Waarom deze 22-jarige z’n Audi A7 mocht inleveren

Auteur: , 87 Reacties

Gerechtigheid!

Waarom deze 22-jarige z'n Audi A7 mocht inleveren

Waarschijnlijk komt het de meeste lezers bekend voor: je ziet een begin twintiger rondrijden in een te dikke auto en je denkt “waar doet ‘ie het van?”. Dat dacht Politie Schiedam bij een 22-jarige bestuurder van een Audi A7 en wat bleek na een snelle check? De man had nog een belastingschuld van 15.000 eurootjes openstaan.

De A7 op straffe zwarte patta’s werd in beslag genomen, het fotootje staat op Facebook en de bijbehorende discussie is van een heerlijk bedenkelijk niveau. We hebben één comment (geanonimiseerd) voor je meegenomen, omdat het een absoluut pareltje is:

Schande op deze manier een jongen lastig te vallen hij heeft het volgens mijn al zo moeilijk dat iedereen op hem let arme jongen schande maar ja die dienders zijn jaloers inzameling voor die jongen houden zodat hij zijn speelgoed weer terug krijg

Zo is het tijger, leg ze maar eens uit hoe het zit. Een rijtest met de Audi A7 vind je trouwens HIER, die van de RS7 staat DAAR.

Dank aan Arno voor het tippen!87 reacties

Binnenkort in het nieuws vanwege ‘etnisch profileren’?
@mdemooistelettervanhetalfabet: etnisch profileren bestaat niet, je moet gewoon je rekeningen betalen.
@mdemooistelettervanhetalfabet: ik zeg opschalen dat etnisch profileren maar dan wel in samenwerking met de belastingdienst want die kan dan meteen controleren of er inkomsten zijn. Maar dan moeten de wetten nog worden aangepast dat iemand dat niet kan verklaren meteen de bak in gaat
@mdemooistelettervanhetalfabet: Hoe haal jij uit bovenstaand artikel dat het gaat om iemand met een migratieachtergrond?
@yourockmyworld:

Zeer zwaar racistisch om alleen al te denken dat mensen met een migratie achtergrond zo zwak zijn om bij elk wissewasje de etnisch profileren kaart te trekken ..
@yourockmyworld: Dat haal ik niet uit het artikel. Ik vraag het me alleen af of het weer een gevalletje ‘etnisch profileren’ word.
@mdemooistelettervanhetalfabet: denk eerder dat de politie het niet kan verkroppen dat zij een VW rijden uit het VAG concern en deze jongen een Audi uit dat zelfde concern.
@erik2907: Voor iemand uit het jaar 1960 is dit een behoorlijk puberale opmerking. Kan aan mij liggen hoor.
@viezefreddyw: gelukkig geldt in NL een vrijheid van meningsuiting.

Een wijze les: een jaartal in een account wil niet zeggen dat dit ook correct is ingevuld.
@viezefreddyw: O ja, heb gelijk de geboortedatum aangepast, ben nu gesticht op –/–/—-. Hebben we in ieder geval geen item meer over leeftijdsdiscriminatie.
@erik2907: Jaloers? Ik vind het vrij terecht om 22 jarige in een dikke Audi eens nader te bekijken. Zelf wordt ik met mijn LHD auto met Engels kenteken ook in NL wel eens aan de kant gezet gezet wegens vermoeden van belasting ontduiking. Ga ik toch ook niet zitten mieren dat ze jaloers.
@sketcher: ..zijn.
@sketcher: Jaloers? Zeker niet. Ik heb alle merken al zo’n beetje gereden in mijn leven, van een Dacia Logan MCV Bi-Fuel t/m Honda NSX 1e generatie.

