Videotip: ‘Hellride’ [BMW Z4 GT3, Nürburgring]

Auteur: , 24 Reacties

Video's van de Nürburgring zijn er legio, maar dat zal zo wel zijn redenen hebben, denk je niet? Vandaag wagen we ons aan nog eentje, die we 'anders' dan de anderen kunnen noemen. Of misschien is 'completer' een beter woord.

Uwe Alzen BMW Z4 GT3

Het betreft hier een onboard video van de kwalificatiesessie van de 24 uur van de Nürburgring, vorig jaar. In de SP9-klasse zet piloot Uwe Alzen met zijn Team Schubert BMW Z4 GT3 in 8:18.382 minuten de snelste tijd neer. Zo snel reed nog nooit iemand in die klasse de gecombineerde circuits van de Nordschleife en Nürburgring rond.

Deze week verscheen een video met de beelden, waarin je, zo goed als dat kan, realistisch meekrijgt hoe zo’n kwalificatierondje er uit ziet, en wat een coureur allemaal te verduren krijgt op het hobbelige wegdek. Je wordt, geholpen door de stijve vering, heen en weer gesmeten voor zover je strak aangespannen gordels dit toelaten. Geloof me, als je niet topfit bent, dan kan je het schudden in een dergelijke race. Het gaat urenlang op het scherpst van de snede, en je mag niet verslappen. Een foutje door concentratieverlies is snel gemaakt. Diep respect voor de mannen die hem uitrijden.

De veteraan Alzen (in 2010 nog winnaar) heeft zijn rondje achteraf van prima commentaar voorzien, waardoor je een goede indruk krijgt van wat zo’n coureur allemaal bezig houdt. Mijn moeder, de leek, maakte vroeger wel eens het commentaar ‘beetje dom rondjes rijden’, iets dat sommigen van jullie misschien ook wel eens gehoord hebben. Wij weten wel beter.

Dit is een must voor aspirant Ringridders, en zeg nou zelf, als je dit ziet krijg je toch spontaan zin om direct in de auto te stappen en naar de Groene Hel te rijden? VIDEO! (via GT Spirit)

Meer zien? Bekijk dan vooral een nachtelijk rondje in een GT3 Cup tijdens de race. En natuurlijk is het bijna weer zo ver: tussen 17 en 20 mei geht’s wieder los rond de Groene Hel. Zin an!24 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@Sir Smokalot: Je vraagt erom he?! :)

Hou nou een sop met rode tekst!! Gloeiende gloeiende!
@joejojo2012: Lol! Het zou zowaar een trollactie kunnen zijn, maar helaas was het gewoon slordigheid. Gefikst!
@sir_smokalot: Wilde eigenlijk de kommaneukers wakker schudden alhier ;)
Tnx!
Je kan zeggen wat je wil… maar dat is inderdaad gewoon hard werken voor je geld! Ik kan in GT5 al met moeite meer dan 1 rondje geconcentreerd uitrijden… (ik zou dan ook alles behalve geschikt zijn als coureur :P)

Even helemaal off-topic: Die VW Polo reclame…. ben ik de enige die meteen denkt “wow, VW geeft nu gewoon toe dat een Polo voor slappe lulletjes is…”. Los van wat ik van VW’s vind, vind ik dat ze meestal best aardige reclames maken, maar deze? Gelukkig heeft de beste man thuis niets te vertellen en voorkomt z’n vrouw in ieder geval dat’ie ‘m ook nog in de saaist mogelijke kleur besteld… ;)
@ar156sw: Zo heb ik die reclame eigenlijk nog helemaal niet bekeken maar je heb wel gelijk.
Haha met Uwe Alzen voorin de Porsche Supercup wist je altijd dat het spektakel werd :p
“Mijn moeder, de leek, maakte vroeger wel eens het commentaar ‘beetje dom rondjes rijden’”

Sommige van zulke moeders komen ook op Autoblog. In de Nascar topics.
Waanzin, echt waanzin! Heel erg knap gereden, er was bijna geen enkel punt waarbij ik dacht van: daar kon hij vroeger op het gas, of als hij daar had gecut… Nee, echt zo goed als maar kan op de limiet!
Prachtbeelden. Ik ben ook heel benieuwd hoe Yelmer Buurman het binnenkort gaat doen in de MarcVDS Z4 GT3, tijdens de 24 uur van de Nurburgring.
HD Link

http://www.youtube.com/watch?v=hAraaybHEOo
@Mixpower: Kinderachtig hoor om mijn post te gaan editen, lekker die internet censuur hier!
Ciao!
Wat een geweld !

en ik maar blij zijn dat ik zaterdag 9.40 haalde BtG op de nordschleife..
Ik heb 30 seconden gekeken en toen maar afgezet..

Opflikkeren met dat kl*te commentaar!
@dutchiehd: ja, typisch Nederlands: zodra ze Duits horen vinden ze het irritant. Hij spreek trouwens duidelijk Duits en geeft nog best aardig commentaar!
@gregorius: oh nee hoor, heb niks tegen duits, deel van mn familie is duits. Het is alleen ontzettend irritant!

Ik wil raw footage!
Altijd mooie beelden van die gebroeders alzen , kijk graag naar hun programmas op automotorsport hd .
Wauw, gewoon WAUW! Bizar hoe geweldig die reed. En dit filmpje laat naar mijn mening ook heel goed zien hoe het hoogte verschil is. Waar ik bij veel filmpjes niet de indruk van heb.
Nu nog leren remmen met de linkervoet, kunnen er op zo’n lange ronde wel nog enkele seconden af :p.
(jaja, beste stuurlui etc)
@Mee: ik denk niet dat je dat Uwe nog moet leren… Anders google je hem eerst even…
Toch zie ik m liever sjezen in die brulkever van m , maar dit blijft knap stuurwerk
Vet! 8:18 over het 24h circuit (dus Nordschleife+F1 circuit (en niet het kortere sprintcircuit zoals bij VLN)= 25,947 km). De meeste ‘normale’ mensen timen de bridge to gantry tijd (over 19,1 km) en dan is een tijd onder de 10 min al respectabel….
@BananaMan: dat zie ik wel als een complimentje :) bedankt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).