Vind de Corsa OPC Nürburgring Edition van een AB-lezer

Auteur: , 29 Reacties

AB-lezer Jim kreeg vanochtend een schok te verwerken, toen hij het hete hatchbackje niet voor zijn huis aantrof.

De Corsa OPC Nurburgring Edition is een van de hetere hatchbacks van de afgelopen jaren. Desalniettemin sloeg het AB-lezer en Corsa OPC NE eigenaar Jim vanochtend koud om het hart toen hij zijn deur uitstapte. Het compacte gooi-en-smijt wagentje dat normaal in de nabijheid van Jim’s huis staat was namelijk nergens te bekennen. Voor zover Jim weet is hij de auto niet simpelweg kwijtgeraakt, maar hebben dieven de wagen ontvreemd.

Zoals de moderne mens pleegt te doen heeft Jim inmiddels een zoekactie gestart naar de oranje OPC op Facebook. Daarnaast heeft hij ook onze hulp ingeroepen en wij zijn uiteraard niet te beroerd om de helpende hand uit te steken.

Het gaat dus om een oranje OPC Nurburgring Edition met antractiet-kleurige velgen. De auto is ook een keer gespot op autojunk. Tussen 23.00 gisteravond en 07:00 vanochtend is de auto voor Jim’s deur op de Sonsbeeksingel te Arnhem verdwenen, in de buurt van het Centraal Station. Het kenteken dat bij de wagen hoort is 97-XDG-7. Die platen zitten er nu waarschijnlijk niet meer op, maar je weet het maar nooit. Om zeker te weten dat het de hot hatch van Jim betreft, kan je ‘m even aanspreken met de naam ‘Burgje’. Dat is namelijk hoe Jim zijn Opel doorgaans noemt.

Tips kunnen zoals te doen gebruikelijk gestuurd worden naar [email protected], naar Jim (via Facebook) en/of naar de politie.29 reacties