Ben alleen van mening dat ‘rijk’ bezit bij jongeren (< 30 jaar) soms/vaak/altijd in twijfel wordt getrokken. De vrijheid om iets leuks te bezitten is soms ver te zoeken en niet leuk meer, toch?
En het ergste van alles is nog dat ik echt geen idee heb of die Facebook comment serieus is, of dat er iemand zit te trollen.
@toempf: overduidelijk een trol.
@toempf: het is facebook waarschijnlijk is het serieus
Wat ik mij dan zo afvraag: als iemand een belastingschuld heeft van 15k en een auto rijdt van 50k, gaat de fiscus er dan niet, logischerwijs van uit dat hij nog eens 50.000 euro aan zwart inkomen heeft gehad om die auto te kunnen betalen?
@pomoek: Een belastingschuld hoeft niet altijd uit zwart inkomen te bestaan hé. Als jij gedurende het jaar heen een inkomstenbron aanboort en die achteraf bij de aangifte pas meldt, krijg je een naheffing. Als je die vervolgens niet betaalt, heb je ook een belastingschuld zonder dat daarbij één cent zwart geld aan te pas is gekomen.
@Edge: eeehm.. ik ben geen econoom.. maar als je een naheffing niet betaalt, dat is jouw geld toch nog steeds “zwart”. Er is geen belasting over betaald, punt
@brave: Je inkomen tussen 31 dec en het moment dat je de aanslag IB betaallt, bijvoorbeeld in oktober, is toch ook niet zwart?
@brave: Nee, geen belasting betalen staat niet automatisch gelijk aan zwart geld. Er is pas spraken van zwart geld wanneer het niet-aangegeven inkomsten zijn. In mijn voorbeeld worden de inkomsten wel netjes kenbaar gemaakt bij de belastingdienst en is er geen spraken van zwart geld.
@brave: hoef je ook geen econoom voor te zijn, ook geen chirurg of bakker trouwens. Fiscalist zou wel helpen.
@brave: zoals mijn docent uit de praktijk zegt; Zwart geld bestaat niet, er bestaat alleen wit geld met een belastingclaim ;)
@pomoek: Wat een onzin allemaal, je kan ook een zakelijke belastingschuld hebben. Dus als je even snel een B.V. op je naam zet en je vergeet je kwartaal BTW aangifte te doen dan krijg je automatisch een aanslag van circa 25.000 euro. De belastingdienst denkt met je mee en neemt een gemiddelde aangifte van een B.V. in Nederland.

Als je dit niet betaalt of geen correcte aangifte doet…..tja dan pakt de Sheriff je bak af………

Zo zijn al aardig wat bezittingen afgepakt doordat de boekhouder niet wakker was….
@slickrick: Tja, dat kan. Een aanname dus van jouw kant. Ik stel gewoon een vraag. Zeg niet dat deze meneer een crimineel is, maar vraag mij af hoe hier in de praktijk mee wordt omgegaan. Een simpele vermogensvergelijking kan al een hoop doen. Wat had meneer aan vermogen aan het begin van het jaar, welk vermogen had hij aan het einde van het jaar, hoeveel inkomen heeft hij dit jaar gehad? Jaar 2-jaar 1 moet nooit meer dan het inkomen zijn geweest.
Ach, even roepen dat het racisme is. Dan komt het voor die jongen ook wel weer goed. Over twee dagen zit hij bij Matthijs van Nieuwkerk zijn verhaal te doen en niet veel later bij Humberto Tan. Tan is het dan volledig met hem eens natuurlijk en Peter R. de Vries zal zich inzetten om de jongen op alle gebieden te ondersteunen. En over anderhalve week zijn we het weer vergeten.
@viezefreddyw: wat een Boef is het toch ook he…
@viezefreddyw: Ben ik scheel of hoe kom je er bij dat het gaat om een jongen met een migratieachtergrond?
@thenotorious: Oh, je bedoelt allochtoon? Staat nergens inderdaad. Dan zal het vast wel discriminatie zijn…
@viezefreddyw: Nee nee dat zeggen we niet meer he! Het zal wel, point made anyway ;)
@viezefreddyw: lol! So true
Je vergat moeilijke jeugd/geen stageplek gekregen vanwege huidskleur
@viezefreddyw: zoals Theo Hiddema zegt: in optocht naar de rechtbank om de racisme kaart te trekken!
Voor een yolo niet echt een yolo auto keuze.
Ik vraag me af hoe hij die auto heeft betaald. Bij transacties boven een x-bedrag moet er toch altijd melding worden gemaakt?
@danmar: in nederland wel ja, buitenland niet altijd, kwestie van daar kopen en dan importeren, niemand die er dan wat vanaf weet als het ware…
@spykerboy: Ah, zo doen ze dat, nooit aan die constructie gedacht.
@danmar: ik heb altijd gedacht dat dit soort auto’s geleased wordt bij een maatschappij ‘uit het wereldje’ en betaald met de uitkering / inkomsten in Box 4. Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat een mannetje van 22 ff cash z’n A7 afrekent bij de dealer.
@volvo-s60-adept:

Yep .. doen ze ook vaak ..
Zo een sulletje directeur maken van een telefoonwinkel inruil voor een leasebak ..

Rijden ze een X6 en hebben tien euro om te tanken ..
@volvo-s60-adept: Die is natuurlijk niet bij een dealer gekocht. En met cocaïne kun je veel geld verdienen ;)
@volvo-s60-adept: klopt, ook ‘handig’ omdat mochten ze hem innemen, ben je enkel paar maandjes leasetarief kwijt i.p.v. je hele aankoopbedrag, dat deed die rijschoolboef ook met z’n camaro
@danmar: niet als je van een particulier koopt
Tja, je bent zelf ook wel raar bezig als je zo een auto hebt en tegelijk zo een hoge schuld. Ben het er niet mee eens dat de auto dan in beslag genomen word, maja dit is nederland… Zal vast binnenkort bij de domeinen staan om zo de belastingsschuld af te lossen….
@spykerboy: Maar hoe moeten ze het dan oplossen? De beste jongen heeft een schuld van 15K. Die zal hoe dan ook betaald moeten worden, simpel. De jongen is tijden lang op de hoogte van het feit dat hij betalen moet. Als hij na al die tijd het nog steeds niet doet, dan worden er maatregelen genomen. In mijn ogen is dit de juiste maatregel, niemand wil namelijk zijn/haar auto kwijt. Vooral niet als het om een Audi A7 gaat. Maar als jij een beter idee hebt dan hoor ik dat graag natuurlijk.
@viezefreddyw: Het kan veel beter, gewoon een strafblad aan hangen zoiets. Dat schrikt meer af dan een auto die in beslag word genomen (ik zie leiver mijn auto in beslag genomen worden, dan een strafblad aan mijn naam die mijn hele toekomst mij dwarszit bij sollicitaties etc). Als dat niet werkt kan je altijd de auto alsnog in beslag nemen.
@spykerboy: Misschien werkt dat voor jou beter. Voor deze jongen misschien niet. Wat als hij al een strafblad heeft? En zo’n Audi A7 onder zijn kont is voor zijn omgeving gewoon status. Als je die van hem afpakt, heeft hij geen aanzien meer in zijn omgeving. Een strafblad is voor dit soort jongens vaak ook gewoon status dus daar zal je hem een stuk minder mee ‘raken’.
Overigens inderdaad, wat een pareltjes van reacties zitten er tussen:

Hier in de gorzen staat er ook een VW GOLF elektrische auto van een hele jonge bustuurder das ook niet normaal maar je kan er van op aan dat je dan opvalt met z’n auto
@danmar: Arme jongen leent gewoon de GTE van z’n vader
@danmar: Of een jonge IT’er die hem gewoon leaset ?
@avda: lijkt me een heel voor de hand liggende mogelijkheid. Dat hij hem leaset, dus, beroep geen idee.
Maar het gaat mij om die volstrekt kansloze reactie. Ik merk bij mezelf dat mijn eigen vooroordelen bij zulke reacties me ook behoorlijk parten gaan spelen: shag rokende vrouw, al 30 jaar een uitkering omdat iedereen haar banen inpikt, huis vol met katten en vogels en een kleine kuthond, 2 mobiele telefoons want he, je wilt toch de nieuwste he al is je huidige abonnement nog niet afgelopen, witte hoekbank, en kinderen van minstens 2 verschillende vaders.
Hoewel ik ook vermoed (onderbuik) dat het allemaal een beetje schimmig is is die belastingschuld iets wat een ondernemer snel kan overkomen. Een naheffinkje en je zit er zo op, moet je dat bedrag wel even hebben liggen.. En of je als je in zon auto rijdt 15k achter de hand moet hebben is een andere discussie.
@kle500: mee eens, daar hebben veel zzp’ers het eerste jaar last van. alleen komt de belastingdienst niet per direct achter je aan hoor, daar kun je gewoon een regeling mee afstemmen….
@dave: een ZZPer die in het eerste jaar al een A7 leased gaat het sowieso niet redden. Goed dat de belastingdienst snel een einde aan die kansloze exercitie maakt.
Gewoon lekker aanpakken en hem helemaal ondersteboven keren
Toch wel netjes een A7 op je 22ste, hier staat gazelle in de schuur. Wel met 24 versnellingen, voorvering en in trekking uitvoering. Dat je het maar even weet..
@redbee5:
Als jij in de ‘nonchalante handel’ gaat hebbie zo’n ding ook in no time voor de deur staan.
Support your local shoarmatent met elke 18 maanden een nieuwe eigenaar ..

Truuk is al zo oud als een kapsalon ..
Op RTV Rijnmond wordt deze brave familiesedan aangeduid als “opvallend dure sportwagen”. Ja ja, de Telegraaf-journalistiek grijpt wild om zich heen ! :-)
@amghans:

Door de reclame afdeling van Audi ook ..
Bestaan er eigenlijk wel Duitse auto’s die geen “priemiejum sports coupe” zijn ??
@lincoln: Ja, zeecontainers als de de X6 en GLE! Oh wait…
@lincoln:
Het antwoord op die vraag zal afhangen van degene aan wie je ‘m stelt. En dan wordt het vervolgens een onfris fanboy-gevecht.
Jah, laten we geld inzamelen zodat hij weer bij de Intertoys een nieuwe kan kopen……….pfffff, simpele zielen man man man
Ik denk dat dit vooral voorkomt in de randstad regionen. Tevens zou die kerel op papier nog best een smakkie verdienen, er van uitgaande dat die al iets van z’n belasting heeft betaald. Er bestaan jonge ondernemers die in 1x het geld proeven. En vergeten wat apart te zetten op af te dragen.

Tevens, ik zou het niet erg vinden om wel eens staande te worden gehouden door oom agent met de vraag: “waar betaal jij dit van beste jongen?”. Echter de agenten hier zijn meestal vriendelijke gozers, helpt ook.
@dell: De agenten in in de randstad zijn ook vriendelijke gozers. Zolang je maar meewerkt, niks te verbergen hebt en geen gekke fratsen uithaalt.
@viezefreddyw: Beetje offtopic, maar ik moest denken aan dit filmpje : https://youtu.be/eUq0Sr26yFY . Dat is het voorbeeld hoe je je niet dient te gedragen.

On topic: Ben het met je eensch, beetje ABN tegen oom-agent doen helpt ook.
A7’s staan voor 25k te koop. Importeren met een kapotte bumper, zelf schroeven en wat laten spuiten: 20k? 10k via een willekeurig (studenten)krediet, 4 maanden overwerken (als ZZP in de bouw) en thuis blijven wonen en je bent al een heel eind. Geeft ook al mogelijk idee waar die schuld vandaan komt. Misschien was het wel MRB achterstand :)
Pfoeh, toen ik 22 was had ik een Rolls Royce, met verwarmd binnenzwembad met duikplank en een hele lekkere badjuf !
@desjonnies:
En dat alles in schaal 1:43 ? :D
In Rotterdam, waar ik Schiedam voor het gemak ook maar even toe reken, worden regelmatig van die controles gehouden in het kader van de ‘Pluk ze’-wet. Voor de mensen die eerlijk geld verdienen even onprettig maar voor de meer creatieve, grensverleggende of daar overheen gaande ondernemers een uitdaging. Bewijs maar dat je het kan betalen.

