Waarom dit NL wapentuig op een raceauto mikt

Auteur: , 15 Reacties

Soort van.

Forze

Wat je op bovenstaande foto ziet is de Forze. Nee, dat is niet het wapen rechts op de foto, want dat is een Patriot Launcher. Als je de lont ervan aansteekt vuurt ‘ie Thierry Baudet en Geert Wilders op de vijand af. Maar de Forze is de auto met roze BWT-livery links op de foto. Deze is gemaakt door de TU Delft om ingezet te worden tijdens de Dutch Supercar Challenge in Zandvoort (13 en 14 juli) en tijdens de Gamma Racing Days op het TT Assen Circuit (17 en 18 augustus). De Forze lijkt op een ‘conventionele’ LMP2-auto, maar onder de kap huist een brandstofcel die waterstof snoept.

Bij de ontwikkeling van de auto liep het team telkens als het écht wilde gaan testen op een circuit echter telkens tegen wat technische mankementen aan. En nu de races steeds dichterbij kwamen, bleken ’s lands circuit volledig volgeboekt te zijn. Wellicht geïnspireerd door TopGear en races op vliegvelden, besloot projectleider Zhi Wei Cai Defensie op te bellen om te vragen of zij nog ergens een stukje asfalt ter beschikking konden stelden. Enigszins tot Cai’s verbazing, bleek dat geen enkel probleem te zijn.

Forze

Als inspiratie om harder te gaan had Defensie er wat wapentuig bijgehaald om de test te voorzien van de juiste ambiance. De Forze begreep de boodschap en werkte de test zonder problemen af. Het ‘rechte stuk’ was zelfs lang genoeg om tot topsnelheid te accelereren en de energiebuffer volledig vol te laden door regeneratief te remmen tot stilstand. Het ding is dus klaar voor de strijd. Hopelijk. Net als onze troepen. HOOOOAAHH!15 reacties

Als je de lont ervan aansteekt vuurt ‘ie Thierry Baudet en Geert Wilder op de vijand af.

AUTOblog, niet JOOP of GEENSTIJL.nl.

Danku.
@v70t6r: gelukkig. Was al bang dat ik na die opmerking aangezien zou worden voor een linkse rakker.
@jaapiyo: ik denk nu wel dat je een bomenplant fetish hebt.
@mikje90: een bomen plant fetisj is niks mis mee, wanneer je ziet hoeveel bomen hier op de Veluwe gekapt wordt.
@v70t6r: en geen v70t6rblog
@v70t6r: wilders experimenteert al jaren (niet erg succesvol) met waterstof(peroxide). Dus de link vond ik vrij logisch….
@v70t6r: Ik kon er smakelijk om lachen. Grappig te zien dat anderen dat niet kunnen. Blijkbaar is het dus niet Autoblog, maar AutoSerieusBlog. You learn something every day…
@BaRa: je moet de YouTube comments eens lezen onder het filmpje van Michael vd Mark in z’n C63s. dIt iS tOcH aUtObLoG!?!??

Stelletje autistische nimby’s
De racers mochten dus testen op de Luitenant-generaal Best Kazerne te Vredepeel, voorheen Luchtmachtbasis de Peel.

Hier zijn al meerdere testen uitgevoerd in het verleden, onder andere met deze bus: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Phileas_(bustype)
Ik vind het een tof project. Ik hoop wel dat ze bij een volgende versie de 0-100 en de topsnelheid wat weten te verbeteren. Wat ze nu laten zien is knap, maar het zou natuurlijk nog veel toffer zijn als ze de wagen potent genoeg weten te maken om de ACO te overtuigen dat ze een Garage 56-startbewijs voor Le Mans moeten krijgen.
@Edge: Voor de mensen die gaan vragen wat de 0-100 4 seconden en top 210 Km/h is….
Ronduit cool en onwaarschijnlijk knap wat die studenten hier doen. Echt diep respect voor dit en de Solar auto.
Nu maar hopen dat Stoll niet de coureur is….
Geloof zelf veel meet in waterstofauto’s. Niemand wil op wintersport en 3 dagen onderweg zijn om er te komen. Uren wachten tot de accu’s weer vol zijn.Na 7 jaar de auto weer inruilen omdat anders de accu’s na nog een jaar weer vervangen moeten worden,etc. Zag pas geleden op de sloop een stuk of 20 als nieuwe scooters staan.Accu’s kapot dus nieuwe aangeschaft.Al dat plastic staat er dus wel.Zo zal het met auto’s ook gaan.Goed bezig het milieu te verpesten en Nederland loopt graag voorop.
@Alfarobert: Nog nooit zoveel onzin in een reactie gelezen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).