VVD pleit voor terugkeer F1 op Zandvoort

Auteur: , 64 Reacties

Say what? De gemeente Zandvoort gaat onderzoeken of het mogelijk is om de Formule 1 terug te brengen naar de badplaats.

F1 op Zandvoort?

Nog niet zo gek lang geleden vroegen we jullie reactie omtrent het terughalen van de F1 naar Circuit Park Zandvoort, met de bijdrage van burgerlijk belastinggeld. De meningen waren sterk verdeeld. Waar de één laaiend enthousiast reageerde, vond de ander het een verkwisting van publiekelijk geld.

Op aandringen van de lokale VVD-fractie, gaat de gemeente nu kijken naar de kansen, aldus RTV Noord-Holland. Om het F1-circus neer te strijken in Zandvoort is miljoenen nodig. De gemeente wil de mogelijkheden gaan bespreken met Den Haag. Het idee is om in 2018 weer een F1-race te organiseren.

De discussie is mogelijk opnieuw opgewaaid door de succesvolle deelname van Verstappen in de F1. Het management van het duincircuit is in elk geval laaiend enthousiast.64 reacties

Heeeuuuh Rutte je staat weer in me goede mensen boekje
@mikeveerman: Een “GutMensch” heeft juist linkse hobbies in plaats van rechtse.
@martinus: Je bent in de war met LinkschMensch
@venividivici: Nee GutMensch.

De naïeveling die overmatig moraliseert.

https://de.m.wikipedia.org/wiki/Gutmensch
@martinus: Got it! Zijn dezelfde die roepen dat alle vluchtelingen, aka economische gelukszoeker, hartelijk welkom zijn en onze nieuwe buren gaan worden. Dus je hebt gelijk!
via iPhone app
@venividivici: zit een verschil tussen. Je hebt de mensen hit Syrië zelf die hun land wel moeten verlaten, helaas. Dat zijn de mensen die geen andere optie hebben.

Helaas zijn er veel andere mensen die zichzelf voegen aan de groep onder dezelfde noemer. Gelukkig zijn er grondige screenings.
@gtwillem: mensen die 7 veilige grenzen over steken om hier te komen zijn altijd economische vluchtelingen. Zelfs als ze met een goede reden uit hun thuisland zijn vertrokken.
@lekbak: De mensen zelf boeit het niet waar ze terecht komen. Probleem is dat de landen aan de buitenkant van onze Europeesche grenzen ze niet op willen nemen. En voor de rest worden de vluchtelingen naar rato van de Economische situatie van de landen over deze Europese landen verdeeld. Tja, dan krijg je dus dat er veel naar Nederland en Duitsland komen…
@e1000bmw523i: Als je het nieuws een beetje volgt dan weet je dat die mensen juist maar 1 doel hebben… ze smijten het aangereikte voedsel en water niet voor niks boos op de grond en scanderen “Germany! Germany!”
@gtwillem: De groep mensen uit Syrië zelf zijn prima en veilig op te vangen in Turkije. De mega massa ergens anders vandaan die zich eraan toevoegen die reizen wat graag naar NL en Duitsland omdat zij denken dat het hier het grote paradijs is!
@mikeveerman: Op aandringen van de lokale fractie gaat de gemeente het onderzoeken, verder dan dat is het nog niet gekomen. Ik denk dat Rutte nog niet op de hoogte was van dit nieuws, die zal zich een hoedje schikken als hij vanavond Autoblog leest…
Ik zeg doen, liever hier aan dan aan al die andere linkse hobby`s…..
Prima mag best wat kosten.

Als je ziet wat voor een volksspektakel Perez in zijn thuisland had tijdens de GP van Mexico gun ik de Nederlanders dat ook.