Ik heb ze zien staan op Noordplein met auto’s die je er verwacht. Mercedes, BMW’s en Audi’s of zelfs Porsches.

Echter die lui zijn ook niet van gisteren dus een aantal verhuurbedrijven waar je contant kan betalen verleent daarbij dan ondersteunende diensten. Maakt het weer iets lastiger. Kan de auto in ieder geval niet in beslag genomen worden omdat het geen eigendom is.
@stephane8200: ik wou net zeggen, ik vind het terecht als een agent mij aanhoudt op basis van wat hij ‘ziet’ (jonge jongen + dure wagen), degene die dan gaat zitten janken hebben gewoon wél wat te verbergen of gewoon een erg bekrompen brein imho
@lekkaah: precies dit!
@lekkaah: hoezo? stel je erft (of wint) op je 20e een paar miljoen, koopt een leuke auto voor jezelf. Dan vind jij het normaal dat je constant aan de kant gezet word omdat jij een dure auto rijdt?

Dat mensen uberhaupt dit soort dingen durven te roepen, je ziet maar weer hoe kortzichtig nederlanders zijn, jong iemand in een dure auto is bij voorbaat meteen een crimineel in dit land…
@spykerboy: woorden in iemands mond leggen, je zou de politiek in moeten gaan dramaqueen

als ik en 5 andere jonge mannen worden aangehouden met 5 dikke bakken, en er worden er bij 3 louche praktijken achterhaald, dan vind ik dat meer dan prima, net zo prima als dat ‘ze’ meekijken op mijn telefoon en daarmee terroristische aanslagen kunnen voorkomen.

Alsof een agent je aanhoudt omdat hij een hekel aan je hebt
Alsof de overheid de tijd neemt je sexueel getinte berichtjes meeleest, van al die miljoenen mensen

Nederlanders zijn kortzichtig, agenten zijn racisten en NL is gewoon een kudtland.. Ik zou zeggen, au revoir!
@lekkaah: Ik, nederlandse jongen, zit zelf in dat schuitje heb zelf op mijn 19e mijn vader verloren en daarbij zijn Z4 coupe geërfd. Is inmiddels meer dan 6 jaar geleden, en de opgetelde tijd die ik inmiddels al met ome agent naast de weg gestaan heb om vervolgens alles aan te tonen loopt ondertussen al in de weken. Ik rij altijd netjes, (bijna) altijd binnen de snelheid limiet en anders niet extreem te hard. Ben ook nog niet eerder beboet. Ik rij veel over de A1 en A10. Het is mij regelmatig gebeurt dat ik twee maal wordt aangehouden op de heenweg naar mijn werk. Mijn werkgever werd hier ziek van want soms nemen die gasten gewoon 45 minuten de tijd om alles even rustig door te spitten. Bij mij wekte het zoveel frustratie op dat ik inmiddels maar een oud polo’tje erbij heb gekocht met 4ton+ op de teller want dan hoef ik niet elke keer mijn verhaal te doen.
Het is een paar keer ook gebeurd dat ik de politie duidelijk wilde maken dat ik echt ergens moet zijn en dat ze mij dezelfde week of de week daarvoor ook al staande hebben gehouden. Dan wordt je gevraagd je gemak te bewaren en even te wachten wat er dus op neer komt dat ik te laat kom voor mijn afspraak. Op dat moment zullen ze ook niet een stapje harder doen, het lijkt eerder tegenovergesteld te werken.
Kortom de mensen van de politie zijn naar mijn idee gewoon jaloers en doen er alles aan om je zo min mogelijk van je erfstuk te laten genieten. Ook als het even kan treiteren ze je nog even extra. Een oud barrel vinden ze dan wel weer prima als ze je vanuit de Touran of als het de ”stille” zijn vanuit de 3 serie bekijken.

