Vliegtuig gebruikt Tesla Model X als landingsbaan

Auteur: , 22 Reacties

Een bizar ongeluk in de Verenigde Staten.

Wanneer een vliegtuig een plotselinge noodlanding moet maken op de openbare weg, kan dit eenvoudig desastreuze gevolgen hebben. Er hoeft maar net op het verkeerde moment een auto in het pad van het landende gevaarte te rijden en er kunnen doden vallen. Gelukkig kwamen de inzittenden van dit vliegtuigje evenals de bestuurder van deze Model X er tamelijk goed vanaf.

Het opmerkelijke incident vond gisteren plaats in Sugar Land, Texas. Aldaar werd de bestuurder van de witte Tesla verrast door een Cessna die met technische problemen kampte. In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, behoorde het inmiddels afgeschreven vliegtuig niet toe aan een onervaren piloot. In plaats daarvan was het een trainingsvehikel van de Drug Enforcement Administration (DEA) in Houston. Tijdens de trainingsessie begon het vliegtuig om vooralsnog onbekende redenen te haperen, waarna een noodlanding gemaakt moest worden.

De noodlanding verliep zoals je kunt zien niet helemaal vlekkeloos. Volgens de berichten haalde het vliegtuig in het proces een aantal elektriciteitskabels neer, alvorens het apparaat in aanraking kwam met een aantal nietsvermoedende auto’s. De Tesla Model X (rijtest) ving de grootste klap op. Wonder boven wonder was de bestuurder ongedeerd. Alleen een van de agenten die in het vliegtuig zat, kwam er met lichte verwondingen vanaf.

Nu staan de Amerikaanse auto’s niet per se bekend om hun Volvo-achtige veiligheid, in dit geval hield de volledig elektrische SUV zich sterk. De Model X mag misschien zijn overleden, hij heeft de taak zijn eigenaar te beschermen fantastisch uitgevoerd. Nadat het bericht online verscheen, sprak zelfs CEO Elon Musk hierover zijn verbazing uit.

Beeld: Oniel Kurup, Facebook22 reacties

De Tesla wou blijkbaar opstijgen aan zijn deur te zien.
Aan de laatste twee posts te zien vindt @ikschrijfookoverautos dingen nogal snel bizar, misschien toch een keer van de zolderkamer af komen ;)
@pier: Jij maakt dit soort dingen elke dag mee he? ;)
@berlinetta: gelukkig de Gulfstream altijd nog veilig op de landingsbaan neer kunnen zetten ;)
@pier: Bizar hé
Witte Tesla in Sugar Land…
Grappen over autopilot in 3, 2, 1 …..
“Toestel DEA wil onder falcon door”
Leg dat maar eens uit aan de verzekering..
Toch een hele andere interpretatie van Autopilot
Hij wilde er zeker een Tessna van maken
“De Model X mag misschien zijn overleden” suggereert dat de auto total loss zou zijn. Dat lijkt mij een beetje overdreven.
Even Musk zijn schadebedrijf bellen, morgen rijdt hij weer, of zoiets.
DEA dacht natuurlijk Tesla Model XTC…
Die gevleugelden zoeken elkaar toch op hè………
Hé is die tesla toch érgens goed voor.
Flight Sim X


Een Cessna is toch ook niet veel meer dan een aan elkaar gepopnageld aluminium frame met glasfiber koets. Het is wel te hopen dat een moderne auto dit overleefd, en getuigt nou niet echt van veel vertrouwen in eigen product als Elon Musk hier verbaasd over is.
Die laatste alinea klopt niet helemaal want de Model X is nou juist een van de veiligste auto’s op de weg. Het is de eerste SUV die bij de crashtests op alle vlakken 5 sterren wist te halen.
@mopar: ik vind het meer een familiewagen dan een suv maar dat is mijn bescheiden mening:-D
“Wonder boven wonder was de bestuurder ongedeerd”
Weet AB dan niet dat de X (en de S) 1 van de veiligste auto’s op aarde zijn? Is getest enzo.
Wonder boven wonder werd de bestuurder niet geelectrocuteerd. Fijne auto’s Tesla’s.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).