Tegelijkertijd, de politiek correcten zullen dit plan eenvoudig de grond in boren met argumenten als fia is corrupt, en dat Silverstone, Spa, Monaco, Valencia en Budapest ook dichtbij zijn.
@martinus: spa is dichtbij inderdaad, de rest toch wat verder dan is hockenheim beter om er bij te noemem
Onmogelijke operatie, geeft maar weer aan wat een opportunistische demagogen die politici zijn, Totaal geen notie wat erbij komt kijken en wat voor eisen de FIA stelt aan zo’n evenement, daarnaast is Zandvoort totaal ongeschikt om een GP te organiseren, qua accommodatie als infrastructuur zijn we in de jaren ’80 blijven hangen en zelfs toen was het al gedateerd, .
@toniominestrone: sluit ik mij helaas bij aan. Assen is qua infra een hele grote stap vooruit, jammer dat het circuit totaal niet boeiend is voor F1.
@thomasbol: inderdaad en de baanbreedte is ook krap aan vergeleken met andere circuits
@toniominestrone: dat zal dus dan allemaal ook geacomodeerd moeten worden en voor een dusdanig prijzenplaatje gaan zorgen dat ze er inderdaad snel weer vanaf zullen zien. Nutteloos bericht eigenlijk.
is het circuit dan nog goedgekeurd voor de huidige F1 veiligheidseisen?
@uncivilsum: zeer zeker niet. Dat alleen al zal veel te veel geld kosten. Ik zie er geen toekomst in helaas
Beter geld aan F1 uitgeven dan aan al die vluchtelingen vind ik zo
@arii: dus buitenlanders die vanzelf hiereen komen en hier willen leven en werken (nou ja, eigenlijk willen ze naar Duitsland) wil je niet maar buitenlanders waar we miljoenen voor moeten betalen voordat ze komen en die maar een weekendje komen en daarbij de geluidsdagen van de hardwerkende Nederlandse coureurs opmaken die wil je wel?
Ik vind dat je voor straf 2 uur naar TV commercials met de gebroeders Coronel moet kijken.
@arii: Als jij zou vluchten voor oorlog, zou je dan ook niets menswaardig in plaats van als een beest worden opgevangen?
@martinus: Ik zou vechten voor mijn land ipv als mietjes naar het makkelijkste geld rennen.
@schuimbekje3: plussen maar!
@schuimbekje3:
Misschien is het je ontgaan maar de oorlog in Syrië is al een jaar of drie aan de gang en nú pas komen ze hierheen. Die mensen hébben gevochten voor hun land en vervolgens verloren. Aan de ene kant van Assad met zn chemische wapens, en aan de andere kant van moslimextremisten die van over de hele wereld daar de boel naar de kloten helpen. Wat moeten ze dan, wachten tot ze vermoord worden? Je zou eens met iets meer respect over vluchtelingen moeten spreken… Vanuit je veilige luie stoel!
@schuimbekje3: In geval van Syrië is vechten ‘voor het land’ vechten voor Assad. Een man die biochemische wapens inzet om genocide te plegen op zijn eigen volk.

Ik snap wel dat veel Syriërs zoiets hebben van mij niet gezien. Ik peer hem.

Dat de Syriërs in grote massa’s allemaal voor Nederland kiezen is ook niet gek. Dankzij ons krankzinnige socialistische beleid is een woning en riante uitkering hier gegarandeerd.

Het wordt wat mij betreft tijd, om immigranten veel meer te pushen hier hun verantwoordelijkheid te nemen, in plaats van ze aan te leren hoe niets te doen, en een uitkering aan te vragen.
zolang het niet aangepakt wordt door zuigertje a la tielke vind ik t goed… en anders is t ook gaaf hoor! ik weet nou al dat ik er dan elk jaar zit, maakt me niet uit wat ik dan heb, ook al zijn het examens…
Hoewel ik groot voorstander ben en ik dit echt toejuich, mag het F1 circus wel zijn intocht gaan doen per boot. Zandvoort is bereikbaar via slechts 2 wegen en beide gaan door een dorps- of stadscentrum. Dat is wat de infrastructuur betreft dus nooit te doen. Maar dromen mag altijd!
@zwepp: ach, als het gaat om slechte bereikbaarheid, doet Silverstone ook al jaren mee in het formule 1 circus.

Maar praktisch gezien is het inderdaad een ramp, dat Zandvoort
Zo lang mr. Tilke met zijn tengels van dit wonderschone circuit af blijft vind ik het prima.
Wie gaat die tientallen miljoenen lappen voor het contract met Bernie en de circuit restoratie? Als die kleinigheid is opgelost koop ik een kaartje.
Rutte ..
Niet alleen het hoertje van Sepp ..
Maar binnenkort ook van Bernie ..
@lincoln:
want rutte is wethouder in zandvoort geworden?
@super:

Nope .. Kruidenier gebleven ..
De baan ‘an sich’ zal wel goed zijn, het is een mooi circuit.

Maar qua faciliteiten zal er enorm veel moeten veranderen. Voor de Formido Swift Cup is het prima, maar er zal nog wel het een ander bijgebouwd moeten worden.

Maar als de F1 naar Zandvoort komt, ga ik kijken. Absoluut!
@gtwillem:

NL kan dat niet ..
Wordt gewoon weer een Fyra project ..

Heeft straks iemand 5 miljard in zijn zakken gepropt voor het verven van de voordeur ..
En die F1 komt er uiteindelijk nooit ..
@lincoln: Inderdaad. Daarbij: hoeveel zin heeft? Echt veel autosportfans heeft Nederland niet, zeker niet in vegelijking met Engeland en Duitsland. Daarbij is er al een Belgische GP (die voornamelijk bestaansrecht heeft omdat het een fantastische baan is!).

