Voor deze DS3 betaal je heel erg veel geld

Auteur: , 70 Reacties

En als je hem wil hebben moet je nog snel zijn ook, er komt er namelijk maar 1 naar ons land.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het kleine Citroëntje kost 38.390 ekkermannen. Dat lees je goed, bijna 40 mille voor een DS3. Goed, het is dan wel een heel exclusief exemplaar, waarvan er maar 39 van in elkaar worden gezet, maar toch. Ik vind het veel geld. Het feit dat je er een klokkie van BRM bijkrijgt maakt een deel van de hoge prijs goed, maar toch. Het blijft een hoop geld.

Ik noemde de naam BRM al even, en da’s niet geheel toevallig. De volledige naam van dit torretje is namelijk DS3 Performance BRM Chronographes. Inderdaad, ze hebben hem genoemd naar een horlogemerk. De DS3 wordt aangedreven door de bekende 1.6 turbo met 208 pk. Niet slecht,maar 38.390 euro blijft veel geld.

Vooral als je ziet wat je voor die pieken nog meer kunt kopen. Wat dacht je van deze? Inderdaad, een Porsche 997.

Goedkoper dan een DS3

Of deze. Jawel een E93 M3. Met een dikke V8 en 420 PK.
Ook goedkoper dan een DS3

En ook deze Bentley Arnage Red Label. Alleen al in de achterbak kun je vier DS3’en kwijt.

Red Label voor een zacht prijsje

Of als laatste, als je dan toch geld uit wil geven aan een snelle DS3, koop een ouwe voor een rug of 3 en hang deze erin. Ga je gegarandeerd harder en je hebt meer succes op de parkeerplaats van de Mac.Ik zou het wel weten!

Blokje70 reacties

Haha, na de vergelijking koopt niemand het.
@sulobb:
En daarom heeft @Citrofiel hieronder ook volkomen gelijk! Ik kan bij elke nieuwe auto voor een prijs van circa € 40.000,- wel een alternatief vinden op de tweedehands markt. Alleen is zo’n vergelijking dan vooral stupide.
Als ik in de markt ben voor een DS3 in een chique, potente en exclusieve uitvoering, dan interesseert me een 2e-hands Bentley geen ene moer.
Ik kan me best voorstellen dat iemand vindt dat hij voor zo’n bedrag liever iets anders zou willen kopen, maar dat geldt voor de prijs van elke auto die nieuw wordt aangeboden.
Alleen worden hier op AB zulke vergelijkingen nooit gemaakt als het om een Brabus-Mercedes-Maybach-Rocket gaat. Dan vindt “men” de prijs “beslist de moeite waard” vanwege het absurde aantal pk’s.
Beetje krom allemaal……
@9000cse: valt wel mee hoe krom. Aangezien je niet echt vergelijkingen kan maken met een brabus:
‘Voor het geld van deze rocket kan je ook één lambo halen’
Scheve vergelijkingen maken, jullie moesten marktplaats weer even pluggen?

Trouwens, om nog meer te zeiken, dit klopt niet: “Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het kleine Citroëntje kost 38.390 ekkermannen. Dat lees je goed, bijna 40 mille voor een DS3.” Citroëntje? Officieel al langer, maar zeker sinds de facelift moet je hem als ietwat serieus automedium toch wel DS gaan noemen.
@Citrofiel: azijnzeiker
@gilettelubbers: citroenzeiker, bedoel je? ;)
@Citrofiel: een citroentje dus ;-)
@Citrofiel: dus meneer zou voor bijna 40 mille een ds3 kopen ipv iets spannenders? leasen is een ander verhaal natuurlijk
@e30m20b27: dat zegt meneer niet. Meneer zegt dat DS al een tijdje geen Citroën meer is
@e30m20b27: Waar haal je dat vandaan? Ik zeg alleen dat je voor elke nieuwe auto zulke scheve vergelijkingen met tweedehandsjes kunt maken, en dat het dus geen toegevoegde waarde heeft om dat ineens bij deze DS 3 te doen.
@Citrofiel: lang leve mijn valse aannames, jullie hebben helemaal gelijk ;)
@Citrofiel: Je bent nog iets vergeten, in de eerste zin zit al een spelfout :p ‘en als je hem wilT hebben’ ;)
@cliosport2000: Wil is hier correct, omdat het informeel is gebruikt. In de spreektaal komt ‘je/jij wil’ heel vaak voor en in de informele schrijftaal ook. In formelere contexten geven veel mensen de voorkeur aan je/jij wilt: ‘De conciërge vraagt of je even wilt komen.’

