Video: 24 uur van de Nurburgring in 12 minuten

Auteur: , 13 Reacties

Tijdens het 24-uurs weekend is de Nordschleife totale gekte. Oude BMW 3 Series en GT3-racers naast elkaar op het circuit, BBQ's ernaast, dit jaar vergezeld van gigantische modderstromen. De Nurburgring 24-uurs is verschrikkelijk gaaf en deze video laat het hele evenement zien.

Jetzt gehts los

Endurance-racing op de Nordschleife blijft een bizar iets. Normale autobanden houden het er 8 aaneengesloten testrondjes uit. Eén rondje over het oude circuit pleegt een slijtageslag die normaal pas na vele duizenden kilometers optreedt. Dat geldt ook voor racewagens. Moeiteloos lijken ze voorbij te racen maar dikwijls zie je ze in opeenvolgende rondjes meet veel meer ductape en gebogen plaatwerk rondrijden.

Terwijl een rondje meestal zeker 8 à 10 minuten in beslag neemt (GP + ring) is het circuit goed gevuld. Tussen twee groepen auto’s in zit meer ruimte dan op ‘normale’ circuits maar er komt regelmatig een auto voorbij.

Om de tijd te vullen is er voor de toeschouwers genoeg bier en worst aanwezig om normaal gesproken een klein land te voeden. Iedereen kampeert om en bij de Nordschleife, daar vindt het echte feestje plaats. Iedereen die hem nog niet meegemaakt heeft: zet volgend jaar in de kalender en pak als het even kan Le Mans (komende 22 juni) mee.13 reacties

Mooie compilatie inderdaad. Ben toch blij dat ik niet gegaan ben, met dat k#@teweer en die negen uur rode vlag situatie…
Een LFA!! Had niet verwacht dat deze er ook zou rijden. Mooi om te zien wat er gebeurt, ook naast de baan
kan iemand mij vertellen wat er brandend als een batmobile op 6.44 langs komt??

het ziet er mad bruut uit namelijk, hoe hij die auto inhaalt.
@b00m3rang: SLS AMG GT3!
Vorig jaar nog geweest, prachtig evenement! Dit jaar toch maar niet gegaan i.v.m de regen. De documentaire Chasing the Dream is ook echt geweldig. http://autostrada.tv/blog/2013/05/28/24-hours-nurburgring-2013-chasing-the-dream/
Wauw! Die app op 10:09 is ook vet zeg! Realtime volgen van de toppers op je smartphone. Gaaf. Kom jongens, ook zoiets uitgbrengen voor Le Mans a.u.b. .
@lemans96: Zulke apps zijn er ook voor Le Mans. ;)
@eMbe: alleen nog goedkoop internet in het buitenland!..
Waarom hebben sommige auto’s eigenlijk een blauw zwaailicht?
@vlammenindefiatpanda:
Das als blauwe vlag
@vlammenindefiatpanda:
Zoeits als een blauwe vlag idd. Alleen de 30 snelste tijdens de kwalificatie krijgen zo’n lampje. Tijdens de race betekend dit dat als je zo’n “blauw licht” ziet, je ruimte moet maken voor de aanstormende wagen. Zoeits als “ik ben beter dan jij, so get the fuck out of the way”
Mooi filmpje, Gijs!
1 woord: Schitterend!!!
vandaag nog 2 rondjes Nordschleife gedaan, wat een verslaving…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).