Vind de krassende kwelgeest van deze NL’er en krijg 2,5 mille

Auteur: , 31 Reacties

Paniek in Overijssel.

Vind de krassende kwelgeest van deze NL'er en krijg 2,5 mille

Iedere dag worden er wel ergens auto’s bekrast in Nederland. Of je nu als een razende debiel hebt geparkeerd en iemand je erop wilt wijzen, of dat er simpelweg een stel kinderen met je auto aan het rondkloten zijn, er zijn voldoende redenen te verzinnen waarom iemand je bolide wil vernaggelen. Echter, waar het bekrassen van een specifieke auto veelal wordt beperkt tot een enkele actie, heeft Hans Bolink het slechter getroffen.

De Gorenaar wordt namelijk al drie jaar lang geplaagd door een voor hem onbekend individu, dat zijn auto’s stelselmatig bekrast. Sinds juli 2015 moeten de bolides van Bolink het verduren. Sinds de kwelgeest is begonnen hem te teisteren, heeft de man ruim 10.000 euro aan kosten gemaakt om zijn auto’s te laten repareren en om het nodige cameratoezicht te plaatsen.

Hoewel het klinkt alsof Bolink er vandoor is gegaan met de vrouw van een dorpsgenoot en deze persoon nu uit is op wraak, zegt hij niet te weten dat er iemand in conflict is met hem. Tegenover RTV Oost vertelde hij het volgende:

“De rest van de buurt heeft ook geen last, ik ben de enige die het steeds moet ontgelden. Voor zover ik weet heb ik geen vijanden die tot zoiets in staat zouden zijn. Ik heb een bedrijf in grondverzet- en sierbestrating en ook daarin is er geen sprake van langlopende conflicten of iets dergelijks.”

Een merkwaardig geval, dat is het zeker. Omdat Bolink er na ruim drie schoon genoeg van heeft, heeft hij besloten een geldbedrag van 2.500 euro uit te loven aan degene die hem kan vertellen wie zijn kwelgeest is. Naar eigen zeggen kan de politie niets voor hem betekenen, dus moet hij het op deze manier maar oplossen.

Foto: Opel Speedster met schade, via @autospotterqvs31 reacties

Dat is wel echt heel zuur. Hier zou ik echt gek van worden. De man heeft ook al wat maatregelen genomen. Ik snap alleen niet waarom hij de beelden, hoe onduidelijk ook, niet deelt.
@sketcher: Misschien bang dat men dan ziet waar de cameras hangen etc
@dees: lijkt me niet want in het filmpje laat hij de camera’s allemaal zien.
@sketcher: Dan schend je de privacy van die mensjes en sta je minder sterk in je zaak. Zoiets zal het ongetwijfeld zijn.
@olivier420: Goed punt. Eigenlijk triest maar dat zou het zomaar eens kunnen zijn.
Het is te hopen dat hij hem/haar vindt. En als je grondverzet doet kan je wel makkelijk iemand laten verdwijnen :-)
@cossiekiller: Ah ja, hij kan hem ook nog stenigen als ie hem vindt. Klinkers genoeg in de aanbieding lijkt me.
@cossiekiller: en anders kan hij vast nog wel een klinker kopen
Ik hoop dat hij de dader te pakken krijgt. En dan ook terplekke de vingers eraf hakt. Politie doet niks? Prima, doe het dan zelf maar. Tuig.
@techniekmeneer: Wat moet de politie doen dan?
24/7 2 surveillance teams er op zetten om constant de auto in de gaten houden om te kijken wat er gebeurt?
Als er geen duidelijke beelden zijn en ik ga er vanuit dat er ook geen vingerafdrukken worden achter gelaten, wat kan de politie dan nog doen? Ik zou het niet weten!
@ronnys: op z’n minst de aivd inschakelen en een diepgaand onderzoek starten.
@rikus: Haha, aldus de mening van ons autobloggers en ‘reaguurders’ :)
Tuurlijk kan de politie wat doen. Maar dat kost tijd, en dat kost geld. In die zelfde tijd kunnen ze ergens gaan staan met een lasergun, dat levert geld op. Dat zijn helaas de prioriteiten. Als je zelf een keer slachtoffer bent van een dergelijk iets, en de politie kan niks voor je betekenen, dan denk je er wel anders over.
@techniekmeneer: Ik ben meerdere keren slachtoffer van dergelijke acties geweest.
Maar zeg dan eens wat de politie doen kan?
Het enige wat ze kunnen doen is de straat bij meneer en bij het werk vol hangen met camera’s. Maar dan is het nog de vraag of je in het donker een zodanig duidelijk beeld van het gezicht krijgt dat je er iemand voor kan oppakken.
Het klinkt lekker makkelijk de politie moet wat doen en boeven vangen. Maar als er geen sporen zijn is het erg lastig om iets te doen. En persoonlijk zou ik het ook belachelijk vinden als de politie een paar ton uit geeft voor een schade van een paar miel.
@techniekmeneer: Ik snap dat er veel belang is bij de betrokkenen, maar kun je eens iets (concreets) noemen dat de politie nog kan doen? Ik sluit me namelijk aan bij @ronnys.
@granlusso: dr is vorig jaar een serie inbraken geweest bij ons in het dorp. Meerdere huizen op rij, bijna opeenvolgende nachten. Dr is geen 1 politie serveillance meer of minder om geweest ’s nachts. En dan hebben we het over inbraken en niet over een stel krassen…
Misselijke smerige lafbek om dit te flikken. Misschien is het beter dat die Opel Speedster tijdelijk even bij mij in de garage te zetten. Ik zal er goed voor zorgen. Zo ff Hans bellen…
Wat een bijzonder zielig figuur moet je zijn om auto’s te bekrassen.