Aangezien dit Autoblog is en we elkaar hier met ‘je’ aanspreken (of tutoyeren, wat jij wiL, zonder t), is deze schrijfwijze correct.

Taalnazi’s zijn stom. Taalnazi’s die fouten maken, zijn nog stommer.

Dus!
@nicolasr:
Informele schrijftaal? Sorry, @nicolasr, maar zo kan ik ook rechtlullen wat krom is. Je lijkt VW wel. En “…..omdat het woord informeel word gebruikt.” is natuurlijk óók correct, omdat schrijftaal?
@9000cse:
Laatste zin moet zijn: ….omdat informele schrijftaal.
@9000cse: lawyered
@9000cse: Als het Genootschap Onze Taal het zegt, neem ik aan dat het klopt…

https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/je-wil-je-wilt
@nicolasr:
Er zijn wel meer Genootschappen. Tip: Je moet niet alles geloven………..
@nicolasr:
Luistert! Ik bent geen taalnazi en wilt er ook geen zijn! Maar als je dit probeer rechdt te lullen door het aanhaallen van een genootschap, terwijl het gewoon niet klop, dan gaat bei mei elk neckhaardtje regtop staan en ken ik het niet naalaten om te reacheren. Snappie?
@Citrofiel: wat een zure reactie.. 🍋
@Citrofiel: kunnen we eens stoppen met dat gehaat op Marktplaats? Als er wat leuks op staat kunnen we dat toch gewoon noemen zonder dat dit verkapte marketing is?
@autoblaag: Als ik een totaal irrelevante vergelijking met een lading linkjes naar marktplaats zie, nadat de laatste tijd het aantal marktplaats-artikelen enorm is gestegen, zie ik het als pluggen. Op Autoblog is er weinig verkapt meer aan deze marketing, ze hebben wel heel duidelijk een prettige sponsordeal…
@Citrofiel: je bent duidelijk citrofiel man hou is op, citroentje te veel gehad ofzo
@sr20det: hou = op? Interessant, verklaar je nader.
@Citrofiel: Ja en dan ? Als dat dan betekent dat wij hier lekker kunnen mekkeren op elkaar is het toch prima ?

Misschien dat Autoblog met wat extra financiele middelen van Marktplaats (als het al waar is, wat je beweert) nou net wat betere of extra artikelen kunnen schrijven…

En och wat is het toch erg en vervelend om naar een 911 of of M3 op een verkoopsite te kijken….
@Senne: Als ik op een artikel over de DS 3 klik, heb ik niet de behoefte om overladen te worden met Teutonen. Lijkt me vrij logisch.
@Senne: @autoblaag: Ik moest ineens weer aan deze discussie denken toen ik deze site aan het doorkammen was en dit persbericht tegen kwam. Voor mij een bevestiging dat marktplaats wordt geplugd hier. Leuk voor Autoblog, maar het kan wel iets relevanter verwerkt worden dan in dit artikel.
@Citrofiel: Marktplaats, taal- en stijlfouten… Toon eens wat joie de vivre. En zeur eens wat minder. Sacre bleu!
@Citrofiel: Als jij Citrofiel bent en DS geen 🍋 meer is, waarom wind je je er dan zo over op? 😉
@benzinehoofd: Het is dat het nu een DS is, als ik toevallig een artikel over een Fiat had gelezen en er zo’n lading onzinnige advertenties onder stond, dan had ik daar ook gereageerd. Inmiddels is het vooral grappig geworden hoe erg men blijkbaar de behoefte heeft om op mij te reageren, alleen omdat ik mij hier 10 jaar geleden toevallig Citrofiel heb genoemd…
@Citrofiel: Helder.
@benzinehoofd: Ach ze zijn al zijn 1989 geen Citroën. Zelfs de de C6 is een slap excuus voor een Citroën.
@Citrofiel: ja en Nicolasr heeft het alleen maar over hoeveel deze kost!
BRM sorry, DIT is een BRM:

De Trots van Noord Engeland !!!!!

