Overal kamperen met je Countryman? Het kan!

Auteur: , 34 Reacties

Tikkie burgerlijk, maar wel praktisch!

Als we Mini mogen geloven is de Countryman veel meer dan alleen een stadsauto die vooral excelleert op geasfalteerde wegen. Waar het verhard stopt gaat de Countryman namelijk verder en dan kan het zijn dat je zo gauw effe geen plek vindt om te overnachten. Gelukkig biedt Autohome de oplossing.

Deze Italiaanse toko levert namelijk een tent die je op het dak van de Countryman kunt plaatsen zodat je werkelijk overal een powernapje kunt pakken. Deze AirTop is samen met de designers van Mini ontworpen en kan in het wit of zwart worden besteld.

Voor wie twee linkerhanden heeft: de AirTop kan zonder gereedschap op de dakrails van de Countryman (die in Nederland wordt gebouwd) worden geplaatst, al heb je wel een roof rail carrier nodig om de tent op te zetten. Da’s een officiële accessoire van Mini.

De tent kan uiteraard tegen een spatje regen en is optimaal geventileerd. Verder zit er een stevig matras in, LED-verlichting, bagagenetten en een aluminium ladder om erin en eruit te klimmen.34 reacties

Ik zit me echt af te vragen waarom je met een Countryman over onverharde wegen wil rijden. Ik vraag me nog harder af waarom je op het dak van een Countryman in een tentje wilt liggen. Maar wel prettig dat de tent geventileerd is. Blijven de scheten niet zo hangen.
@viezefreddyw: Ik vind het altijd mooi goe ze dit soort ‘ruige’ reclamecampagnes de wereld ingooien, terwijl de auto’s meestal gebruikt worden voor een school-hockey ritje in Zeist of voor een vlotte, succesvolle dame die een hekel heeft aan kamperen.

Uit het oog van marketing snap ik het wel (wat er wel allemaal niet mogelijk is met de Countryman), maar ik zou het eerder begrijpen als Land Rover dit soort dingen doet (voor zover Land Rover ook al niet teveel ‘geürbaniseerd’ is).
@granlusso: *hoe, worstenvingers
@granlusso: Geürbaniseerd. Prachtig woord! Die onthou ik.
@viezefreddyw: Jij bent een gedeürbaniseerde Utrechter dan?
@dieselkameel: Ik ben hartstikke Urban hierzo in het Hoge Noorden. Box ouwe.
@viezefreddyw: Friesland is het toch? Blank, maar nauwelijks te verstaan die mensen soms… Prachtige regio dat wel, nog niet zo mooi als Twente :)
@dieselkameel: Yep, woonachtig in het mooie Friesland. Maar ik ben wel een import-Fries aangezien ik in Utrecht geboren ben. Ik versta zelf ook vrij weinig van de Friese taal. Gelukkig valt het ook allemaal wel weer wat mee. De Friese taal is onder de jeugd lang niet meer zo bekend dan vroeger het geval was. Tegenwoordig spreekt zo goed als iedereen hier aardig tot goed ABN.
@granlusso: werkelijk, ik zie enkel wat kiekjes en zeker geen reclamecampagne waardige foto’s. Op elke foto staat de horizon scheef, de kadering van de foto’s zijn alles behalve spannend en zo kun je nog wel even doorgaan (zonder azijn te pissen…).
@viezefreddyw: ideaal voor als je geen zin hebt om naar de kroeg te fietsen. Dönerschetenproof zelfs!
Ik zie toch vooral nadelen aan dit systeem. Kamperen kan alleen op plekken waar je met je auto kan komen en je dak dragers gebruik je nu alleen om je tentje mee te nemen. Behalve dat het er lollig uit ziet heb je er dus geen klap aan.
@pomoek: Mwah, dit is wel effe beter dan een tentje. Ten eerste slaap je van de grond af, wat de nodige voordelen heeft.
Ten tweede kan deze tegen serieuze wind e.d. Daarnaast is zo’n tent echt wel fijn afgewerkt, het slaapt heel prettig.

Wij hebben een roadtrip van meer dan een jaar gedaan, met zo’n daktent op onze Landcruiser. Ik zou dat niet willen met een normaal tentje. En binnen een minuut staat ie omhoog en kun je slapen.
@fanboy: wel tof een roadtrip van een jaar! Dat is inderdaad wel een situatie waarbij ik mij kan voorstellen dat een dergelijke tent, icm een Landcruiser, beter is dan iedere avond een tentje op te moeten zetten.
Geinig. Maar zoiets hoort op een Defender of Landcruiser in Zuid-Afrika, niet op een camping in ’t Gooi.
Leuk die Brokeback mountain fotoserie, maar hoe ziet het ding er ingeklapt uit?
@italdesign: ja haha snapte ook al niet waarom ze twee tenten gebruikten 😂 alsof twee hetero vrienden een Mini Countryman kopen 🤣🤣🤣
Geinig idee maar niet meer dan dat… De oneindig vele foto’s van twee mannen die lekker aan het keuvelen zijn met ieder hun eigen Countryman versterken dat idee. Ik was wel benieuwd hoe die tent er dan van binnen en ingeklapt uitziet.
Waarschijnlijk koop je voor een lwart van het geld een andere daktent die net zo goed is. Maar dit is natuurlijk mini en design…
-edit: gefixt-
Maximale daklast is 75kg. Wordt lastig al er geen gewicht via de grond wordt ondersteund.
@rvkooy: dit vroeg ik mij ook af. Die kerel alleen al is meer dan dat. Ik zie geen poten die uitgeklapt zijn. Iemand een idee hoe dit kan?
@kingjoop: daklast is bij beweging, in stilstand dus vele malen hoger.
@arkenbout: ah zo! Het klinkt erg plausibel. Nooit bij stilgestaan (😉)
@arkenbout: zo staat het thans heus niet in de handleiding van Mini. Wacht maar tot je een gevalletje garantie doorgezakt dak hebt, komt Mini er gelijk mee zwaaien dat het max 75kg was 😉
Broad back mountain 2 wordt gesponsord door Mini aan de gallery te zien.
@ekidey: brokeback uiteraard.
Enige voordeel van deze tent os dat je nu geen last meer hebt van pissebedden onder je tent na een nachtje slapen. Maar doe mij maar zo’n Westfalia camper.
Wel een gemiste kans dat ze hem niet Camperman hebben genoemd.
Eén regenbui en je komt nooit meer weg van dat grasveld met je “Country”man.
Daktent is altijd +1.
Die promofoto’s zien eruit als Brokeback Mountain – The Mini Edition.
Je kan dit ding dus monteren op de los verkrijgbare dakdragers? Maar dan past ie toch ook op andere auto’s, zolang er maar dakdragers opzitten?
Brokeback Mountain
Zozo, en hoe legt Mini het uit dat de maximale dakbelasting volgens hun eigen voorschriften max 75kg mag zijn? Wie ga er nog laten in slapen? 2 kleuters of je anorexia schoonmoeder? Wat een klucht…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).