Waarom de CEO van Nissan het stokje doorgeeft

Auteur: , 19 Reacties

Het merk draait prima, maar toch doet CEO Carlos Ghosn een stapje terug.

 Waarom de CEO van Nissan het stokje doorgeeft

Mogelijk heeft het een juist met het ander te maken, want Ghosn was CEO van Renault, Nissan en Renault-Nissan tegelijk. We zijn Mitsubishi trouwens nog vergeten, want na een aandelentransactie nam Ghosn ook nog eens plaats in de raad van bestuur van het merk met de diamantjes.

Vannacht werd bekend dat Ghosn het CEO-stokje bij Nissan neerlegt. Wel blijft hij lid van de raad van bestuur, waar hij bovendien al sinds 1999 zit. De CEO-positie wordt nu doorgegeven aan de 63-jarige Hiroto Saikawa, die de afgelopen jaren naar verluidt zeer close is geweest met Ghosn. Bovendien werkt de Japanner al sinds 1977 bij Nissan en nu de toko weer prima draait mag hij de kar trekken.

Le Cost Killer blijft trouwens wel de grote baas van Renault-Nissan en Renault. Ook blijft hij gewoon actief binnen de raad van bestuur bij Mitsubishi.

Gespot: dikke Nissan GT-R door @diederik888 via Autojunk19 reacties

Na het lezen van het artikel nog steeds onduidelijk waarom de beste man het stokje doorgeeft.
@camber24: mooi dat je op een gegeven moment kunt zeggen: ‘tabee!’ En dat je dan kunt blijven hangen in een RvB-achtige functie. En dat de centen binnen blijven stromen. Er zijn slechtere situaties te bedenken…
@freezzr: soort erebaantje dus.
@dutchdriftking: Erebaantje? Dachtutnie, de man maakt per week meer uren dan jij en ik bij elkaar.
@camber24: Lijkt me helder! De beste man stond en teveel organisaties aan het roer. Dat kan en problemen geven met de eigen gemoedstoestand alsook met een varia aan regelgeving van mededingingsautoriteiten of pure wetten in diverse landen. Kan je opmaken door tussen de regels door te lezen.
@camber24: inderdaad, wat meer dan het persbericht zou leuk zijn, je mag zelfs speculeren/een opiniestukje schrijven over wat hij nu gaat doen.

Wellicht had je het ook als een vraag kunnen stellen:”welk merk gaat Ghosn nu redden?”

Veel meer potentie in dit bericht
Omdat het een mogelijk met het ander te maken heeft natuurlijk. Camber24 waarschijnlijk weet niemand die dit leest waarom hij zijn functie heeft neergelegd. Dit is natuurlijk weer een publicatie zonder de juiste informatie ingewonnen te hebben.
@wieowie: hoezo? Nieuws: nieuwe CEO Nissan, Ghosn blijft überbaas van Nissan-Renault. Waarom is eigenlijk niet eens relevant.
@wieowie: Ghosn is bijna 63 jaar oud en vliegt elke week een paar keer op en neer tussen Japen en Frankrijk. Daarbij kan hij niet meer niezen van de kwartjes. Misschien was hij het wel zat.

Echter, @MauritsH weet dat dat slechts aannames zijn. Er is simpelweg nog geen reden gegeven waarom Ghosn is opgestapt. Het feit dat hij is een stap terug doet is wel nieuws ;). Waarvan akte.
@willeme: waar haal jij de energie vandaan om fatsoenlijk te reageren op een reactie met zo’n hoge zuurgraad?
@MauritsH en @willeme Bericht met hoge zuurgraad; valt wel mee toch? Ik vraag me gewoon oprecht af wat de reden is van het aftreden. De titel van het artikel versterkte mijn nieuwsgierigheid. Maar na het lezen helaas geen sikkepit verder. Ik zie dat ik blijkbaar niet de enige was met die mening. Het kan nooit kwaad eens een keer naar kritiek te luisteren, heren.
@camber24: Euh, ik doelde niet op jou?
@MauritsH: is niet het punt
@camber24: Misschien niet jouw punt, maar wel het mijne. Jij plaatst een terechte opmerking: het bericht geeft geen antwoord op de titel. Nav onder meer jouw comment hebben we het bericht ook iets aangepast.

Je collega-reaguurder waar mijn reactie wél betrekking op had overdrijft mijns inziens door middel van zijn woordkeuze (“natuurlijk weer”).
@MauritsH: Okee. Ik vind het wat gevoelig, maar okee.

Opstappen in schoonheid. Altijd mooier in je carriere dan zo op te stappen dan na één of ander (sjoemel)schandaal
@nasty: opstappen? Ghosn is voorlopig nog niet klaar hoor!
De beste man (dat is ie echt!) staat al 16 jaar aan het roer. Het is niet minder dan logisch en gezond (voor de bedrijven en hemzelf) dat hij voor sommige functies een vervanger aanstelt.
In de Franse media staat het wat gedetailleerder, een andere reden is dat mr. Ghosn zo meer gelegenheid om strategische zaken op te pakken. Een verdere uitbreiding van de alliantie is niet onmogelijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).