Nieuwe Corvette Z06 krijgt 628 pk

Auteur: , 30 Reacties

De reguliere Corvette is met zijn 6.2-liter LT1 V8 geen onderbemeten speeltje. Voor wie echter geen genoegen neemt met de 450 pk en 610 Nm die deze 'Vette levert is er straks de Z06, waarvan we nu weten hoe hoog de pk-meter uitslaat.

De Corvette Z06 krijgt 620 mechanical horsepower (hp) en 882 Nm toegestopt. Als we dat vertalen naar Europese maatstaven betekent dit dat hij 628 pk meekrijgt. Om zachtjes van te gaan kwijlen, inderdaad. Chevrolet heeft deze info zelf nog niet naar buiten gebracht – dat gebeurt volgende week pas op de autoshow van Detroit – maar werd ontdekt toen een Amerikaan googelde op “2015 Corvette Z06 supercar reveal”. Het eerste zoekresultaat was een speciale aankondigingspagina op Chevrolet.com, met de volgende tekst in de metadata:

“With 620 horsepower and 650 lb.-ft. of torque, the 2015 Corvette Z06 is the most advanced Corvette ever made. Read more about Chevy’s supercar here.”

Jalopnik stelde Chevrolet van het euvel op de hoogte, die de website daarna snel aanpaste waardoor de info nu niet meer via Google te achterhalen is. Gelukkig hebben we de screenshots nog.

Screenshot van de Google search:
Nieuwe Corvette Z06 krijgt 628 pk

Wil je het nog heftiger? Wacht dan even op de Corvette ZR1. Die schijnt 700 pk op de achterwielen lost te laten. Holy toekomstige ‘Ringtijden, batman!30 reacties

Fuck yeah wat ziet het er dik uit! En die specs: o.0! Jammiejammie
Laat staan zl1 als deze al 628 pk heeft haha ben best wel benieuwd !
dayum, that vette is sexy
Ik snap dat google stukje niet helemaal.. Voor de rest dikke bak.
@2995cc: Inderdaad wauw, een AMG bumper op een Corvette! Hoe verzin je het als fotosoeper :p
@lenny98: ik dacht precies hetzelfde!
@lenny98: Ja in onze photoshop community (autemo.com) zijn we ook niet echt blij met het copy paste gebeuren :p. Makkelijk scoren tegenwoordig met al die hoge resolutie foto’s en photoshop tools.
Beest!
Eindelijk een corvette met tenminste beeeeetje fatsoenlijk uitziend interieur.
882 Nm? Wauwkes! Ga je goeie vrienden met je bandenboer worden!
Heel gaaf helaas zie je ze bijna nooit in Nederland.
Die nieuwe stingrays zijn echt super. Wat zou die zr1 kosten? 2 ton? Wat koop je voor 2 ton en zoveel vermogen? Helemaal niks.
Test
@nemon: Jij bent een man van weinig woorden he?
Wat een “vette” bak..!
Hmm… Oke. De nieuwe Z06 krijgt een supercharger. Prijs krijgt dus een bump omhoog? Dat was altijd een sterk punt van de vorige… Daarnaast maakt het de ZR1 minder speciaal…
Hmm..
@baasbas: Het zal ook geen 7.0l meer zijn vrees ik. Neem aan dat de prijs in de US niet al te hoog wordt. ZR-1 was voor US begrippen geen koopje. Als de ZO6 daar tussen wordt gezet en niet als ‘track alternatief’ zal ie toch redelijk scherp geprijsd moeten worden.
@E34M5Touring: Hij was relatief weinig duurder dan een GS. En voor dat extra geld kreeg je veel waar. Dat kon omdat de oude Z06 ‘simpel’ is gebleven. Lichter dan de GS door aluminium delen (en veel lichter dan een ZR1) en een lomp blok wat nog toeren wil draaien ook.

De charger voegt weer extra gewicht toe en maakt het weer (iets) complexer. Zal dus ook wel extra knaken kosten. Zo’n top-deal als de oude Z06 zal het waarschijnlijk niet zijn. Want eigenlijk heeft hij nu ongeveer de specs van de oude ZR1. Iets minder pk, maar meer koppel. En wat je zei klopt, de oude ZR1 was geen koopje..

Dit laat ook een gat in de line-up. Misschien komen ze nog met een NA versie die met 550pk er tussen gaat zitten. Precies het idee van de oude Z06 dus :-)
@baasbas: Het zal niet de prijsvechter zijn die de originele was, al kan ik geen specs (qua motorinhoud) vinden van het nieuwe blok. Heb het idee dat het een verbasterde ZR1 motor is. Als ze die gaan herkauwen zullen de ontwikkelingskosten wel meevallen. En er zal ongetwijfeld weer een Grand Sport komen die het gat tussen de Stingray en de ZO6 plugt. Ben nu wel heel benieuwd naar de ZR1. Als ze hier nog overheen moeten zou het me niet verbazen dat de ZR1 (twin)turbo techniek krijgt. Misschien komt de ZO6 wel meer ‘naast’ de ZR1 staan, als een soort GT3 RS.
@E34M5Touring: De motorcode is LT4. Dat is wel interessant. Ik ben er nog niet uit waarom ze teruggrijpen op die oude naam. Ik weet niet of er bespaard kan worden op ontwikkelkosten, zou mooi zijn. Maar bij het ontwikkelen van motoren wordt je constant gedwongen door nieuwe milieueisen steeds weer verder te gaan. En als ze ontwikkelkosten weten te besparen door te leunen op het LS9 ontwerp, dan nog zit er gewoon een supercharger op die geld (en gewicht) kost. Wat de nieuwe ZR1 betreft: die wordt gewoon bizar. Ben erg benieuwd
@baasbas: Allemaal waar. Hopen dat de US prijs snel bekend wordt. Dan weet je gelijk een beetje wat je kan verwachten qua prijs op de ZR1. T’is te hopen dat Chevy de auto scherp geprijsd kan neerzetten.
882 Nm, djeezes dat is veel !
Ben benieuwd wat de ZR1 hier nog aan gaat toevoegen.
Netjes hoor
Dat belooft wat voor de ZR1!
Die gaat de P1 vast dicht achterna op de ‘Ring :o
Ik kan maar niet wennen aan die gekke fratsen van die Yanks; Om in Januari 2014 een nieuw model te introduceren en het ding model year 2015 te noemen…
Erg dik, ga amerikaanse bakken steeds mooier vinden.
Ligt het aan mij of hebben ze de voorbumper een beetje gejat van amg
Leert hier bijna niemand wat van het verleden , cultuur barbaren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).