Vrouw zet dikschiff te koop voor 7 mille

Auteur: , 29 Reacties

Is toc eens wat anders dan wéér een Polo.

Wie foldertjes verzamelde in de jaren ’90, beleefde gouden tijden. Crossovers bestonden nauwelijks, dus om je een beetje te onderscheiden van de rest kocht je een leuke, compacte sportieve coupé. De markt zat er vol mee. Bijna elk merk had er eentje in de showrooms staan. Sommige merken boden zelfs keuze. Bij geen een merk was de keuze zo groot als bij Honda. Je kon kiezen voor een CRX, Civic Coupé, Accord Coupé, Integra en natuurlijk de Prelude.

Honda Prelude

De Prelude (BA8) was leverbaar van 1991 tot 1996. De auto kon verkregen worden met een 2.0 (133 pk) of een 2.3 (160 pk) sterke viercilinder. Een jaar later kwam daar de 2.2i VTEC (185 pk) bij, die standaard was uitgerust met vierwielbesturing. Het was een auto die zeer tot de verbeelding sprak. Wat je natuurlijk kon doen was het uiterlijk iets aanpassen om de auto nog spectaculairder te maken. Iemand die dat ook vond was Manfred Ernst, hij had een Honda dealerschap in Duitsland en ontwikkelde speciaal voor de Prelude de ‘ME-X’ bodykit. In tijden van Calibra Targa’s met Ferrari deuren uit de Rieger-gids, was het vrij ingetogen. Helaas is het bij dit soort auto’s dat je ze nauwelijks meer terugvindt.

Behalve nu! Want er staat er eentje in Nederland te koop. De zogenaamde ‘ME-X 2.3i’ in de kenmerkende rode kleur. De auto is voorzien van extreem brede OZ-velgen die je voornamelijk tegenkwam op exotische supercars. Zo strak van achteren lijkt de auto wel wat op een Jaguar XJ-S, die door Koenig Specials onder handen is genomen. Twee platte uitlaten en een dikke voorspoiler doen de rest. Natuurlijk is het geen mooie auto in de normale zin van het woord, maar het is wel een obscuur stukje autohistorie. Deze Prelude ME-X 2.3i heeft slechts 17.000 mijlen gereden en staat te koop voor het acceptabele bedrag van 7.000 euro. De huidige eigenaresse wil er nu vanaf. De advertentie bekijk je hier.29 reacties

Mijn vader was hier gek van, maar mocht niet van moeders, want mijn broer en ik moesten er ook in kunnen op een normale manier.
@lekkerlinksrijden: Was ze hem elke avond kwijt naar meetings op het dorpsplein. Snap jou pa wel.
Best tof om te zien
Holy fuck wat vet… blijkt toch wel weer dat een widebody de enige complimenterende manier van optische tuning is..
@jochempie: dat doet de auto lager lijken en dus sportiever. Althans, als de body van de onderkant breed is en van boven smaller. Maar je kan ’t ook overdrijven. Zie Koenig tuning bijv.
@drdre1: oh werkt dat zo :)
Ik wil ‘em… Wie haalt ‘m voor me door de Zwitserse keuring?
@jochempie:
Ikke.
@desjonnies: als dat je lukt ben je een held! En ik blut!
Jammer dat de velgen zwart zijn, die smekem er bijna om om in originele hoogglans gepolijste staatggebracht te worden.

Al kan de Prelude de een tikje foute bodykit hebben, van een 100 % originele zou ik ook niet vies zijn. Was en blijft een mooie wagen, alleen al dat fantastische dashboard.
@moveyourmind:
Ik was net hetzelfde aan het denken.
Heb deze generatie Prelude voor het eerst gezien op het Autosalon in Brussel, en vooral het strakke dashboard is me bijgebleven .
Zo die is letterlijk en figuurlijk dik. Tof kitje
Als we het dan toch over een dikke kont hebben, dan deze!
Wel leuk voor als ze bij “new kids” de groene Manta zat zijn…
In een tegenwoordige tijd waar customizen niet meer is dan een wrap en een set velgen met brullende uitlaat, mis ik de tijden dat tuning nog naar eigen smaak geaccepteerd werd.
@speedygonzalez: er staat wel een mooie getunede Passat voor je op autojunk.. helemaal naar eigen smaak getuned!
Vet!!! ik heb hier nog fotos van toen ie op de Essen motorshow stond…dat moet deze zijn geweest… er stond toen ook nog een cabrioversie. Een aantal jaar later ben ik nog eens bij Manfred Ernst (off Honda dealer) in Witten (D) langs geweest en stond er een paarse nieuwe VTI a 72000 dmark in de showroom.

grtn Robert(hondablog.nl)
Ubervet. Baas bij de mac.
Zou de verkoopster net zo een dikke bibs hebben als de auto in kwestie?
@allesmetturbo: sterker nog, de verkoopster heeft exact deze dikke bips, en die probeert ze nu te verkopen.
Waarom gaat deze auto weg als hij haast niet op de openbare weg is geweest, wel eind 2017 door de APK vlekkeloos is gekomen maar over één maand (2 oktober 2018) weer naar de APK moet?

Verkoop hem dan imo met een verse APK status!
Uit de tijd dat Honda nog wel leuke auto’s maakte.
“Zeer Uniek”.
Wat is dat ? Vergrotende trap van uniek ?
@thearchitect: uniekererderer
@serialchiller: Hij is enigster !
Zo verbreden is toch 1000x gaver dan die ‘flex en popnagel maar raak’ look wat nu op een of andere vreemde manier hip is.
Een bijzondere auto. En een Honda dus waarschijnlijk ook nog jaren probleemloos rijden
Ik weet toevallig van wie de auto is, deze is niet van een dame maar van een jongen. De auto wordt enkel via het marktplaats account van zijn dame verkocht.
Heb ook een Prelude 4e generatie gehad. Blijft n mooie coupé. Interieur ook zoals al eerder hier werd aangegeven. Moest t helaas wel doen met de 2.0. De 2.2 VTEC was destijds helaas wat te prijzig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).