Ik zelf zou het geweldig vinden, maar als je de drukte ziet met een DTM race, dan gaat dit nog een heel lastig verhaal worden. Misschien toch maar een EK organiseren?
Tja… opzich mooi plan en levert ook weer een mooie cashflow op, maar met alleen het circuit verbouwen ben je er niet. De hele infrastructuur naar Zandvoort toe moet HEEL stevig op de schop! Alleen al voor en na de DTM race bijvoorbeeld sta je mega lang in een file aan te schuiven en parkeerplek is er ook niet voldoende!
Dus ik kan het antwoord van de Gemeente nu al geven… “NIET haalbaar!”
Mijn stem hebben ze!
Verrek is al het 1 april? Als er nieuwe snelwegen, treinstattion etc direct naar het circuit wordt aangelegd en er worden nieuwe tribunes, pitgebouw en mediacentrum gebouwd moet nog altijd het circuit aangepast worden want paddock 1 is nu al veel klein, er kunnen niet eens 2 auto’s langs elkaar bij de Hugenholtzbocht, circuit zal nog aan FIA veiligheidsvoorschrifen moeten voldoen, en als je dan nog heel veel geld een Ecclestone beloofd, dan zal hij het overwegen.
Natuurlijk gaat dit lukken, want Bernie staat te springen om het hele circus naar het metropool het illustere en prachtige Zandvoort te brengen. Nederland dat synoniem is voor F1. Als Bernie dit verzoek voorgelegd krijgt zal z’n incontinentie slip van z’n reet zakken en zal ie roepen “eureka! Zandvoort is het antwoord op al onze problemen in F1! Waarom ben ik er niet eerder op gekomen!”

Het is dat of er zal ergens een Nederlandse multimiljardair zijn opgestaan en hebben gezegd: “Als jullie dat circuitje opkalefateren dan zorg ik voor een zak met omkoopgeld.”

België, met dat prachtige en fantastische circuit in de Ardennen, mag al blij zijn dat ze bij Bernie’s gratie op de kalender staan anders was het ook al lang verdwenen. En dan willen wij met wat asfalt in de duinen F1 naar de polder halen…

Wel ja, droom lekker verder…
Ik denk dat Eclestone nooit, maar dan ook nooit overweegt om weer een F1 in Nederland te organiseren. Nedelrand is voor sponsoren totaal niet interessant, Nederlanders zijn natuurlijk gewoon zeikerds want de helft van ons land wil het niet (nog even afgezien of ze daar wel of geen goede redenen voor hebben) en tenslotte is het bestuur in Nederland niet plooibaar genoeg, want een rechtstaat.
@pomoek: Nou.. het aantal Nederlandse bedrijven dat F1 team sponsort de afgelopen jaren is opvallend hoog.

Randstad/Shell /Unilever-rexona/ ING en anderen zijn allemaal best wel prominente sponsoren geweest.
Het grootste struikelblok om de F1 terug te krijgen is niet alleen de infrastructuur.
Het bekende toegangstunneltje, daar past geen F1 vrachtwagen onderdoor.
Verder voldoet volgens mijn de baanbreedte niet aan de hedendaagse eisen.
En dan nog het grootste struikelblok boven alles, is de hele pit-straat en complex.
Dus wil je de F1 terug zien te krijgen op Circuitpark Zandvoort dan zal er eerst voor laat ik zeggen 100 miljoen gerenoveerd moeten worden om alles “up to date” te maken.
En misschien dat je dan heel misschien het voor elkaar krijgt om weer de F1 naar Nederland te halen.

Misschien moet Zandvoort eens nadenken over “Crowdfunding” om de boel re bekostigen.
Zo, jij hebt er echt verstand van @HZW:
Via de Rob Slotenmakerstraat rij je zo ’t rechte stuk op, na de pituitgang rechtsaf door de hekken en je staat op de paddock.. Hoe denk je dat de voorraden en trucks van o.a. de DTM daar komen..
Niet doen! Hartstikke leuk natuurlijk om de F1 naar NL te halen en MAx op het podium te zien, maar waarom moet de belastingbetaler daar voor opdraaien? Laten Circuit Park Zandvoort maar met een goed ondernemingsplan komen en zoals iedere andere ondernemer een lening realiseren bij een bank(en). Lukt het niet dan is het niet rendabel en houdt het op..Word een beetje moe als men meteen het handje op gaat houden…. Blijft natuurlijk verkwisting, net zoals het organiseren van een EK/WK voetbal of Olympische Spelen…
Verder mogen er ook nog wel wat tribunes langs het hele rechte stuk gebouwd worden.
Want in het zand zitten was misschien leuk in de 70-tiger jaren maar daar denken veel mensen tegenwoordig anders over lijkt mijn, zeker als de race in het voorjaar of najaar gehouden wordt.
En terecht!
Doen aub!
Een fatsoenlijk circuit opbouwen door ZELF te investeren, dan trek je vanzelf de juiste races aan, en na een tijdje krijg je (langzamerhand) meer credits en meer geld, zodat je jezelf kunt uitbreiden totdat iemand een keer zegt ‘natuurlijk daar moeten we ook een keer racen”…

