Waarom Financial Lease aantrekkelijk is voor ZZP’ers

Branded content, 30 Reacties

Deze financieringsvorm van een zakelijke auto leasen kan ook interessant zijn voor jou als ZZP'er.

Waarom Financial Lease aantrekkelijk is voor ZZP'ers

Met een eigen bedrijf wil je ook mobiel zijn. Betrouwbaar eigen vervoer staat wat dat betreft hoog op het prioriteitenlijstje. Dit brengt keuzes met zich mee. Enerzijds heb je zo spoedig mogelijk een auto nodig, anderzijds wil je wel een model dat jou aanspreekt en waarmee je fatsoenlijk voor de dag kan komen.

Naast aankoop en full operational lease kan je ook kiezen voor financial lease. Voor een ZZP’er is het zakelijk interessant om een auto via financial lease aan te schaffen. Een deel van het te besteden vermogen blijft zo beschikbaar voor de onderneming omdat het niet meteen op gaat aan de aanschaf van de auto van jouw keuze. Bovendien brengt financial lease tal van andere voordelen met zich mee.

Waarom Financial Lease aantrekkelijk is voor ZZPers

Zo heb je met financial lease bijvoorbeeld het onderhoud zelf in de hand. Je bent niet zoals met operational lease afhankelijk van de sturing bij onderhoudsbeurten. Jij kiest waar je dit laat uitvoeren. Een ander voordeel is dat er met financial lease gekozen kan worden voor een occasion in plaats van een nieuwe auto. Met de flinke afschrijving van een nieuwe auto in het achterhoofd kan het financieel slimmer zijn om te kiezen voor de afschrijving van een occasion. Deze is vaak een stuk minder. Daarnaast zijn er diverse fiscale voordelen, zoals rente- en investeringsaftrek, kan de looptijd van het contract en een eventueel slottermijn zelf bepaald worden en is terugvordering van de btw over de aanschafprijs mogelijk.

Met zakelijke autolease in de vorm van financial lease betaal je als gebruiker een vast maandbedrag. Dit is wel zo fijn, want er zijn geen financiële verrassingen in het spel. Een auto wordt aangekocht en het maandbedrag zal worden gebaseerd op rente en afschrijving van de financiering.

Via Financial Lease ZZP is het afsluiten van zo’n contract mogelijk. Ook starters komen in aanmerking voor een contract. Hier hanteren ze bij de beoordeling van jouw financieringsaanvraag realistische eisen die ook voor een ZZP’er, vaak zelfs als je starter bent, haalbaar zijn. Financial Lease ZZP heeft een actuele voorraad met personenauto’s en bedrijfswagens, van een Fiat 500 en een Mercedes-AMG C63 tot een Volkswagen Crafter of een Mercedes-Benz Sprinter. Er is een lease calculator waar gekeken kan worden naar wat er kan voor jou als ZZPer. Klik hier om de mogelijkheden te bekijken.30 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Beter eerst sparen en dan zelf iets kopen. Maar goed, dat vind ik.
@ghost:
Let op, geld lenen kost geld.
@harrie:

Sparen binnenkort ook.
@Hubert: binnenkort? Zet de rente eens tegenover de inflatie en beredeneer nog eens ;)
@ghost: en met een beetje geluk kun je dan op je 50e eindelijk het ouderlijk huis verlaten.
@mashell: als dat zo is op je 50ste, heb je ergens iets fout gedaan..
@ghost: In jouw optiek mag je ook niet lenen voor een huis. Als je een beetje fatsoenlijk huis bij elkaar wil sparen, moet de gemiddelde mens toch ook aardig lang z’n best doen.
@berlinetta: dat is niet wat ik bedoel. Ik ken maar weinig mensen die even een huis uit eigen portefeuille betalen. Daarbij was dat tot op voor kort ook niet interessant, want met hypotheekrenteaftrek had je voordeel, maar goed..mijn reactie zoals hierboven impliceert meer het gelease van alles en nog wat behalve vastgoed..
@ghost: Dat ben ik verder wel met je eens.
@ghost: Bedrijfsmatig is dat in de praktijk volgens mij niet altijd werkbaar 😉 Zou eerder zeggen, lening (en looptijd) moet passen bij de investering
@bottles: wel mee eens hoor, als die situatie op gaat en nodig is, dan wel ja.
@ghost: als je €100.000,- als handelsportefeule hebt om €5.000 inkomen uit te genereren is het niet slim om daar €20.000 in 1 keer af te halen. Hou je nog €4.000 over.

