Volkswagen brengt primeur naar de ID.3

Auteur: , 52 Reacties

Een leuke voor op verjaardagen.

Volkswagen brengt primeur naar de ID.3

Heb jij veel leaserijders als vrienden of familie? Dan zal het ongetwijfeld gaan over ‘de dikke Tesla’ van Roderick. Volgend jaar kun jij meepraten als je geen Tesla maar bijvoorbeeld wel Volkswagen ID.3 gaat rijden. De Duitse autofabrikant brengt namelijk een primeur naar de elektrische auto.

Je kent vast wel die kekke LED-verlichting in bijvoorbeeld diverse nieuwe BMW- en Mercedes-modellen. Ook de ID.3 krijgt dit, echter is het in deze Volkswagen interactief. Ze noemen het ID. Light concept . De verlichting laat verschillende kleuren en animaties zijn op basis van zaken die spelen. Op deze manier ‘praat’ de auto terug tegen de persoon die het commando geeft.

Zo komt ID. Light in actie als de auto is gestart of als de Volkswagen ver- of ontgrendeld is. Verder kun je kleuren en animaties verwachten bij onder andere remacties, inkomende telefoonoproepen en als je op de verkeerde rijbaan rijdt. Het licht reageert tevens op je stem. Net als vroeger bij K.U.T.T met Michael Nicht in Nichtrijder.

In hoeverre dit een kermis gaat worden is afwachten. Je kunt het ongetwijfeld uitschakelen, want niet iedereen zal blij worden van signalerende lampjes in de auto.52 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
“Doet mijh maah zo’n lekkah oldies jaren tachtagh nummah. Zow wat heb ik dat gemist man!”
@str8six: Ik mis nu ook Arie en Bastiaan! Baasss weet je wat ik met die d*ld* gaan doennnn?
@2scan: is wat we gaan t doen, is t dildo in t kassie legge, zodat bassie en adriaan m niet kunnen vindeeeeen
Zeg, beetje respect voor de knight industries two thousand. Dat was vroeger gewoon fucking vet!
Autoblog poll: Ben je te jong om de referentie naar K.U.T.T. te begrijpen; welke op zich natuurlijk een persiflage is.
Autoblog poll 2: wat is de betekenis van ‘batsen’?
@gregorius: ff lekker peukje rokah tochh
@gregorius: geen idee wat het is, maar je kan het met je moeder doen….
@tenaci: nah klootviool
@tenaci: het is wiet
@gregorius: dat is echt Internet legend materiaal.
@gregorius: Heumen? Ketsen? Op sap zetten?
Welke 27 andere synoniemen hadden ze ook alweer een naam gegeven?
@gregorius: Born to be alive
@dirkiii: jaa vet nummer
@str8six: Is niet van the Village People
@gregorius: lekker batsen met je omaaaa
@gregorius: Ik ben bang dat ik wellicht te oud ben om die referentie te begrijpen. Ik heb in de jaren ’80 de serie op televisie gezien, maar genoemde persiflage ben ik niet tegengekomen.
@koeberg: klootviool!
Een stukje uit een artikel eerder vandaag: “Het rapport stelt dat te hard rijden en afleiding de belangrijkste factoren zijn.”
Dit soort onzin gaat daar zeker bij helpen.
VAG blijft innoveren…
Hier kun je een aantal van de ‘animaties’ zien: https://www.volkswagen-newsroom.com/en/press-releases/volkswagen-electric-car-id3-communicates-using-light-5424

Beetje een gimmick. Geluidssignalen zijn toch een stuk effectiever lijkt me.
In 2003 kwam de eerste Mazda3 op de markt. Als je de auto aanzette ging er ook een soort Knight Rider verlichting op de middenconsole even leuk doen. Maar oh wat was dat overdreven (door sommigen zelfs kinderachtig genoemd) en typisch Japans…
Lichtjes die in functie van de omstandigheden van kleur veranderen? Waar heb ik dat nog gezien? In gelijk welke auto misschien? Wat een primeur. Bij een EV is dit blijkbaar zo revolutionair dat het een artikel waard is. Want EV’s moeten door onze strot geduwd worden door jullie sponsors.
@johnwaters: Dude! Zeur toch niet zo. :-D We hebben zat non-EV nieuws. Je kon bij het zien van de afbeelding dat het een EV was ;-). Je draagt er zelf aan bij door toch te kijken. Gelukkig staat er een mooie 190 met benzinemotor) en Cayman (met benzinemotor) voor je klaar!
@willeme: ik ben jouw dude niet. En je reageert niet op de inhoud van mijn post, zeer zwak!
@johnwaters: you’re not my dude, buddy
@allesmetturbo: I’m not your buddy, guy
@johnwaters: Waarschijnlijk heb je de memo gemist: net als vorig jaar is er een EV-10 daagse. Even tien daagjes de aandacht op nieuwe technologie.

