Video: Jochie van 12 bezit al 3 Ferrari’s

Auteur: , 78 Reacties

Ontmoet de jonge Callum. Op het eerste gezicht een snotjong met een rijke papa, maar schijn bedriegt.

Callum kocht zijn eerste Ferrari toen hij tien was. Voor zover wij weten is hij daarmee de jongste bezitter ooit van zo’n steigerend paard. Twee jaar later heeft hij al drie Ferrari’s op zijn naam staan en zal binnenkort de ster zijn in een documentaireserie. Hoe dat-ie dat toch?

Nerd zijn met een goed idee. Zo eenvoudig is het om binnen afzienbare tijd een he-le-boel geld op de bank te hebben staan. Callum ontwikkelde een app en stuurde ‘m naar Google. Daar waren ze zeer enthousiast met zijn unieke uitvinding. De download werd populair en de zoekgigant deelde de opbrengst met de jonge Brit. Voor je het weet ben je 8,5 miljoen pond rijker.

Met dit heitje voor een karweitje ging hij op zoek naar een auto. Hij keek naar Mustangs en M3’s, maar de keuze viel uiteindelijk (dankzij James Bond) op een Ferrari F355. Hiermee rijdt hij trackdays. Drie jaar later kwam er een 458 bij voor dagelijks gebruik en een 599 GTO om lekker mee over het circuit te boenderen. Een prima keuze, maar Callum klinkt dan ook heel verstandig voor zijn leeftijd. Pa mag er dan ook niet in rijden. (mirror)78 reacties

Haha vet! En arme vader.. Mag alleen maar naar zijn speelgoed kijken!
@lamborgfan: Als je het filmpje had gekeken wist je dat z’n vader de F355 had gekregen.
@lamborgfan: Hij heeft de F355 van zijn zoontje gekregen, dus hij heeft weinig te klagen :P Zou ik zelf liever hebben dan de andere 2, eigenlijk :)
Sommige vaders kunnen ook echt niet rijden, al denken ze van wel.
@betonstaal:

12 jarige zijn prima chauffeurs ..
je leest iig nooit dat ze ongelukken maken ofzo ..
@lincoln: Als ze op 7 jarige leeftijd al eens een joyride gedaan hebben, dan hebben ze die ervaring toch al.
@adyton:

tis omdat ze een middagdutje moeten doen ..
anders hadden ze zo Le Mans uitgereden ..
Wat een zieke wereld is dit toch. Weet er iemand toevallig welke app deze knul gemaakt heeft?
@kapiteinaudi: Gezien het feit dat de knul nu 12 is en 8 was toen hij de app aan google verkocht, moet de app dus 4 jaar oud zijn. En omdat de naam van de app nooit genoemd wordt, vermoedt ik dat het een app is die onder de vernaming van Google zelf staat. Dat bij elkaar optellend vermoed ik dat hij Google Goggles ontworpen heeft, aangezien dat een losstaande app is die rond die tijd gelanceerd werd en erg populair is.
@kapiteinaudi: Ik vind het ook ziek.. ik zou een Audi gekocht hebben!
@audifreak: Haha, inderdaad. Hoewel, zo’n 458 of 599 GTO heb ik toch wel echt liever dan een eender welke Audi eigenlijk. ;)
Kan ik alleen maar toejuichen als een jochie dat met zijn geld doet.
@berlinetta: je kunt maar niet jong genoeg beginnen….
@berlinetta:

yep .. de Ferrari-dealer heeft een beetje hetzelfde moraal ..
3D slaapkamerposter ..

leuk voor die jongen ..
ik kan niks anders zeggen dan dat hij gewoon ontzettend goed bezig is! hahah.. weet iemand welke app hij bedacht heeft??
Hij klinkt wel slim, maar hij praat dromerig als een 12 jarige. Hij zal waarschijnlijk wel meer geld verdienen in zijn toekomst, dat hoop ik toch. Anders gaat hij snel door zijn geld zijn, aangezien hij nu al 3 wagens koopt om enkel nog maar circuits te kunnen doen. Niet de beste aanpak.
@adyton: Hoezo niet? Hij heeft minstens 8,5 miljoen, maakt verder geen kosten omdat hij nog bij zijn ouders woont en volgens zijn vader is hij verder heel zuinig met het geld. Dan kan hij best wat leuke wagens kopen :) 458+GTO+F355 is samen nog geen miljoen, toch? Heeft hij nog 7,5 over.
@fant:
en de teller van die app loopt ook nog steeds door dus……………………
@fant: Ik ben daar redelijk nuchter over, we weten de situatie niet volledig. Dus als hij nog veel geld over heeft tegen het moment dat hij het écht kan gebruiken, dan zit ie goed. 3 dure wagens kopen op zijn leeftijd is nu niet echt een goede zet.
En 1 goed idee wil nog niet zeggen dat hij het gemaakt heeft. Zoals ik al zei, mooi wat hij gepresteerd heeft, maar hij heeft nog een lange weg te gaan.
@adyton: als je 8,5 miljoen pond hebt dan hoef je niet enorm veel meer te doen hoor, nu een niet al te debiel duur huisje kopen en het geld wat beleggen en je bent klaar
@adyton: Ach, gewoon genieten van je geld. Als je 8,5 hebt, kun je best een miljoentje uitgeven aan wat leuke dingen. Wat verwacht je dan, dat een 12-jarige gaat beleggen met z’n geld oid? :P Geef de gemiddelde 12-jarige 8,5 miljoen en het gaat sneller op aan dommere dingen, gok ik. Volgens zijn vader staat de rest op de bank rente te verzamelen, dus ik denk dat het wel goedkomt.
En ik mezelf maar stoer vinden met een Fiat Croma op 13 jarige leeftijd en nu een Opel Corsa op m’n 15e
@ruudw:
Ben je dus niet.
@ruudw:

