Dit kost de nieuwe Toyota Corolla in Nederland

Auteur: , 32 Reacties

De naam is terug van weggeweest. De aantrekkelijke aanschafprijs ook?

Dit kost de nieuwe Toyota Corolla in Nederland

Je kan nu naar de dealer hobbelen om een nieuwe Corolla te bestellen, want Toyota heeft de prijzen van de Auris-opvolger bekendgemaakt. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: een Corolla rij je vanaf 23.995 euro. Voor die bijna 24k ekkermannen scoor je de Hatchback, met een handgeschakelde 1.2 Turbo Comfort met 114 pk.

Iets meer pit krijg je met de 1.8 Hybrid met 122 pk, voor 26.935 euro. De leukere Corolla is echter meteen aan de prijs. De 2.0 Hybrid met 180 pk kost namelijk 32.995 euro. Ga je deze variant aankleden met opties, dan kan de prijs uitkomen op 40.495 euro, wat best stevig is.

Dit kost de nieuwe Toyota Corolla in Nederland

Dit waren de prijzen voor de Hatchback, de Corolla komt ook nog als station (Touring Sports) en als Sedan op de markt. De Touring Sports is ongeveer 1.000 euro duurder in vergelijking met de Hatchback. De Sedan komt uitsluitend als 1.8 Hybrid met 122 pk naar ons land en kost 29.295 euro. Dit, omdat deze carrosserievorm niet bijster interessant is in Nederland en dikkere motorvarianten zouden simpelweg te duur worden. Vanaf f 23 maart 2019 staat de nieuwe Corolla bij de dealer.

Dit kost de nieuwe Toyota Corolla in Nederland32 reacties

24.000 wat? halve euro’s? dan nog niet
@gove: ekkermannen
@RubenPriest: Ekkermannen? Als je dat Googlet krijg je 90% Autoblog hits, een zwembad en wat verdwaalde fora. Ik vind ’t maar dom klinken en de rest van Nederland heeft geen idee waar je ’t over hebt. (Ja, het zal ongetwijfeld ergens lokaal dialect zijn).
@henk_he: Op 23 februari 2016 stelde je exact dezelfde vraag in dit topic. Het antwoord is nog steeds hetzelfde. https://www.autoblog.nl/nieuws/eindelijk-officieel-de-prijs-van-de-volvo-s90-84792 *Deze reactie wordt u geheel vrijblijvend aangeboden door MAX Geheugentrainer
@rubenpriest: ooh, snap! snap!
@rubenpriest: nope staat geen uitleg in over ekkermannen
@RubenPriest: dank u. Het is de leeftijd hé. Of overmatig alcoholgebruik, die twee haal ik altijd door elkaar.
Is het raar als ik zeg dat ie heel laat naar NL komt? Hier in NZ rijden ze al weken rond.
@weijs: NZ heeft voor Toyota denk ik een veel grotere afzetmarkt. Ik kan mij althans herinneren op iedere hoek van de straat wel een Toyota te zien.
@silverscope: Kan ik me niet voorstellen, wonen 3 mensen zo ongeveer… Heeft meer met pricing te maken over het algemeen. Is nogal gecompliceerd geworden in NL…
@svenska_aeroplan_ab: NZ heeft 4.700.000 inwoners. Niet 3. Japanse merken zijn daar gewoon populair omdat ze relatief betaalbaar zijn tov Europese merken.
Ik had noooooit gedacht dat ik dat ooit over een Toyota Corolla zou schrijven: hij ziet er niet slecht uit en die station versie ziet er zelfs verdomd goed uit…..Ik word oud……
@ttr6: wij samen blijkbaar. Vind hem gewoon erg geslaagd die station
@ttr6: hoef je niet oud voor te zijn blijkbaar. Ik vind de station ook strak en ben 22…
40k voor een leuke Corolla.. koekoek
@saffie89: 40 k voor een 150pk Golf vind je wel oke?
@w0o0dy: haha. Touche!
Gaaf dat Toyota een sedan brengt, mis die wel in dit segment.
180pk uit een 2.0 hybride schiet ook niet op zeg. Zeker nog gekoppeld aan een slome automaat ook … *gaap * wat een saaie motoren; maar wel een erg mooie carrosserie !
@dawwg: in iets meer dan 8 seconden naar de 100, de meeste medeweggebruikers in NL hebben iets meer dan 80 seconden nodig.

Geen autobahnstamper, maar wel net dat beetje extra paarden om het een vlotte auto voor het Nederlands verkeer te maken.
@dawwg: Hybride auto’s van toyota hebben andere achterliggende techniek. Die cilinder inhoud is nodig voor hogere compressieverhoudingen volgens mij. Interessant om eens over te lezen
@dawwg: Denk dat je het gewoon eens moet proberen…direct koppel en cvt ja dat is even wennen.
Ik vind t er prima uitzien, maar die prijs is echt hoog.
@sanderp: ligt ook een beetje aan de standaarduitrusting. Als de basis zoals: climate control, navi, parkeersensoren en cruise control in de instapper zit, is het een prima deal. Zeker tov de Duitse concurrentie.
Wel jammer dat de sedan andere koplampen heeft…staat iets minder agressief
@redbeams: waar je de hatchback en station binnenkort op je achterbumper mag gaan verwachten zul je de sedan meestal geparkeerd zien staan bij een seniorenwoning. Die heeft zulke agressieve koplampen niet nodig.
@mashell: Kan zijn maar doet toch een beetje afbreuk aan het corolla familiegezicht
Voor 40k koop je ook een goed aangeklede MB A-serie of Volvo V40… voor 2K meer een Megane RS…
@punicaoase: Mooi dus dat je nu ook wat meer keuze krijgt in dat segment.
@punicaoase: een kale a 180 met 136 pk kost 34/k, met 16 inch, geen automaat geen navi, geen cruisecontrol en geen binnenruimte…maar hey, we een premium ster!!
@stgp: een A200 met Business AMG pakket en automaat is nog net geen 40K… hetzelfde als de goed aangeklede Corolla… zou ik voor de Benz gaan, maar he iedereen z’n ding…
En honderd meter over de grens kost hij??? Duizenden euro’s minder in elk geval.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).