Waarom denkt iedereen zo Amerikaans? Dit is toch nog steeds Nederland? Ik snap dat het aantrekkelijk is om een shortcut te maken met andermans geld waar je ook geen verantwoordelijkheid over hoeft af te leggen, zoals laatst met de tour-de-fraude.. kostte ook 2x zoveel als verantwoord, maar we waren dan ook maar liefst enkele minuten op internationale TV… “kijk, Nederland, dat kleine kudland waar het ene moment de mussen van het dak af vallen en vijf minuten later het regent, waar je je nek breekt over kleine kud-rotondes.
De infrastructuur naar het circuit mag dan eerst wel aangepast worden. Het is een ramp om tijdens een evenement Zandvoort in of uit te rijden.
Goh, normaal gesproken in de saaie formule 1 toch alleen iets voor zwaar corrupte mensenrechten schendende dictaturen? Die doneren flink op Ecclestone’s zwart geld rekeningen…
Het VVD offensief is wel erg doorzichtig, zeg!
Strooien met wat snoepgoed, maar graaien in de kas.
Vlak nadat ze het pluche kregen een paar leuke-dingen-voor-de-mensen zoals 130 Vmax.
Als voorbereiding op de volgende verkiezingen nog wat meer wegen op 130, en wat tekst over formule 1.
Dat inmiddels de accijns op brandstoffen fors hoger is dan toen dit kabinet begon, dat de bermkassa’s draaien als nooit te voren, dat de oldtimers vrijwel uit het straatbeeld zijn, en de bijtelling volgend jaar hoger wordt – daar hebben we het even niet over.

Denken we daar wel aan, als we straks vakjes rood mogen maken?
@mout:

Gut je leeft in dezelfde wereld als ik !
BETER WEL
Hoewel ik een Nederlandse Grand Prix zeer toe zou juichen, is het een kansloos verhaal. Financieel gezien is het niet haalbaar. Bernie Ecclestone sluit meerjarige contracten af met circuituitbaters, waarbij de hosting fee elk jaar toeneemt. De goedkoopste races betalen in hun eerste jaar rond de 20 miljoen euro, en zitten aan het eind van hun contract vaak over de 50 miljoen euro. Naast dat geld zal Zandvoort ook een flinke metamorfose moeten ondergaan. Het circuit is geclassificeerd als een FIA Grade 2 circuit, terwijl F1 alleen mag racen op FIA Grade 1 circuits. Dat verbouwen kost miljoenen. En niet alleen het circuit zelf zal onderhanden genomen moeten worden, je zit ook nog eens met de infrastructuur rondom Zandvoort die aangepast moet worden om een F1-circuis aan te kunnen. Alles bij elkaar zit je dan al gauw in de honderden miljoenen te rekenen. Zo’n bedrag volledig van overheidsgeld betalen kun je niet verantwoorden, en ik denk niet dat de racegekke rijken der Nederland (Perridon, Van Eerd, Boekhoorn etc.) veel trek hebben om zoveel op te hoesten voor een F1 race in Nederland.
en binnenkort komt nascar naar de Venray Oval…
@henkhupelschoten: Dat is er al! De NASCAR Whelen Euro Series racet daar
in NL valt niks te halen voor bernie dus weinig kans. het liefste ziet hij Spa ook nog vertrekken richting die oliestaten dus ja…. It’s all about the money. It’s all about the dum dum didudumdum. I don’t think it’s funny….
Achja.. Veel geluidsoverlast zal er niet van komen iig..
Gaat hem niet worden, teveel wat aangepast moet worden en financiëel waarschijnlijk niet eens haalbaar is.
Bouw dan een een nieuw circuit met alle faciliteiten en vooral een goede infrastructuur.
Zandvoort is zowel als dorp als circuit ongeschikt voor de F1, helaas.
Wat verwachten jullie nou eigenlijk?

Van een regerings partij die de boel verloochent met een premier die alles weglacht

Van een parlement dat over fucking Sesamstraat discussieert

Van een Volks partij waar een Nederlands afgevaardigde voor het Europees Parlement samen met een Belg in Oekraïne ” Freedom and Democracy :” stond te gillen terwijl BEIDEN als GEKOZEN volksvertegenwoordigers op de payroll staan bij een aantal multinationals.

Ze praten over Sesamstraat en leven zelf in Plopsaland.

En mensen begrijpen dan niet dat figuren zoals een Ecclestone en een Blatter de gelegenheid nemen om macht naar zich toe te trekken en steeds corrupter te worden.

De EU-deur staat wagenwijd open …………………………

Onkunde regeert Europa, kijk maar naar de Duitse Vice-kanselier : Francois Hollande !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).