een Ferrari maakt deze nerd niet stoer ..
3 Ferrari,s ook niet ..
@ruudw: achja, hij heeft wel een 5 pitter, niks van te zeggen.. ;)
Ik heb wel veel respect voor hem dat hij op zo jonge leeftijd dat bereikt heeft! Maar hij heeft nog heel lang te gaan.
Bullshit natuurlijk, je kunt niet eens een auto verzekerd krijgen als minderjarige.
@alcantara:

verzekeringsmaatschappijen zeggen NOOIT nee tegen geld .. NOOIT ..
(behalve bij uitbetalen dan) ..
@lincoln: Zo is dat, je hoort wel vaker zeggen dat is niet te verzekeren maar alles is te verzekeren en als je al nergens terecht zou kunnen dan kan je altijd nog naar Lloyd’s.
@lincoln: Dus als hij een ongeluk maakt dan is hij gewoon verzekerd, ook al heeft hij geen rijbewijs?
@alcantara:

nee suffe ..
als hij GEEN ongeluk maakt is hij verzekerd ..
@alcantara: Hij rijdt ook alleen circuits en privéwegen. Dus ik denk dat hij weinig te maken heeft met reguliere verzekeringen.
@fant: In de tekst lees ik de 599GTO voor circuit gebruik is en de F430 voor dagelijks gebruik. Dagelijks gebruik over privéwegen dus?
@alcantara: Ja het word niet gezegd maar hij zal gereden worden, de vraag is door wie, zijn pa zegt niet in de 458 te mogen rijden dus die zal het niet zijn of die ouwe bedoeld dat hij de 458 niet alleen mag meenemen. Maar ik en denk niemand behalve jij misschien die er vanuit gaat dat hij er zelf gewoon in rond rijd, ik vermoed dat het nog al opvalt en bekend is in de buurt dus ….
@alcantara: Ja, in het filmpje staat een tijdje onderin iets in de trant van:
“*callum only drives on trackdays and private roads”
Dus de 458 wordt denk ik alleen over privéwegen gereden, of door iemand anders, en in dat geval zal hij wel op diens naam staan.
@fant: Ik snap het hele probleem niet, het jong mag en kan alles, hij mag alleen niet zelf op de openbare weg rijden, maar hij kan zich laten rond rijden in zijn eigen ferrari op zijn eigen naam door hem zelf verzekerd
Welke app heeft ‘ie nou gemaakt dan?
@fristie: dat zou ik ook willen weten, moet toch iets van 8 miljoen pond hebben opgeleverd als ik dat goed begreep.
En dat is ook net genoeg geld om als je het goed managed daar wel heel heel wat jaartjes mee vooruit kan, dus voor de azijn zijkers hier, als hij 1 mil uit geeft aan auto’s, 1 mil aan een huis dan is hij nog steeds de blits als hij 18 is en als hij het een klein beetje goed aan pakt is hij ook nog de blitz als die ouder word.
@yerrie: hij hoeft nooit werk te zoeken denk ik.
tegen de tijd dat ie rijbewijs heeft zijn de auto’s al in rook opgegaan
Onder 18, is het toch nog pappa die het voor het zeggen heeft. Goed gedaan knul .
Nu even een Ralph Lauren vestje kopen die niet te groot is..
@brabantia: *dat niet te groot is.

OT: Geweldig verhaal!
@brabantia: Viel mij ook op. Maar ik ging op die leeftijd gewoon shoppen met mama (tegen mijn zin uiteraard). Mama’s kopen op de groei, zeker als die jongen nu al zo lang is als die interviewer.