En dan continue bij één persoon, dus ook nog te laf om een fatsoenlijke confrontatie aan te gaan over het probleem wat je met die persoon hebt.
Autohater, jaloezie
Al 3 jaar, dan houdt hij het naar mijn mening nog lang vol. Ik was na een jaar al iedere avond met een jachtgeweer in mijn tuin gaan zitten, net zo lang tot ik hem te pakken had.
@robert110: Inderdaad. En desnoods mensen inhuren die elke avond opblijven en de boel in de gaten houden. Kost ook wat maar dan heb je de dader wel meteen.
Wat een droeftoeter de persoon die dit doet. Hopelijk pakken ze hem/haar. Vind dit zo laf, als je een probleem met iemand hebt praat je dat uit. Niet op deze manier.

Zelf op mijn bedrijf jaren geleden ook meegemaakt; luchtslangen kapot gesneden, banden lek gestoken, trailers beklad met graffiti. Heb een volledig omheind terrein met een hekwerk met prikkeldraad aan de bovenzijde. Camerabewaking, met als nadeel dat de trucks en trailers veel zicht wegnemen. Ook geen vijanden of boze klanten. Maar meer dan een jaar lang schade en de bijbehorende kosten. (75.000,- in totaal) Politie heeft geen tijd om extra te surveilleren. Uiteindelijk zelf bij toeval op heterdaad betrap op een winteravond; moest even wat papierwerk ophalen van kantoor en hoorde geluiden. Liep het terrein op (met onze dobermann honden) en een groep van dat ontspoorde jeugd was net bezig om een gloednieuwe bulktrailer te bekladden. Honden hebben even ingegrepen. Politie erbij, rechtszaak etc. Ouders mochten voor de kosten opdraaien en de tieners mochten een jaar lang trailers en trucks wassen en wat andere klusjes hier. 2 jongens heb ik later aangenomen en werken hier drie dagen in de week om hun studie te bekostigen. Soms loopt het goed af!
@maxidyne: Mooie anekdote! Wie weet heeft Hans binnenkort een nieuwe medewerker.
@maxidyne: mooi verhaal wel. Hebben die twee nu toch nog iets gedaan met hun leven.
@maxidyne: In deze situatie zou ik idd voor 1 of 2 honden gaan.
Ongelofelijk zuur.. iedereen hier die wel eens met vandalisme te maken heeft gehad zal het wel herkennen.. zou mooi zijn als ze de krasser vinden!
Nissan met zelfhelende lak aanschaffen.
Op die speedster van de header lijkt het eerder op parkeerschade dan vandalisme als je het mij vraagt.
@jack_abarth: Die auto is niet van hem. Geen idee waarom die foto als header gekozen is.
Hoogstwaarschijnlijk iemand uit de buurt, of zelfs een buur. Zal wel jaloers zijn op de wagens, of er ‘last’ van hebben…. Een kennis heeft in het verleden ook zulk soort ellende gehad, blijk uiteindelijk de aardige overbuurvrouw te zijn….
Moet een bekende zijn, of de hele buurt moet vernielingen hebben. Zou toch maar eens goed gaan graven in je verleden en dat van je kinders….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).