Mooie kleur. Prachtig!
@mstiic: Prachtige auto, blijkbaar is OPEL in trek in die Contrijen… 4 jaar geleden de gloednieuwe Opel Insignia gestolen van mijn vrouw, dat was vanuit Tiel, de auto is teruggevonden in Molenhoek, bij Nijmegen, dus vlakbij.
Hij was gereduceerd tot onderdelen en stond aldaar in een loods bij een malafide garagabedrijf, samen met nog 3 gestolen auto’s.
Godverdomme, ik word zo stront beroerd van dat volk! echt kut voor je en aangezien ik veel op de weg zit zal ik een oogje open houden, en ik zal mn collega die snachts omgeving arnhem rijd ook inlichten. Heel veel geluk met de zoekactie.
Heel vervelend dit volk. Helaas heeft oom agent door ondercapaciteit niet de mogelijkheid er echt wat aan te doen…
@dutchdriftking: ach ja. Autodiefstal is moeilijk aan te pakken, een auto is immers nogal mobiel. Ze zijn vaak ook slecht beveiligd en staan op de openbare weg. De tuinstoelen van 100 euro gaan s’nachts naar binnen, de wagen van €10.000 blijft buiten staan, is dat wel logisch? Dan gebeurt het ook nog relatief weinig en zijn de wagens meestal goed verzekerd. Niet zo gek dat de politie hier geen prioriteit aan geeft.
@mashell: volgens mij hangen er zo’n 10 camera’s per hectometerpaaltje, de handhaving hoeft tegenwoordig alleen nog met camera op het dak door de binnenstad te tuffen en de camera registreert alle kentekens en stuurt boetes eruit.
Bovendien, als we nou gewoon eens wat meer mannetjes bij de grensovergang neerzetten i.p.v. de werkende NL’er in de zeik nemen op de snelweg..
Vaak zijn het dezelfde (oostblok)bendes die verantwoordelijk zijn voor meeste diefstallen, dus je pakt er meestal direct een zooitje mee.
Maar zoals je zegt; verzekerd – het is dan dat de premie voor iedereen simpelweg weer wordt verhoogd volgend jaar
@lekkaah: wat nou in de zeik nemen op de snelweg? Er is een snelheidslimiet, die ken je, ga je er overheen en je wordt daarbij gepakt dan wordt je niet in de zeik genomen, dan heb je ofwel pech of ben je een sukkel. Overigens is de handhaving op de snelweg heel mager tegenwoordig, ook dat heeft geen prioriteit. Als ze zouden willen cashen, dan kunnen ze eens gaan flitsen bij een spitstrook waar je 100 mag. Daar gaan de meesten flink te snel. Nu vind ik de 100 limiet bij de geopende spitsstrook ook maar betutteling en de politie vindt dat blijkbaar ook, want als ze mensen echt in de zeik zouden willen nemen kan dat zo gemakkelijk…
Als grenswerker ben ik uiteraard niet voor grenscontroles, dat haalt amper wat uit (veel van de gestolen auto’s gaan immers in containers via de haven van Rotterdam) en het zorgt voor veel files en ongemak.
@mashell: Precies dit. Waarom zoeken naar stuivers en daar ook veel moeite voor moeten doen, als de jackpot voor het grijpen op straat staat?!
Eventjes random gezogd op internet en deze lijkt verdacht hard op deze opc
https://www.leboncoin.fr/voitures/1169673246.htm
Vond dit wel de moeite om even account aan te maken
@tortuga: scherp
@tortuga: idd scherp. Even kijken of de kmstand ook overeenkomt
@tortuga: Heeft geen open dak..
@tortuga: als we nou t kenteken konden krijgen onder het mom van verzekering checken kunnen we natrekken van wanneer dat is. En of gestolen staat
@tortuga: En er staat in het Frans; Geupload op 1 augustus om 13.00 uur.. Dus het zou zomaar kunnen…….
@rdamnn: Nee is ‘m niet, zoals @cossiekiller al aangeeft heeft ‘ie geen open dak. Zou ook een wrap kunnen zijn, ware het niet dat op de autojunk spot het dak open staat.
@tortuga: ik mis een open dak
Met die kleur valt ie in ieder geval wel op!
De mooiste Corsa ooit gemaakt. Zeker in deze uitvoering met zonnedakje, henna rood, leder en de originele NR velgen.
Ik duim voor een goede afloop!!
Goede tip voor autoeigenaren met een duurdere auto. Zet er een alarm in met track en trace. Scheelt veel moeite om hem terug te vinden. En dan nog een extra alarm zodat de dieven die niet kunnen vinden ipv de standaard alarm.
@toyotavenray: Die systemen worden bij de diefstal al vaak ontmanteld. Kijk maar naar die Porsche die onlangs gestolen werd. Die had dat ook allemaal.
@toyotavenray: en die zijn niet onklaar te maken denk je? Een simpele jammer is al voldoende.
Wat een gave bak! En wat zonde dat ie is gejat…. sterkte ermee!
so cute
Wie steelt er nou een Opel…
@blo3to3t: dezelfde mensen die zo reageren als jij..
@blo3to3t: Precies, Franse meuk. Zonder gein, ik hoop dat je scheurijzer weer veilig zijn retour naar je weet te vinden. Het is voor eenieder zuur als je auto wordt gejat, het is nog zuurder als iets waar je liefde voor hebt wordt ontnomen.
Gestolen in Arnhem = nu in Duitsland
@jeppie: Kleine kans, maar meestal willen ze hem eerst helemaal uit elkaar trekken, onderdelen vervoeren is een stuk minder herkenbaar. Dat was ook het plan met onze gestolen auto, echter de politie heeft hem net op tijd teruggevonden. Niet dat we er wat aan hadden, hij was zo’n beetje in stukken gezaagd….
Volgens mij staat hij op autoscout in Duitsland! Misschien even checken!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).