OT: Ik hoop dat deze jongen verder verstandig met zijn geld om gaat en een goede balans tussen plezier, verdienen/presteren maakt. Ik zou het jammer als die over 10-15 jaar ergens onder een brug ligt als verslaafde. Ik mag hem wel zoals die nu is :P
Die 599 is een slimme zet, die stijgt alleen maar in waarde!
Als ik zijn pa hoor is het er niet echt een leuk ventje van geworden ondanks de F355 die die zijn ouwe gaf.
Maar nu de hamvraag. Welke app heeft hij nou ontworpen?
Ongelooflijke nerd. Weet die snotneus wel dat hij dankzij zijn vader op de wereldbol zit? Zijn vader (en moeder?) heeft alles voor hem betaald, hebben hem opgevoed, en dan mag z’n vader niet eens in die 458 rijden?
@e550: Z’n vader is toevalligerwijs ook degene die hem opgevoed heeft?

Hij had hem zelf bij kunnen brengen dat delen goed is :-)
@e550: Op z’n 9de verdiende hij 8,5 mln pond met die app die ie verkocht. En aangezien hij z’n pa een 355 heeft gegeven en het ongeveer 100.000e kost om iemand op te voeden tot z’n 18e, heeft ie dat allang goed gemaakt.
@e550: alsof kinderen hun ouders iets schuldig zijn…kinderen nemen is een keuze! doe je met je volle verstand. Ik word toch ook niet pissig op m’n kat omdat ie zn eigen whiskas niet betaald? :P
fml :(
grappig hij word echt wel aangehouden hoor
Niemand die ziet dat bij get interview met z’n pa de auto van Eric Clapton links staat, de SP variant van de 458?
@willempieee: Ik wilde dus hetzelfde gaan zeggen. Er staan wel opvallend weinig mensen bij te kijken ook.
Op z’n 12e al verpest.. Waarom staat er geen link naar z’n app?!
Mooi voorbeeld dat je alles kan bereiken. Op President van Amerika worden na dan. Daarvoor moet je Amerikaan zijn. Wie had er ooit gedacht dat een of andere steroiden spuitende slechte acteur gouveneur van California zou worden. Where there’s a will there’s a way!
@jackass266:

zou een beetje raar zijn om alleen slechte ambtenaren een politieke functie te laten bezetten ..
Moet wel nep zijn.. Zoals iemand het mooi verwoordt op youtube:

>No surname
>No name on the app
>Holes everywhere in his story
>Sounds like he studied his story
>Which 12 year old talks like this?
>What kind of father allows his 12 year old to buy those cars?
@klotsbuik: mischien voor de vieuws?
@klotsbuik: Dat denk ik ook want er is verder niets te vinden over deze jongen of zijn app. Toch maar raar dat dit de eerste keer zou zijn dat ie geïnterviewd wordt voor zo een prestatie.
Zijn smaak op het gebied van auto’s is wel oké…maar wat is hij toch slecht gekleed: onjuiste (kleuren)combinatie en een veels te grote (Ralf Lauren) trui.
Maar 3 Ferrari’s?
Wat een zeikerd.
Voor een kind die dat op de bank heeft, betuigt dat van veel zelfbeheersing, deze jongen gaat nog ver komen!
Als ik dat geld had zou mijn straat vol liggen met allerlei AMG’s
Een betere besteding van zijn geld is er niet
die jongen is gewoon tof…… Ik zou 123 niemand weten die iets gelijkwaardigs gepresteerd heeft….. Als een jongen van 8 dus zoiets kan, dan maakt dat hem niet alleen heel erg slim, maar zijn wij eerlijk gezegd toch allemaal ook een beetje gewoonweg dom….
Ik benoem hem bij deze tot held van de dag ( voor mij )
Leuk kereltje, en verstandig ook, die komt er wel :-)
Klap voor ze reet moet die krijgen. Slaat nergens op 12 jarige moet gaan fietsen! En beetje aan je brommertje sleutelen of beginnen met vrouwen, nee dan laat je je kond 3 auto’s kopen van minimaal 2 ton stuk! Alleen maar omdat je het zelf ook wel stoer vind. En die enkele keer dat die gaat race?
Wie zou het doen je krijgt 3 Ferrari’s maar je moet er voor de rest van je leven uit zien als die 12jarige, (het kapsel, de bril, het roze hemd en zo’n pull)
@shiva:
oh ja en de schoenen en je naam is Callum
Alleen jammer dat ie daar zo stereotype nerdy staat te wezen…
Hier filmpje met Callum 3 jaar geleden :

http://www.youtube.com/watch?v=fPK05dtfvMc
Voor de goede gelovigen :)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QnOV9X6-eao#t=70

TL;DW.

De ferrari 355 is van zijn vader, en het filmpje is opgenomen om de presentator in de zeik te nemen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).