Video: LaFerrari gilt de Nürburgring over

Auteur: , 20 Reacties

Porsche en McLaren zetten hun supercars met plezier in om moddervette rondetijden op de Nürburgring te claimen, iets dat blijkbaar nog steeds als dé ultieme benchmark geldt. Of Ferrari dit met de LaFerrari ook gaat doen?

Reken er maar op. Immers, toen de 599XX een recordtijd van 6:58.16 klokte waren ze er ook apetrots op, en de tijd die straks met een LaFerrari wordt neergezet zal hier wellicht nog iets onder kruipen. De auto beschikt over een atmosferische 6.262 cc V12 met 800 pk, ondersteund door een elektromotor in de aandrijflijn, dus potentie genoeg. Het geeft de tot 499 oplage gelimiteerde voiture een totaal van 963 paarden.

Vermogen is uiteraard niets zonder grip, en om de rubbers stevig tegen het asfalt te drukken hangt de auto vol met bewegende spoilerdelen. Deze ‘actieve aerodynamica’ (uitlegfilm) omvat een achterspoiler, luchtinlaten in de bodemplaat en een diffuser die kan bewegen naargelang er meer of juist minder downforce nodig is. Huayra-style.

Ferrari schijnt in deze testsessie overigens niet met een ronderecord bezig te zijn, maar de deels afgeplakte LaFerrari dendert niet bepaald zachtzinnig over de ‘Ring. Zoals we het graag zien. Video!

In de comments mag ingezet worden wie de ‘Ringwinnaar van de hypercarrace op de Nürburgring wordt. Porsche, met 6:57 minuten. De McLaren P1 die daar akelig dicht bij in de buurt komt, of straks toch deze LaFerrari?20 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Maakt me niets uit de porsche is het mooist.
Relevanter zou zijn om rondjes Harrods te testen…
@C6_R: hahaHahaha
Sluit je ogen en je zou zweren dat het een 599 GTO was. Jammer dat deze hypercar niet z’n eigen sound heeft, wat wel het geval is bij de Enzo.
@rubenpriest:
Eerder f12 berlinetta. Maar geef je gelijk. De 599 GTB klonk ook net als de Enzo toen trouwens
Als petrolhead lijkt het mij dat je de strijd tussen Ferrari, McLaren en Porsche alleen maar mooi kan vinden. Het summum op autogebied die de strijd met elkaar aangaan. Prachtig!

Ben zelf meer fan van de P1 maar die andere twee mogen er ook zijn.
Qua geluid wint de LaFerrari sowieso… Wat vet gewoon!
In het echt vind ik hem wat tegenvallen. Vooral die f1 vleugel die in de neus zit. Ziet er beetje raar uit. Al zie je dat bij een zwart exemplaar niet zo. Dus denk dat ik hem maar in die kleur bestel.
De Ferrari heeft met zijn motor en geluid sowieso al een streepje voor. Of hem dat ook aan de overwinning helpt, miet nog blijken.
Ik ben benieuwd wat voor tijd de LaFerrari kan halen.

En stiekem vind ik het toch jammer van al die hybride spullen en active aerodynamica. hoeveel het je ook sneller maakt, ik zou voor de Enzo gaan.
Zó hard gaat hij nou ook weer niet. Dit is ecgt bij verre niet eens de limiet opzoeken.
@veloce: Je hebt het artikel gelezen?
@berlinetta: er staat toch echtmet dikke letters: LaFerrari gilt de Nürburgring over
en “‘de deels afgeplakte LaFerrari dendert niet bepaald zachtzinnig over de ‘Ring”

Kan aan mij liggen maar ik zie dat ook niet terug in het filmpje.
@Dino2400: Als je er naast zou staan, krijg je alsnog pijn aan je oren en als je erin zou zitten, zou je ook zeggen dat hij niet rustig aan doet. Dus alles wat er staat, klopt ook wel. Het is alleen geen echte recordpoging.
Plakken doet dat ding wel.
Het zal er wel weer op uitdraaien wie er het best over z’n banden kan liegen. Hopelijk kan iemand ze alle 3 op een dag daar testen in standaard uitvoering.
LaFerrari of de Pagani Huayra? ik ben er niet uit..
Op en top Ferrari adept hier maar ik weet wel dat alleen wanneer ze zeker weten dat ze de snelste tijd kunnen zetten ze het kenbaar maken, niet het snelste zullen ze het zelf nooit officieel naar buiten brengen en zeggen dat ze niet voor sneste tijd hebben gereden en getest.
Zo bijdehand/sneaky zijn ze dan wel
Maar ik maak me geen zorgen, kans dat het uiteindelijk gaat om de strijd tussen de P1 en de LaFerrari is groot en die ferrari gaat die mclaren slopen, visueel is dat natuurlijk al gebeurd en hoe
waarom laat Ferrari de “laferrari” nog steeds met camouflage rondrijden?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).