Volvo Concept XC Coupé laat de nieuwe XC90 zien

Auteur: , 29 Reacties

Volvo is bezig de hoogbejaarde XC90 met pensioen te sturen en zijn opvolger klaar te stomen. Om een beeld te geven van de designrichting voor de nieuwbakken SUV hebben de Zweden de Concept XC Coupé geboetseerd, waarvan we nu de beelden hebben.

Toegegeven, we hadden al wat schetserig beeldmateriaal van de Concept XC Coupé gezien, maar aan de vooravond van zijn onthulling in Detroit hebben we ook foto’s van de auto als geheel te pakken (hoedtik voor Jalopnik daarvoor). Naast een nieuwe LED-structuur in de verlichting en koplampen met een T-vormig binnenwerk die straks ook in de XC90-opvolger zullen prijken, wil Volvo met deze conceptcar vooral de aandacht op veiligheidstechnologieën richten. Het zal ook eens niet.

Aanvullende info over deze met 21 inch velgen en een gestroomlijnde dakkoffer uitgeruste Volvo concept volgt morgen. Tot die tijd: FOTO’S.29 reacties

Dat de XC90 hoogbejaard is moet geen probleem zijn, dat past juist bij de doelgroep van Volvo.
@alcantara: huhuhuhuh… Sterk man!
@alcantara: jij rijdt zeker zo’n CRX met een droogtrommel als uitlaat?
@alcantara: eigenlijk een best goeie grap
Laat Volvo er asjeblieft wel voor zorgen dat de XC90 niet zo’n poenerig geval wordt als pak ‘m beet een X5. De eenvoud van het origineel gaf ‘m uiteindelijk een leven van dik 11 jaar.
opzich wel mooi, alleen die steep door de koplampen dat is jammer.
Nog 1 setje deuren en dan mag ‘ie van mij in productie. Geweldig design en voldoende onderscheidend van de grijze massa.
@hans12670: laat alsjeblieft dat setje extra deuren weg, gewoon zo in productie! Wel graag met andere koplampen…
@hans12670: Waarom extra deuren? 5-deurs is per definitie altijd lelijker.
@alcantara: Ben ik niet met je eens. Bekijk de Defender/Series of de Benz G eens.
@robert110: Daarbij is de 4-deurs ook een stuk langer gemaakt en is het een totaal andere carrosserie. Maar 2 langere deuren zie ik altijd liever dan 4 korte deurtjes, hoewel mijn mening meer gebaseerd is op hatchbacks/coupés dan op SUV’s en busjes.
@alcantara: goed voorbeeld bij 4WD’s/SUV’s: de Range Rover Mark I. Als tweedeurs mooi, als vierdeurs erg lelijk, door de veel te korte achterportieren.
Mogen ze zeker maken,prachtige Zweedse eigenwijsheid….
Maak er ook een nieuwe C30 van aub
@321rr123: Liever een XC30 kunnen ze hem ongewijzigd in de showroom zetten.
Lekker, hoor!
Gaaf!!
Die kont is puur BMW in mijn ogen…
@michelinman: Ik zou er eerder Audi zeggen.
Lekker !
Mocht ik het geld hebben om te kunnen shoppen in dat segment, dan zou ik nu nog steeds, na 11 jaar, voor de XC90 gaan.
Elegante alleskunner zonder schreeuwerig over te komen.
http://www.pearl.nl
@MJB: Excuus, was @michelinman bedoeld.
@MJB: Hahaha, neen danku, met 1 bril heb ik meer dan genoeg. Maar als je het deel onder de achterruit bekijkt, zie je de boze look van BMW SUV’s
Hèhè, eindelijk eens een vervanger van dat ‘oude ding’, heb er twee gereden maar ben eind 2007 toch echt naar een andere suv overgestapt, de XC90 liep toen echt al achter op de duitse suv’s.
Die lange rwd neus gaat het productiestadium in elke geval niet halen. Misschien enkele detail wel.
Wauw, heel erg mooi! Erg knap dat ze het bij Volvo telkens weer voor elkaar krijgen om telkens met nieuwe ontwerpen te komen die heel vernieuwend zijn, maar tegelijkertijd ook heel veel kenmerken van vroegere modellen hebben, zodat je ze gelijk als Volvo herkent. Gewoon subliem.
Waarom nou zo’n hilarische design box op het dak, iets te camoufleren Volvo?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).