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e2/1968_BRM_P126.jpg
Hier de legendarische Le Mans Rover-BRM die voorzien was van een gasturbine i.p.v. een motor :

http://www.nevadamusclecars.com/wp-content/uploads/2015/05/rover_BRM_turbine_leman65_g_hill.jpg
@desjonnies:
Aaah, de gasturbine… Voor die Le Mans auto had Rover al het nodige geëxperimenteerd met het concept. Begin was de JET1:
http://img.favcars.com/rover/concepts/photos_rover_concepts_1950_1.jpg

T2, T3 en T4 volgden. Het eindigde met de Le Mans Race. De gasturbine kwam van Rover, BRM deed de rest dacht ik. Zaten Graham Hill en Jackie niet achter het stuur? 3 x deed ie in ieder geval mee aan Le Mans en uiteindelijk deed ie het nog best aardig.
@Rob:
Voor wie het apparaat wil horen……..
https://www.youtube.com/watch?v=o2Il3sQLwUY
Alleen is het onderhoud/verzekering/wegenbelasting/brandstofverbruik van die alternatieven bij elkaar 5x zo hoog, geeft verder niks hoor.

Iets met appels, peren, bananen, indomie noodles en dakpannen… *Gaap*
Heeft die bmw Amerikaanse voorbumper?
BRM 1992 Le Mans

https://duddhadotme.files.wordpress.com/2015/03/s1_1.jpg

BRM KLOKKIES pÛh, bah, GA JE MOND SPOELEN ZEG !

Wat is er toch met die nieuwe schrijverts hier aan de hand zeg, echt orgineel waar, bij BRM is mijn enige en eerste gedachte raaaaaace wagens, echt hoor, kan er nix aan doen !
@desjonnies: Sorry. Maar ik kan er niks aan doen dat ze dat ding BRM hebben genoemd toch? Of ik nou een ‘nieuwe’ of een ‘oude’ schrijver ben, ik kan de naam echt niet veranderen. Wil ik ook niet, maar om even mijn punt aan te geven.
@nicolasr:

Begrijp ik, bedoel het allemaal niet zo erreg hoor; maarre een verwijzing naar het roemruchte BRM naast deze ‘klokkies’ was wel op zijn plaats geweest…….toch?

Toen ik het las dacht ik -serieus – aan een samenwerking tussen Citroën en DE BRM voor een ultra-hete betaalbare 106 Rallye, 205 GTI, Saxo VTS opvolger !

Echt waar ! !
@nicolasr: ach je heb het alleen maar over hoe duur dat ding is! Maar een Polo voor 38mille kan wel? Schrijf een goed artikel of schrijf het niet
Volgens mij heb je geen 997 voor 39k. Ja eentje met 250.000 km en de .1 versie met ims bearing failures. De 997 zijn stabiel en zelfs een beetje aan het stijgen.
@888natan: Ja, je hebt wel een 997 voor dat geld. Het linkje in de tekst bewijst het.
@viezefreddyw: de ins bearing failure 2004 tot 2007 wat ik bedoelde. Daarom zijn deze zo goedkoop
@viezefreddyw: beetje slap excuus van mij; Je hebt gewoon 100% gelijk
@888natan: als je alleen de engelse term kent dan kan het er mee van doen hebben dat het uit de Amerikaanse klaag cultuur komt en in Europa niet als echt probleem wordt beschouwd. Ja de 996 en 997 motoren zijn niet de allerbetrouwbaarste (het blijft een sportwagen) maar ze zijn ook niet per definitie slecht.
Nu vind ik een DS3 Racing een erg leuk wagentje, al helemaal in deze kleur. Maar 40k? Daar kun je heel veel leuks van halen. Deze voorbeelden illustreren dat al op een goede manier. Mijn keus? M235i. Voor 40k zijn er leuke exemplaren te vinden.
MINI Cooper S is niet veel goedkoper denk ik.
Audi S1 is duurder.
Abarth/FIAT kan het ook heel bont maken met de 500.
Bij een Smart Brabus schrik je je ook het apezuur.
Aston Martin Cygnet, iemand?

