Voorproefje: nieuwe Porsche 911 als Cabrio én Speedster

Auteur: , 18 Reacties

Even op de zaken vooruit lopen.

Het riedeltje is weer van voorafgaan begonnen. Met de onthulling van de nieuwe Porsche 911 krijgen we als eerste de Carrera en Carrera (4)S te zien. Later komen de Cabrio, de GTS, GT3 en de rest van het circus.

De eerstvolgende 992 die we gaan zien zal de cabrio zijn. Nog voordat het zover is, zijn fotosoepers achter de computer gekropen om alvast een beeld te schetsen. De dikkere body van de 992 komt goed tot zijn recht als cabrio. De auto zonder dak oogt ontzettend goed. De uiteindelijke productieversie van de 992 Cabrio zal niet veel afwijken van deze photoshops, gemaakt door Nikita Aksyonov.

De photoshopper gaat zelfs nog een stapje verder, door de 992 in Speedster-vorm te maken. Deze variant hoeven de komende jaren (nog) zeker niet te verwachten, maar het is aardig om de bubbelvorm op de 992 te zien. De grote vraag is natuurlijk of Porsche de 992 ook een Targa-pak gaat aanmeten. Hoewel Porsche deze variant met de 991 uitsluitend in 4S (GTS)-vorm op de markt heeft gebracht, was dit naar mijn mening één van de tofste 991-varianten. Het is afwachten wat Porsche gaat brengen, tot die tijd kun je spelen met de configurator.18 reacties

Oei erg lekker, en ik hoop wel dat er een Targa gaat komen.
Hoe mooi zou het zijn als Porsche dat achterdek bij de cabrio eens wat lager zou kunnen maken.
@mashell: daar ligt een dikke zescilinder..
@mashell: Voor jou hebben ze de Boxter gemaakt
@f40racer: die is inderdaad meestal mooier. De Boxter heeft een lagere achterkant terwijl de motor meer naar voren ligt en het cabriodak er toch nog bovenop past. Ergens is er bij het verder ontwikkelen van de 911 iets misgegaan.
@mashell: ja precies, dit zijn net hunchback I en II. Niet om aan te zien. Doe mij dan maar een Targa.
En als SUV? Wil ik ook wel ne keer zien.
Ik ben echt fan van de nieuwe voorkant. De vorige versie met de afgeronde motorkap deed me altijd denken aan een lachende dolfijn. Deze hoekige motorkap is veel stoerder.
Tja, in ieder geval zullen er meer uitvoeringen komen dan van de AMG GT.
@dutchdriftking: hij is ook mooier dan een AMG GT dus dan mag het gewoon.
@rhellema: Hmm lastig. Een 911 vind ik pas écht mooi wanneer het een dikkere uitvoering is, deze is dan wel meteen mooier dan welke AMG GT dan ook. De AMG GT is echter in iedere uitvoering gaaf, en de standaard GT-S uitvoering verkies ik qua looks dan ook boven de 911 Carrera.
@dutchdriftking: dat heb ik dan weer niet met die Mercedes. Sterker nog, ik vind het by far de lelijkste auto welke er op dit moment gebouwd wordt in deze klasse. Gelukkig maar dat smaken verschillen.
Als cabrio heb ik de 911 nooit geslaagd gevonden. Deze auto heeft niet de juiste lijnen voor een cabrio. De Speedster en Targa vind ik dan wel weer geslaagd.
De cabrio in deze kleur vind ik erg fraai. De verhoudingen bij de speedster kloppen minder vind ik.
Wat is er nieuw? Ik zie het verschil niet met de vorige. En ook niet met die daarvoor en die daarvoor en die daarvoor….
@olivierc: ff naar Hans Anders. Je bent nog te redden…
Is de nieuwe 911 in Nederland met handbal te krijgen (de huidige versies). Hier in de VS alleen automaat! :(
@mrbasa: waarschijnlijk wel met een voetbal.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).