Video: Mercedes CL63 AMG bizar beschoten in Zuid-Afrika

Auteur: , 14 Reacties

Het volgende verhaal zou zo een scene uit een James Bond-film kunnen zijn: een Tsjechische zakenman zag zijn CL doorboord worden door kogels, afkomstig uit een auto, met 12 geweerlopen achter de kentekenplaat bevestigd. Het slachtoffer is overigens een bekende van Autoblog.

Mercedes CL vol kogelgaten

In onderstaande video is Radovan Krejcir aan het woord. Geen koorknaapje, want hij wordt in verband gebracht met de nodige louche praktijken. Wij kenden we hem al, want zijn naam werd eerder in verband gebracht met de moord op Uwe Gemballa, maar hiervoor is nooit bewijs gevonden. In plaats daarvan draaide degene die de moord uitvoerde 20 jaar de bak in.

Dat Radovan niet alleen maar vrienden heeft werd duidelijk door deze aanslag. In de gebruikte auto, een Volkswagen CrossPolo, was niemand aanwezig, de daders waren op de hoogte dat de Krejcir altijd op dezelfde plek parkeert, en plaatsten hun wagen op een tactische plek. Toen de matzwarte CL63 AMG binnen schootsafstand was werd het wapentuig afgevuurd.

De CrossPolo

Helaas voor hen was de hit niet succesvol, maar ik gok dat Krejcir het afgegeven signaal wel heeft opgepikt. Dit is natuurlijk ook een manier om een CrossPolo te gebruiken… We hadden het deze week nog over een imagoprobleempje omtrent de CL, dat wordt er zo niet veel beter op natuurlijk.

Met dank aan @blancoarchitect voor de tip!14 reacties

Misschien parkeerde hij wel erg slecht, ik krijg soms ook de neiging om sommige chauffeurs af te knallen als je ziet hoe ze parkeren….
WTF, die omgebouwde Polo met guns. Leuk om bumperklevers te laten schrikken.
Heb liever de CL met z’n 4 “Kanonnen” onder de bumper.. ;-)
Ze waren beide goed voorbereid. Alleen de daders wat minder. Had toch wel even gechecked of de auto geen gepantserde auto is.
Schaamteloos de slachtoffer uithangen voor de camera, nog stoer doen ook op het einde.

Dit lijkt idd net op James Bond.. Zo’n typerende crimineel heb ik nog nooit gezien, zou zo in een film terecht kunnen.
@kaasboerin: idd, hij zal wel met een rede beschoten worden lijkt me zo. Maar hij staat er wel weer netjes op voor de media, nu hij als slachtoffer
Louche is het goeie woord inderdaad.
“Cross” betekent o.a. “nijdig” of “boos”. Het is een V.W., dus uit/van Wolfsburg.

De auto is dus goed gekozen door de aanvalplegers, het is een Nijdig Wolfje!
Als je dan toch zo’n spannend “james bond” leven leidt. Waarom doe je dan niet zoals de hollywood films voorschrijven? Je auto telkens op dezelfde plaats parkeren… die heeft sowieso nog niet veel films gekeken.

De bouwer van de wagen darentegen… die heeft er iets te veel gezien, denken dat zoiets gaat lukken is nogal optimistisch. Wel enorm cool.
Heb zo’n voorgevoel dat dat niet in de standaard optielijst zit van de Polo.
@Corrado16v: de Q branche van MI6 kan veel met auto’s! (:
Vet! Zou wel eens willen weten hoe dat spul werkt en waarvan het gemaakt is.
Hij heeft zeker wel even eerst zijn witte wasje gedaan bij de Moneypoint waar hij voor parkeert, voordat hij de politie erbij haalde.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).