Deze SL500 uit 1996 is om een bizarre reden gloedjenieuw

Auteur: , 30 Reacties

Hint: iets met sleutels.

Waarom deze SL500 uit 1996 nog gloedjenieuw is

Potdikke wat doet zo’n SL R129 je toch terugverlangen naar de jaren ’90! Deze generatie SL verving de R107 en stamt alweer uit 1989. De R129 was voor zijn tijd aardig vooruitstrevend. Zo werd deze cabrio (indien gewenst) geleverd met elektronische dempers, een automatisch omhoog klappende anti-rollbar en nog veel meer moderne gadgets.

Deze SL500 werd in 1996 gekocht als verjaardagscadeautje voor de eerste en enige eigenaar, een Britse mevrouw. Deze dame reed 75 mijlen met de Merc, alvorens hem in een Londense garage te stallen. Daarna werd de auto nooit meer gebruikt en volgens Autoblog.com komt dat doordat mevrouw de sleutels van haar presentje verloor. Broodje aap-verhaal? Mogelijk. Feit blijft dat de SL nog geen 130 kilometers achter de rug heeft.

Veilinghuis Coys verwacht dat deze Mercedes in Imperial rood tussen de 45.000 en 55.000 GBP gaat opbrengen. De koper moet natuurlijk wel rekening houden met het nodige onderhoud, maar daar krijgt ‘ie wel een zes CD-wisselaar, verwarmde zetels en een smetteloze auto voor terug.

Tellertje30 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
zalig zo’n auto! zeker de moeite waard om te kopen mits het effectief de juiste stand heeft.
Is van een oud vrouwtje. Heeft altijd binnen gestaan…
@Rick-dos: Was toch knap vervelend geweest als hij nog buiten stond met de kap naar beneden op het moment dat mevrouw haar sleutels kwijt speelde…
@senne: Iets kwijt spelen blijft een mooie uitdrukking maar ik denk dan altijd aan sleutels verliezen met een botje bridge, wat wellicht realistischer is.
@senne: voor je het weet rijdt er een gierwagen langs…
Dit kan niet anders dan een broodje aap verhaal zijn. Als je het geld hebt om een SL nieuw te kopen, heb je ook het geld om een handige Harrie van Mercedes langs te laten komen om de sloten te vervangen.
Dat gezegd hebbende, het is tof om weer eens een mooie en originele R107 voorbij te zien komen. Vaak als je op Marktplaats of Autoscout kijkt zie je er die verpest zijn met sportvelgen en andere opsmuk die er niet op hoort.
En het mooiste komt nog: er zit een brief bij met bevestiging van dit verhaal, geschreven door de butler (!). Heerlijke decadentie en je krijgt er gelijk een gevisualiseerd beeld bij :-).
Bron (voor de studenten onder ons in APA): Carthrottle. (2017). A Rich Owner Abandoned This 80-Mile Mercedes SL For 21 Years After Losing The Keys. Geraadpleegd op: 10-04-2017, van https://www.carthrottle.com/post/a-rich-owner-abandoned-this-80-mile-mercedes-sl-for-21-years-after-losing-the-keys/
@bmwalpina: haha moest dat perse in APA ja? :p
@mperformance: Ja, dat moest. Bezig met de bronvermeldingen bij een project, en dan voelt zo’n reactie hier op Autoblog minder als SOG’en :p
@bmwalpina: dan zou de titel schuingedrukt moeten zijn…
Hmm ik wil geen auto zonder sleutels. Oh ik heb trouwens nog hier een hele straat vol met auto’s te koop. Oh ja ik heb geen sleutels.
@maferick74: dat zou echt een geweldige zwendel zijn!
@pomoek: en de papieren per ongeluk meegenomen in de wasmachine..
@maferick74: Maar wel een brief erbij van je butler…!
Zonde dat er niet meer mee gereden is, maar met een beetje tlc komt dat vast wel weer goed. Wel een hoop geld…
In de sjeiken landen staan tig autos ongebruikt, en London zit zo vol met mega rijke mensen dat dit makkelijk kan. Mooi kleurtje trouwens op die r129. Prijs valt mij ook mee.
Mooi karretje!
geniaal toch!
Een facelift 1999/2000 model met 20k miles op de klok kost je 20-25k Usd. Dan heb je de lekkerste goodies, het stuur aan de goeie kant en kan je er gewoon van genieten zonder meteen 20k af te schrijven. Leuk verhaal verder hoor, maar voor een leuk verhaal betaal ik geen 45-55k.
@e34m5touring: Vind het wel een fraai model SL. Zeker in een donkere kleur met licht interieur. Fabrieks af AMG/Sportpack, dan is ie wel af vind ik. Geeft em net wat meer body.
Zoek wel een model met wat meer kilometers. Die kunnen ook nog jaren mee.

In het zwart, rood interieur en dikke velgen. Lekker fout gewoon.
@pinut187: https://www.500e.nl/autos/mercedes-benz-sl-320-special-edition-youngtimer-te-koop/ Zoiets???
@mohhh: oh wow ja die komt aardig in de buurt. Zou er alleen nog andere velgen eronder willen. Ziet er eigenlijk niet in zo erg fout uit.

Bedankt!
Toch knap. Ook meteen de reservesleutels kwijt!
@schreute01: hingen vast samen.
Hoop wel dat je nu dan voor 55k wel de sleutels erbij krijgt. Maar even serieus, wie koopt dit? Allemaal stilstandschade, platte banden, droge rubbers, slechte vloeistoffen en al decennia ├╝berhaupt geen onderhoud. Dan liever een voor de helft die regelmatig uitgelaten is en onderhoud heeft gehad. Bovendien, met deze durf je niet eens te rijden, want als je er 30.000 bij zet op de teller heb je de helft afgeschreven. Ik vind hem zeker niet meer waard dan een met wat ervaring want ik zie veel nadelen.
Wel leuk voor een museum.
Beetje raar verhaal. Ten eerste was de auto dus al 7 jaar oud toen hij nieuwe werd verkocht, en daarna zijn er 2 sleutels kwijt geraakt en nooit meer vervangen. Ook in het VK worden tellers teruggedraaid al ziet hij er wel fraai uit. Een mooie R129 staat nog op mijn verlanglijstje.
@sketcher: Op een gegeven moment zijn er ook witte knipperlichten gemonteerd aangezien die in 1989 gewoon nog oranje waren. Ook waren de bumpers toen nog een andere kleur dan de carosserie volgens mij. Pas veel later werden die in dezelfde kleur meegespoten.
Je hebt soms rare mensen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).