Waarom BMW een boete van 9 miljoen heeft gekregen

Auteur: , 31 Reacties

Heerlijk barmhartig, zo vlak voor de feestdagen.

Waarom BMW een boete van 9 miljoen heeft gekregen

It’s Gonna Be A Cold Expensive Cold Expensive Christmas for BMW.

BMW heeft een boete op de deurmat gekregen. De boete is afkomstig van de Zuid-Koreaanse overheid. Volgens het Zuid-Koreaanse ministerie van Transport heeft BMW onjuist opgetreden bij een veiligheidsdefect.

Tientallen auto’s van het merk vlogen dit jaar in Zuid-Korea in de fik. Niet alleen in Zuid-Korea, maar ook elders op de wereld. Het euvel had te maken met het uitlaatgasrecirculatiesysteem. Het koelsysteem zou niet goed werken. Dit kan een brand veroorzaken en bij diverse BMW’s kwam het daadwerkelijk zover.

In eerste instantie wuifde BMW de problemen weg. Pas later werd een terugroepactie op touw gezet en werden duizenden BMW-eigenaren opgeroepen om een bezoekje te brengen aan de dealer. Het kwaad was toen al in de meeste gevallen geschied. Zuid-Korea laat het er niet bij zitten en heeft de Duitsers een boete van bijna 9 miljoen euro opgelegd voor het verdoezelen van de defecten.

Afgelopen zomer kwam BMW Korea al naar aanleiding van de problemen met excuses, maar wat het Zuid-Koreaanse ministerie van Transport betreft is dit niet voldoende. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen bij de branden.31 reacties

Nou, zullen ze wakker van liggen hoor.
@borrelnoot: denk het wel ja, is namelijk erg slechte reclame…
@punicaoase: there is no such thing as bad publicity, zeggen ze.
@beefcake: mensen zeggen wel meer onzin ;-)
@punicaoase: vraag dat eens aan Mercedes en noem dan even de steekwoorden A-Klasse en elandproef. Tel dan even het aantal seconden voordat ze gaan lachen.
EGR is een en al ellende, wie dat ooit verzonnen heeft….
Offtopic: mooiste 5-serie ooit!
@intimrasiert: Eerste wat ik weg heb laten schrijven bij mijn diesel, de EGR. Offtopic: de E39 is de mooiste 5serie ever!
@borrelnoot: nee de e39 en f1x staan wel op het podium, maar de mooste ooit is de e34.
@jaapiyo: e34 is ook geniaal mooi idd!
@jaapiyo: nou E28 mag van mij op het podium ipv de f1x
@borrelnoot: En dan maar VW bashen?
@wimof: eh, waar doe ik dat?
@borrelnoot: oei verkeerd slachtoffer, sorry.
On topic .. de E39 had daar geen last van ..
@lincoln: die had ook een EGR
Schijntje voor BMW.

‘Deutsche Grundlichkeit, dass war einmahl….’
Met een winst van vele miljarden is die 9 mille zo weggefietst euh gereden, liefst met de legendarische reihe 6 turbine gehuil zonder artificiele audio ondersteuningen
A crap, dat laatste maken ze niet meer… 🤔
Eerste wat je moet doen als je een diesel koopt. Roetfilter eruit, EGR uit laten zetten.
@mab: lekker milieuvriendelijk bezig. Het zit er allemaal niet voor niks op.
@e38ossie: ach milieu milieu. Wat denkje van mijn financiele milieu als de roetfilter verstopt is of dat de egr storing geeft door al dat roet?
@mab: Blijkt maar weer wat voor inferieure techniek een dieselmotor is. Er is maar 1 juiste oplossing: GEEN diesel kopen…
@svenska_aeroplan_ab: niks mee te maken. Dat is allemaal extra techniek voor de milieu, kan de automaker ook niets aan doen.
@svenska_aeroplan_ab: lekker aan het trollen weer, ga toch fietsen ……, dan lever je echt een bijdrage aan het milieu
En terecht.
Opvallend weer hoe vergevinggezind de reacties hier weer zijn in het geval van BMW waar het m.i. toch redelijk schandalig is dat BMW zelfs na tientallen branden het probleem eerst wilde wegwuiven en in eerste instantie geen, toen slechts een beperkte en uiteindelijk onder druk pas een volledige terugroepactie op touw zette. Moest VAG eens doen, dan was de verontwaardiging hier waarschijnlijk weer niet van de lucht….
@weem: omdat volkswagen al een slecht imago heeft dankzij het dieselschandaal en bmw heeft dat in mijn ogen nog niet..
@weem: kijk maar eens hoe pon omgaat met het olieverbruik probleem. Is ook redelijk schandalig hoor. Heeft weliswaar niets met veiligheid te maken, maar gaat wel om tienduizenden gevallen.
Iemand een adres om die vieze egr uit te schrijven?
@wildbeest: otec solutions, zit in veghel, amsterdam en volgens mij ook r.dam.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).