Nee, het is veel geld hoor, maar het ‘kan’ prima….
@Rob: maar ja, het is een DS3 en geen Audietje of zo, waarschijnlijk is Audi het enige merk dat voor alle modellen prijzen durven te vragen alsof er maar eentje van gemaakt wordt. En dan wordt er niet geklaagd over de prijs.
@rufctr01:
Je moet danook een ware Audi-fetishist zijn om de “meerwaarde” daarvan te willen betalen.
Hier Sir Jackie Stewart, de vliegende Schot, (professioneel held van beroep) voor ‘zijn’ oude Le Mans Rover BRM.

http://slotblog.net/uploads/monthly_06_2013/post-29-0-80841100-1370962138.jpg

Dit opdat wij noooit vergeten waar BRM voor staat voor het ECHTE Benzine hoofd !
En JA Sir jackie Stewart is een beroepsheld, kijkt u eens hoe hij samen met de even stoere Graham Hill een Formule 1 auto hanteerde in 1966.

Watjes, dat zijn het vandaag, dit, dit deden ze op de verafgode Nurbürgring !

http://slotblog.net/uploads/monthly_06_2013/post-4-0-84400700-1371038512.jpg
@desjonnies: 180miljoenmiljard plusjes voor jou, iemand die het snapt!
@desjonnies:

leuke linkjes, maar als je de jeugd wilt opvoeden mag de Rover 200 BRM ook wel vermeld worden.

http://ranwhenparkeddotnet.files.wordpress.com/2013/01/rover-200-brm-1.jpg
@escort77:

Die was ik vergeten, maar is net zoveel BRM, als dit een MG was

http://www.rallyandraces.com/images/stories/2011/04april/TAC%202010%20155.JPG
Voor 3 ruggen koop je geen DS3, dan moet je nog even wachten
@mercedesclk350: Klopt, laatst nog voor mezelf gekeken. Maar was toch wel minimaal 7K. En ik geloof dat dat zelfs in Duitsland was maar dat weet ik niet precies.
Zoals het klokje in de auto tikt, tikt het nergens.
Een hele goeie 2e hands focus RS? Lijkt me een beter idee.
Kunnen jullie alsjeblieft stoppen met dat misselijke woord ekkermannen 😣.
Buiten de brm chronograaf had ik graag gelezen wat er nog uniek in plaats van kromme vergelijkingen…
De aanschafwaarde van de wagen buiten beschouwing gelaten…
Leg de verzekeringen van de aangehaalde alternatieven maar eens naast elkaar. Dan haalt de DS het wel!
Afgezien daarvan zou ik ook nooit of te nimmer zoveel geld geven voor een kleine fransoos!
Zo lang er mensen zijn die 50.000 neertellen voor een tot Aston Martin omgebouwd Toyotaatje zal dit ook wel verkocht worden.Denk je niet?
En als het geen BRM hoeft te zijn, maar een “gewone” DS3 Performance ook goed is (zelfde motor, alleen geen klokje…), heb je hem in België al voor 26.250€. Ook niet weinig, maar toch…
Overigens is zo’n BRM klokje niet goedkoop. Het is niet dat het een klokkie van een paar honderd eurootjes is of zo. Eerder een paar duizend.
Even gekeken op Chrono24: een BRM chronograaf begint bij ca. €2500,-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).