Ik snap wel dat het een risico groep is, niet iedereen zit in een zelfde situatie als ik. Maar wellicht kunnen ze hier een database voor aan leggen, je mag me registeren ik heb geen geheimen.
@mauritsbass: dat is een goed idee, zo’n database, scheelt de politie natuurlijk ook weer veel werk/tijd (naast jou)
@lekkaah: of gewoon niet alle jongeren die het beter voor elkaar hebben dan jou uit jaloezie aan de kant zetten helpt ook, tenzij je daar ter plekke kan bewijzen dat diegene het met niet zo legale manieren betaald heeft. Geen bewijs, geen last voor de mobilist vanwege het feit dat de agenten zitten te speculeren of het legaal betaald is…
@spykerboy: Oke, weg met politie, weg met controles, ik snap ‘m, daar zal jij ongetwijfeld vanwege zeer transparante redenen belang bij hebben..
@mauritsbass: dat is natuurlijk een wagen met een dubbel gevoel en als je dan nog steeds aan de kant wordt gezet is dat niet leuk inderdaad. Kan je geen voorbereidend dossier in je auto houden met relevante documentatie en wat tips waar ze de info kunnen natrekken? Als het mij vaak zou voorkomen zou ik dat wel doen.
@spykerboy: Vind ik inderdaad normaal. Je bent in die situatie namelijk een uitzondering op de regel. Het merendeel van de 20 jarigen die in een AMG, RS of M zal daar op een louche manier aan zijn gekomen. Het is namelijk onmogelijk om een auto van 80K te kopen met je krantenwijk.

De goeden lijden onder de kwaden, helaas altijd zo geweest.
@2wheeler: ik weet er alles van, heb altijd veel gezeik gehad met mijn sport autos op jonge leeftijd (supra’s, evolution etc) werd er constant mee aan de kant gezet, ze hebben nooit iets kunnen vinden uiteraard want heb niks te verschuilen, alleen het is zo fucking irritant elke keer weer.
@spykerboy: alleen jij voelt je zo “speciaal” dat je denkt dat ze ‘altijd jou moeten hebben’
@stephane8200: reken maar dat de auto van de bestuurder in beslag kan worden genomen. Als je een belastingschuld hebt en je wordt staande gehouden in de auto van je moeder… dan gaat haar auto toch ook achter het hek. Bij huurauto’s staat dit ook specifiek in de voorwaarden.
@peewee05: hij kan inderdaad in beslag genomen worden maar er is ook jurispredentie over dat in bepaalde gevallen de bestuurder in hechtenis wordt genomen. Er zijn zaken waarin de verhuurder zijn gelijk krijgt.

Stel je voor jij als werkgever stelt een auto ter beschikking aan werknemer en betaalt dus de huur. Werknemer is bovenstaande 22-jarige. Jij betaalt de huur als werkgever, verhuurmaatschappij is de auto (max. 4 weken) kwijt en overtreder is er vandoor. Kan allemaal.
Ik vind het dan wel weer humor dat juist op dit artikel er ruimte is voor een ‘advertentie’ van de Belastingdienst :)
De vraag is, gaat de politie moeilijk doen als je de schuld in contant geld gaat betalen? Want je mag immers maar 10k contant hebben oid…
Is die quote niet sarcastisch bedoelt? Ik mag hopen van wel.
They see me rollin
They hatin
Patrolling they tryin to catch me ridin’ dirty
Tryin to catch me ridin’ dirty…
Snap niet waarom ik nooit van de weg wordt gehaald met dito auto met zwarte velgen ;-)))

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).