Vier redenen waarom de Toyota KIKAI niet vreemd is

Auteur: , 15 Reacties

Het zijn soms een beetje vreemde jongens, die Japanners. Toch is de Toyota KIKAI eigenlijk best normaal. Hier zijn vier redenen waarom.

Toyota heeft de KIKAI (hippe video) naar eigen zeggen gebouwd als een ode aan de techniek. Door allerlei technische snufjes die normaal bedekt zitten onder de carrosserie zichtbaar te laten zou de bestuurder van de KIKAI een grotere sensatie beleven aan het rijden met de auto. Misschien hebben ze wel een punt daar bij Toyota, maar de auto ziet er wel een beetje vreemd uit. Maar is ‘ie eigenlijk wel zo vreemd? Wij pakten onze checklist erbij en gingen op onderzoek uit.

De KIKAI heeft vier wielen.
Nee nee, geen driewieler hier zoals bij de quirky Morgan 3 Wheeler of de Reliant Robin. Ook geen zes wielen zoals de Mercedes-AMG G63 6*6, of tien wielen zoals onder deze ‘Citroën DS’. Nee gewoon vier wielen, zoals onder je Volkswagen Golf.

De wielen van de KIKAI zitten aan de auto vast door middel van een traditionele ophanging.
Ok, je hebt een doorkijkje vanuit het passagierscompartiment met uitzicht op deze ophanging. Dat uitzicht heb je normaal natuurlijk niet in een gewone auto, maar op zich is er niks nieuws onder de zon.

De KIKAI biedt drie zitplaatsen.
Net als een Toyota IQ dus bijvoorbeeld. Of een Aston Martin Cygnet. Of een McLaren F1. Heel normaal dus.

De KIKAI heeft een uitlaat.
Een goede enkele pijp, in het midden van de auto. Wel een beetje bijzonder omdat de meeste auto’s met een uitlaat in het midden, zoals deze 997 GT3 RS, meer eindstukken hebben. Maar heel vreemd is het ook weer niet.

Zo zie je maar, niets is wat het lijkt, zelfs als het niet bedekt wordt door plastic, carbon en metaal. Wat vind jij van de KIKAI? Een beetje vreemd maar wel lekker? Vreemd en helemaal niet lekker? Niet vreemd maar op zich wel ok? Laat het weten in de comments.15 reacties

Gewoon een rete slecht gelukte hotrod met een filosofie van lik me ballen ..
Leuk dat je alle techniek goed kan zien! Geinig karretje
Vind het wel leuk, gewoon niet te serieus nemen
Ik vind hem lelijk
Gooi der een V8 in en een paar brede achterbandjes der op, dan is ie goedgekeurd wat mij betreft!
De IQ en Cygnet hebben gewoon 4 zitplaatsen hoor, tenzij je de achterste twee als halve telt, wat wel begrijpelijk zou zijn.

OT: ik vind het er heel gaaf uit zien, een lekker kek bakkie
@Kuifje: Volgens de officiële oorspronkelijke berichten van Toyota was de IQ een 3+1. Nou weet ik dat dat opgeteld bij elkaar 4 is, maar hiermee wilden ze aangeven dat er niet 4 zitplaatsen voor volwassenen zijn.
Als ze dit zo op de markt zouden brengen zou ik wel geniaal vinden. Of ik het zou kopen is een tweede. Maar ik vind het wel tof.
En de 26 redenen dat dit ding wel vreemd is?
Ach ja, mooi is het niet, maar ze hebben er wel een mooi verhaal bij.
Inderdaad erg vreemd en juist daarom zo lekker. Die Jappaners bedenken altijd wel weer van die dingen waarvan je denkt: “Hoe komen ze erop?” Hier zie je een vleugje oud in een heel kek jackie. Uitbrengen graag!
Van Steampunk naar Techpunk in 3.2.1.
Techpunk…Kan ik die naam nog claimen?
Je wil als voetganger niet door dit gedrocht aangereden worden. Meervoudig onherstelbaar letsel, als ik het zo eens bekijk.
Ik zie gewoon een gekke, guitige wagentje zoals alleen Japanners het kunnen verzinnen. Erg geslaagd dus
Ik denk dan direct aan de momenten dat je ermee door de regen of modder rijdt. Hier ben je een dag aan bezig…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).