoe toepasselijk: zwart en geel van/voor Vitesse. Wel raar dat ie dan niet in Arnhem rondrijdt als bedrijfsauto.
Toch een prachtige stuk techniek.
Als je op je Bugatti een ander stiksel voor je vloermatjes vraagt sturen ze al een persbericht de wereld in dat ze weer een speciale editie verkocht hebben …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).