Primeur: Nederlands team in FIA WEC-kampioenschap

Auteur: , 26 Reacties

Racing Team Nederland gaat deelnemen aan het FIA World Endurance Championship.

Racing Team Nederland

Dat doet het met een Dallara P217 in de LMP2-klasse van het kampioenschap 2018/2019. Het is voor het eerst dat een Nederlands team deelneemt aan het in 2012 opgerichte wereldkampioenschap voor endurance racing. De mannen namen afgelopen jaar al deel aan de 24 uur van Le Mans en de European Le Mans Series, maar nu gaat men dus wereldwijd racen met de supermarktstickers van Jumbo.

Frits van Eerd zal plaatsnemen achter het stuur van de Dallara, samen met andere coureurs die de komende weken gekozen gaan worden. Het seizoen zal beginnen met de zes uur van Spa Francorchamps, waarna de 24 uur van Le Mans, Silverstone, Fuji, Shanghai, Sebring, nogmaals Spa en nogmaals de 24 uur van Le Mans verreden zullen worden.

De mannen van Racing Team Nederland schrijven zich vandaag in voor het WEC 2018 / 2019, een officiële teampresentatie volgt na keuze van de coureurs. We wensen de mannen veel succes in de competitieve LMP2-klasse!26 reacties

Leuk om te zien dat ze zo groeien. Wens ze het beste!
Gaan ze dit keer wel serieus meedoen of is het nog steeds voor de lol?
@goodolddays: Hij heeft zn eigen bedrijf op zn auto staan. Tenzij de 6 uren van Fuji op MotorTV er echt voor zorgen dat de heer Frits meer tompoesen gaat verkopen, is dit gewoon een dure hobby.
@gregorius: wel apart dat hij dat zomaar kan. Frits is niet de enige eigenaar van jumbo volgens mij. Wel leuk om zo’n enthousiaste nl’er in de autosport te hebben. Le mans, dakar, f1?
@thijsj:
familie bedrijf, maar hij is wel DE man geweest die Jumbo op de kaart heeft weten te zetten. Dus.
@desjonnies: ik geloof wel dat het een invloedrijk persoon in het management is, maar uiteindelijk hebben ze samen Jumbo op de kaart gezet.
@thijsj: Frits houdt er nog wel meer toffe hobbies op na. Hij heeft gewoon een eigen collectie Minardi Formule 1 auto’s. Er stuurt ze ook af en toe nog het circuit op. Wat een Baas.
@RRRobert: nou wie weet, frits van eerd bij williams in 2018? ;) Ervaring met f1 auto’s heeft ie dus al.
Gaaf! Betekent dus ook de ze LeMans weer gaan doen in 2018 lijkt me?!
@trustmeiamanengineer: Staat al (2x) in de tekst. Eerst maar ‘ff aan de koffie…
@trustmeiamanengineer: lees de tekst even beter. Ze gaan 2 keer mee doen met le mans in 2018 en 2019
Wie denken jullie dat er als mede-coureur in de Jumbo-wagen gaat zitten? Jos the Boss misschien?
@jeppie: Ik denk gewoon Renger of giedo. Jos evt le mans!
Laten we hopen dat ze voor jong nederlands talent kiezen. Of is er plaats voor een belgisch talent? Vermits Jumbo toch naar het belgische supermarkt-landschap lonkt!!!!! In iedergeval veel succes.
Die Jumbo winkelkarretjes worden ook steeds geavanceerder… lijken wel 24uurs racers tegenwoordig.
@720s: Hopelijk gaan deze niet zoals andere winkelkarretjes alle richtingen uit behalve degene die men wenst.
Hoe krijgt dier van Eert het voor elkaar? Of valt het runnen van een bedrijf als de Jumbo qua tijd gewoon wel mee?
@pomoek: Ja zoiets bouw je op denk ik. Hij heeft ontzettend fijne mensen aangenomen. Dik belonen, samen succes maken en dan kan je dit soort dingen doen. Bijvoorbeeld er worden een paar tientjes gejat in een winkel dan is dat zaak voor een filliaalmanager. Frits hoort zelf niets over zulke dingen , maar het wordt opgelost! Net zo als velen andere dingen in zo’n groot bedrijf als Jumbo. nuance is erg belangrijk en daarom kan de grote baas een heel seizoen WEC rijden!
@fmgarcia: Zo goed worden de dingen niet geregeld. Hypocrisie is policy bij Jumbo. Medewerkers van filialen krijgen in sommige regio’s geen kerstpakket omdat het ‘te slecht’ gaat. Ondertussen wel kerstpakketten uitdelen aan de voedselbank.
@dieselkameel: Denk jij werkelijk dat Van Eerd zelf beslist dat de medewerkers geen kerstpakket krijgen? Regiomanagers zouden geen pakket horen te krijgen in zo’n geval. Die krijgt €3000,- netto om de boel goed te regelen en voor hem of haar 20 andere die het zo overnemen. Er staat mega groot jumbo op de auto en we hebben het er al een hele dag over hier. Op basis van tv uitzendingen ga je niet bekender worden met Jumbo. In Nederland is het juist prachtig dat afgunst veranderd in naamsbekendheid. Jumbo is zo slim om in elk dorpje een vestiging te openen. Hoe groot je haar ook is tegenover de keten, je zult toch een keer boodschappen moeten doen, dat doe je niet 3 dorpen verderop om naar de appie te gaan.
Als Frits van Eerd net zo gepassioneerd omging met z’n personeel, had ik het leuker nieuws gevonden. Niet willen onderhandelen over een CAO, de OR in een illegale positie brengen en het stakingsrecht schenden.. je mensen een fooi, jij een privé raceteam. Het is 2017, geen 1917.
@jelmer: Hij is een zakenman hé, niet Emile Roemer…
@trustmeiamanengineer: Ben het met je eens.
Voor de ‘normale’ medewerkers; als het je niet zint en je vindt het supermarkt werk geweldig: dan kan je altijd bij de concurrent solliciteren.
Ik ken 1 iemand die hoger bij Jumbo werkt en hij heeft het naar z’n zin. Is een gedreven gast die op een hoop plaatsen aan de bak kan.
@trustmeiamanengineer: Kan wel zijn, maar het helpt je bedrijf wel als je personeel intrinsiek voor je wíl werken… Op de lange termijn is dat een betere insteek dan overal centen knijpen, hoewel ik de details niet weet aangaande Jumbo.
@jelmer: en overigens.
Mijn vorige baas op mijn vorige werk, kwam elke maand met een nieuwe AMG, Rolls of Ferrari aanrijden. Had 10 parkeerplaatsen onder het gebouw; maar ondertussen heeft ie in een jaar tijd wel de verwachte bonussen met 66% naar beneden gehaald, parkeerplaatsen betaalt gemaakt (15 eur per dag) terwijl we daar 5 km buiten de stad werkten EN een hoop geinvesteerd in de marketing om ons te laten denken wat we marktconforrm verdienen; was niet zo was (20%) minder.
Kan je zeiken. Gedaan. Werkte niet. Dus weggegaan.
Mijn huidige baas heeft afgelopen jaar 5 of 6 weekenden klatestien met 991 GT3’s geracet op verscheidene coole circuits in Europa. Vertelt er mooi over. Echter, hij betaalt goed en mijn werkt is prettig. Ik kan zelfs de helft van de dag op Autoblog zitten. Dus ja, ik gun t m!
Is dat ook incl. MAISBROOD? (zonder mais)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).