Met Prive leasen ben ik het wel met je eens.
@ghost: Tja, als beginnend ondernemer kan je nu eenmaal niet alles betalen, maar je wilt wel representatief voorkomen bij de klant. Ook moet je gewoon aankomen, en als je 20 jaar oude barrel niet betrouwbaar meer is, dan kan dit een goede optie zijn. Geld lenen is een risico, maar ondernemen is sowieso een risico.
@dutchdriftking: representatief voorkomen kan op heel veel manieren. Je hoeft echt niet in een nieuwe Crafter of sprinter voor te komen rijden, daarbij kan dat ook afschrikken of averechts werken, tis maar hoe je er tegenaan kijkt en ook in welke branche je werkt.
@ghost: Klopt, het moet ook weer niet te dik zijn. Maar het moet wel professioneel zijn.
@dutchdriftking: met een 22 jaar oude Lexus denken mensen ook al dat een hele dikke portemonnee hebt. Is toch meer de interpretatie van je (potentiële) klant.
Wil ook wel een C63 financieren.
Dit is trouwens toch gewoon een advertorial ipv branded content? Weinig interessante content aan namelijk.
@trustmeiamanengineer: dat staat er toch ook gewoon boven?
Occasion leasen is niet echt rendabel aangezien je over de nieuwprijs bijtelling betaald.

Alleen rendabel bij een youngtimer.
@s2khonda: inderdaad en bij Financial lease geen verrassing vernoemen is ook wat vreemd…ik begrijp wat ze bedoelen(maandbedrag is vast) maar een tegenvaller op onderhoud slaat bij (bijvoorbeeld een occasion) toch een gat in je budget…zou dit eerder bij operational lease verwachten
@s2khonda: Nee. Je bijtelling is gemaximeerd op de kosten die je aftrekt. Bij auto’s tot een jaar of 4 heb je niet veel aan deze regel overigens.
@kareljansen: als ik een bmw 1 serie van 3 jaar oud voor 20k koop, maar deze was nieuw 40k, dan betaal ik over die 40k bijtelling als ik er ook prive mee rijd. Correct me if im wrong.
@s2khonda: over financial lease betaal je geen bijtelling, het is een lening.
..Zeg dan wat meer over de rente en investeringsaftrek; dat lijkt me het interessante.
Heb net een voorbeeldje gedaan over een ‘lening’ van 30k voor 3 jaar. Betaal je zo’n 4.3% gemiddeld per jaar. (voor de economen: ja, zo simpel mag je het eigenlijk niet doen, maar het is wel een goede indicatie).
En ter vergelijking: dit is niet veel anders dan dat BMW.nl mee rekent.
Persoonlijk vind ik 4.3% nog al vors voor een lening voor een auto.
Investeringsaftrek geldt niet (meer) voor personenauto’s!
mooi rekenvoorbeeld maakt het lekker duidelijk waarom het aantrekkelijk is
Koop een leuke occasie met merkgarantie. €30k (!!!) blijft in je zak en bij gedoe krijg je ook vervangend vervoer.
ZZP’ers investeren doorgaans niet veel in zaken.
Met financial lease creëer je een schuld op je balans waardoor je debt ratio verslechterd. Kan ook zeer onverstandig zijn als je investeerders of externe gelden wilt aantrekken.

Lekker operational leasen, vallen je kosten in je resultaten rekening en blijft alles lekker off balance als je niet aan IFRS richtlijnen hoeft te voldoen (wat het geval is bij een ZZP’er)
@vetnek: over het algemeen worden die ifrs regels met enige vertraging overgenomen in de rjk en worden ze op den duur “goed koopmansgebruik”, reken er maar op dat je als zzp’er je operational lease over niet al te lange termijn ook gewoon moet activeren/passiveren.
Ik geloof dat 90% van de nieuwe auto’s in de UK verkocht worden via een vergelijkbare PCP deal.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).