Wie wint de foute bokaal: Fab of Prior Design? [spotbattle]

Auteur: , 16 Reacties

Iedereen heeft zijn eigen definitie van 'mooi', maar de twee Mercedessen die deze week op autojunk binnenkwamen kan je met de beste wil ter wereld toch niet als zodanig beschouwen. We horen graag van jullie in welke van de twee je uit pure gêne sneller een juten zak over je hoofd zou trekken.

Dem rims...

Ik heb de Mercedes CL altijd een mooi model gevonden, een sjieke coupé met geslaagde lijnen. Als CL600 is hij wellicht zelfs nog een tikkie aantrekkelijker dan met een AMG-pak aan.

Met de komst van de nieuwe S-Klasse legt de CL overigens na 17-18 jaar het loodje, maar dan alleen in naam. De coupévariant van de S-Klasse neemt het stokje over, maar of deze nou CL of S Coupé heet maakt verrekte weinig uit natuurlijk. Lood om oud ijzer.

Maar goed: de huidige CL. Het is een auto met een imagoprobleempje, gezien het feit dat hij geliefd is in bepaalde kringen waarvan je als brave ouder doorgaans hoopt dat je dochter er niet mee thuis komt. Kan Mercedes ook niet veel aan doen, en je kunt het ook omdraaien: kennelijk heeft de beroepsgroep die er wat minder moeite mee heeft buiten de marges van de wet te opereren gewoon een goede smaak.

Tuning van het model gaat in verschillende gradaties van opvallendheid. Aan de ene kant van het spectrum heb je Brabus en Väth, mag het allemaal een beetje meer ‘OMGWTFBBQ KILLITWITHFIRE MYEYESAREBLEEDING’ zijn, dan staan ASMA en Andrey de klus-Litouwer met zijn AG Excalibur voor je klaar.

We hoeven denk ik niet te vragen naar welke kant jouw holy shit-meter het meest uitslaat bij het zien van deze Prior CL65 AMG en deze CL van FAB-design. Beide auto’s hebben dringend een rim job nodig. Maar laat me de vraag uit de eerste alinea herhalen: ‘welke van deze twee doet jouw gezicht harder smelten dan die ene nazi uit Raiders of the Lost Ark?’ De lijnen staan open.16 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Linkje naar FAB is 404. Die van Prior heb ik liever met de wieldopbandjes die nu onder mijn Corsa hangen dan deze ellende, verder prima te doen.

Niet beter dan het origineel, dat zeker niet.
Fixed!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Bij de linker foto past de velg wel mooi bij de rest van de Tupperware!
MAE Crown Jewel velgen (Prior) winnen altijd.
Pior is véél mooier alleen die velgen vind ik echt niet mooi. Die FAB design is echt zwaar lelijk, alleen die kleur al past totaal niet bij een CL.
wiel .. rond .. bestaat al een jaartje of 6 triljard ..
@lincoln: de negativiteit :(
De Prior CL65 AMG is mooier vind ik, wel even andere velgen er onder schroeven.
I like the Prior, helemaal niets mis mee…. ook leuke velgen ( volgens mij van MAE )
Van beide mensen zou ik graag een rondleiding krijgen door hun huis. Iets met goud, leeuwen in de voortuin en andere bekende zooi.
Die Prior is echt verschrikkelijk. Je ziet er ook alleen Duitse kentekens op. Heb er nog nooit een in Rusland gezien, terwijl je hier veel getunde Mercedessen ziet.
Ze mogen beide de eer delen! Iedereen blij :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).