Let wel, dat is NAAST het gewone nieuws, dat je ook gewoon voorgeschoteld krijgt. Als het je niet zint (als ik jouw reacties zo even nalees is er eigenlijk niets dat jou zint :-D), lees het niet. Je hoeft het niet per se te lezen.
@willeme: voor nieuwe technologie sta ik zeker open, je moet wat positiever in het leven staan. Maar LEDjes die van kleur kunnen veranderen is geen nieuwe technologie. Toen de gemiddelde Autoblog lezer nog vloeibaar was bestonden die dingen reeds. En de eerste auto’s reden reeds op elektriciteit, dus zo nieuw is dat ook niet. Zo zie je maar, alles is relatief…dude!
@johnwaters: Hoeveel azijn had je vanmorgen?
”Dit stukje is gruwelijk” ik hoor het al door de speakers straks whaha!
Wat mij nou op valt is dat als Volkswagen met dit soort flauwekul berichten komt, de pers er massaal op duikt. In de media is het de hele dag berichten van VAG. VAG bouwt 10 milioen auto’s per jaar net als Toyota en de Renault-Nissangroep. Daar hoor je weinig van. Gekleurde pers?
@frankvantpietje: De laatste drie persberichten van Toyota over de LQ (11okt), nieuwe Mirai(10okt) en de e-palette (9okt) hebben hier ook allemaal aandacht gekregen. Evenals de laatste berichten van Groupe Renault over de A110S(4okt), de prijs van de Zoé 50(20sep)en de nieuwe Zoé (20sep).

Ik zou het probleem vooral eerst bij jezelf zoeken.
@torsen: Denk dat jij uit de generatie komt die niet kan tellen. Turf maar eens een week lang.
@frankvantpietje: Het meeste autonieuws komt gewoon aan bod bij Autoblog. Dus ja, ook dat van WV. Het is een vrij groot merk en een nog groter concern. Dus de kans is aanwezig dat een van de grootste autoconcerns relatief vaak voorkomt: ze komen relatief vaak met nieuws. Heeft niet zozeer met voorkeur te maken, dan wel met het nieuws dat voorbij komt
@frankvantpietje: wat valt er te turven dan? Als de VAG groep 20 berichten per maand uitbrengt en Toyota maar 5 kunnen de nieuwssites/blogs daar toch niets aan veranderen.
Ga daar lekker bij Toyota en Renault klagen dat ze te weinig autonieuws naar buiten brengen in plaats van dat hersenloze alu-hoedjes gezwets over gekleurde media omdat je zelf te lui bent om even de pers sites erbij te pakken.
@frankvantpietje: De pers wordt uitgebreid in de watten gelegd door VAG. Volgens mij zijn alleen Clarkson, May en Hammond nog onafhankelijk.
Typisch Volkswagen om weer supertrots te zijn op hun lichtjes…
Lekkah klootviolen in je ID
Is dit alleen interieur of ook exterieur? Een duimpje op je achteruit projecteren wanneer iemand je er tussen laat met ritsen/invoegen lijkt mij een leuke toevoeging.
@dutchdriftking: tot het duimpje in een andere vinger wordt gewijzigd natuurlijk 😋
@gulli: ik wil nog steeds zo’n matrix bord die eerst !!STOP!! laat zien en dan daarna !HAMMERTIME!
@gulli: Ik kan nog wel wat smileys bedenken ook ;)
Leest een artikel over de ID.3, begint meteen met referenties aan Mastermovies te roepen op de werkvloer.
‘Michael Nicht in Nichtrijder.’ Lekker normaliseren van homofobe uitspraken, echt the way to go dit hoor! Wat een humor!
@audi18: Ik hoop toch dat je sarcastisch bent.
@audi18: jij hebt dus geen idee waar het over gaat of wel?
Snap die lompe spiegelkappen niet terwijl het zo een 10% scheelt in range. Audi heeft inmiddels ook cameras, waarom is dit geen optie op de ID.3 Gemist kans imo, gedurende het gebruik verdien je de meerprijs were terug. En de bewering dat het niet past bij het ‘instapmodel’ vind ik ook ver toezocht, jammer.
@autodrome: er is een enorm technisch nadeel aan die camera’s, je ziet er niet zo lekker diepte mee. Misschien is het spiegeltje in de balans veiligheid/actieradius wel de betere keuze.
Bakkie pleur op je heaufd
niets nieuws… MINI heeft al 4 jaar een interactieve weergavering die hetzelfde doet met kleurtjes…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).