Voor bijna 200K is deze aluminium kist van jou

Auteur: , 23 Reacties

Kun je lekker met je Macan naar de Alpen.

Van oorsprong behoort kamperen de goedkopere optie te zijn, als we spreken over op vakantie gaan. Doe je het niet met een eenvoudige tent, dan kun je met een financiële boost het niveau van gemak en comfort opkrikken door een caravan of camper aan te schaffen. Echter kun je tegenwoordig ook daar honderdduizenden euro’s stukslaan op bepaalde modellen. De Road Chief 26 van Bowlus is hiervan een goed voorbeeld.

De bijna 8 meter lange caravan is meer dan een halve meter gegroeid ten opzichte van het origineel. Die extra lengte maakt hem er uiteraard niet lichter op. Voortaan weegt hij minstens 1.500 kg, maar met alle vloeistoffen en interieurdelen erbij komt het gewicht zelfs uit op 1.814 kg. Gelukkig hoef je niet bang te zijn voor een tekort aan hoofdruimte, want met een interieurhoogte van 1,90 meter past ook de gemiddelde Nederlander er relatief gemakkelijk in.

Over de binnenruimte gesproken, dankzij zijn forse lengte biedt deze Bowlus – niet te verwarren met de Zeeuwse delicatesse – plaats aan vier personen. Natuurlijk kun je altijd meer mensen meenemen, maar houden we het aantal slaapplaatsen aan, dan zit de caravan vol bij een kwartet. De vier reizigers hebben voldoende voorzieningen om een fijne reis te beleven. Afgezien van de vier afzondelijke bedden, heeft de Road Chief 26 een badkamer waarin douche en toilet zijn opgesplitst, evenals een ‘woonkamer’ met twee ‘loungeruimtes’. Tevens is alle noodzakelijke keukenapparatuur aanwezig en heeft de caravan een 4 kWh batterijpakket en een mobiele router met 3G/4G internetmodem. Dit alles bij elkaar kost je 185.000 dollar, of een koele 161.000 euro. Let wel: dit is de instapprijs.23 reacties

Wat een prijs!! En dan ziet hij er vanbinnen erg cheap uit. Serieus waar is die prijs op gebaseerd?
@ck92: misschien is de buitenzijde afgewerkt met het plaatwerk van een raket. Handig voor de Musk op Mars.
@ck92: De maker was niet bekend met het gezegde ” niet alles wat blinkt is goud”…
@ck92: prijs is waarschijnlijk inclusief auto.
@hplh: haha, ja dan komt het al meer in de buurt, vooral met de huidige nieuwprijzen door de wltp
Damn, ik kijken naar de foto’s en denken.
Voor dat geld moet je hem zeker op de kop in het water als boot kunnen gebruiken.
teleurstelling dit :'(
Zal wel lekker warm worden in die oven……
@ductapetuning: Als ie matzwart was had je gelijk. Nu niet want reflectie.
Stel je rijdt er bij in de buurt. Hoe dan ook word je verblind door die rijdende spiegel
Hij moet nog afgebouwd worden ofzo? De goedkoopste hotelkamer in Roemenië ziet er nog luxueuzer uit. Vraag maar aan @vonklausenburg.
@viezefreddyw: ik las 20k en vond het al gortig…

Maar veel belangrijker: hoe kregen ze die grill streepjes met die pan voor elkaar?? ;)
Sinds wanneer is 1,90m hoofdruimte veel? Voor pak m beet 5k koop je een uitgewoonde maar ruimere oude caravan. Er moet vast wel ergens een bedrijfje te vinden zijn die daar voor de overige 180k een mooier afgewerkt en luxere sleurhut van kan maken. Of je koopt een huis op de plaats van bestemming.
@hannibal: Niks bedrijfje. Voor 100k ben je de man en ga ik tewerk voor je. Zal niet mooi worden, maar de standaard ligt blijkbaar al vrij laag.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Het is dat ik kamperen haat, maar het idee om dit ding met een rochelende v8 de camping op te sleuren en vervolgens iedereen te verblinden met de reflectie is bijna aantrekkelijk.
Een bak geld voor zo’n kar! Aluminium is zeker erg duur, want ik ziet de 185k niet in het interieur terug!
Hoop geld voor een lelijkere en goedkoper en kariger uitgevoerde Airstream. Succes met de verkoop Bowlus!
Voor dat geld liever een camper. En als het dan persé een caravan moet zijn, doe me dan maar een Airstream.
Wat een gedrocht.
Je rijdt compleet voor lul met zo’n ding achter je wagen. Tenzij je een hipsterbaard hebt en op weg bent naar een foodtruckfestival natuurlijk.
Zo’n gewicht en dan een enkele as?
161.000 euro, pfff. Een beetje knappe hotelkamer kost € 150, dan kan je van dat geld 1073 dagen op vakantie. Dat is 3,5 jaar.
En dan je nek breken over de dissel bij uitstappen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).