Waarom Ford de hoogste jaarwinst ooit behaalde

Auteur: , 30 Reacties

The Blue Oval deed het niet bepaald verkeerd afgelopen jaar.

ziet er goed uit

Zo waren de ultieme Hillbilly wagens -de Ford F-series pickups- voor de 34e keer op rij de best verkochte auto’s op de Amerikaanse markt. Verder doet Lincoln het zeer goed op de Amerikaanse markt. Ook de overige modellen deden het niet onaardig en dit zorgde ervoor dat er in Noord Amerika een winst voor belastingen van 9,3 miljard US dollars behaald werd.

Het is voor ons belangrijker nieuws dat Ford na lange tijd weer winstgevend is in Europa. Te hoge kosten -en hierdoor te lage marges- werkten niet bepaald mee de afgelopen jaren in Europa, maar Ford heeft middels een reorganisatieplan de kosten weten te verlagen. Verder hebben een vernieuwde Transit en Ranger meegeholpen aan stijgende verkopen in de bedrijfswagen markt in Europa, waardoor Ford het best verkopende merk is in dit segment. Dit alles resulteerde in een winst voor belasting van 295 miljoen euro in Europa.

Verder heeft Ford voor het eerst winst gemaakt in het Midden-Oosten, sinds dat een aparte business unit is geworden. Ook heeft Ford een recordwinst behaald in Azië. Nou moet er wel bijverteld worden dat Ford verlies aan het maken is in Zuid-Amerika en dat hier voorlopig geen verbetering in lijkt te zitten. Maar goed, dit mag de pret niet drukken aangezien Ford wereldwijd een winst voor belasting heeft behaald van 10,8 miljard dollar, bij een wereldwijde omzet van 149,6 miljard dollar. Nu hopen dat dit doorzet en Ford besluit wat meer van die leuke modellen naar Nederland te halen.30 reacties

Toch leuk..
Een reaguurder als @lincoln..
Die voor winst zorgt bij Ford..
@Dagg: Of heb ik mijn interpunctie niet op orde nu..
@Dagg: Zonder hem waren ze nergens
@Dagg: Dagg
Mooi voor ze!
Goed gedaan, het is en blijft ook een heel leuk merk wat blijft opvallen ondanks de Duitse concurrenten.
Ford heeft gewoon het beste bestuur van alle merken.
@clarkson: gewoon?
@autoblogger:
Ja! Zo zeg je dat in goed Nederlands. “Gewoon” in de betekenis van “nou eenmaal”. Gewoon gewoon!
@autoblogger: Ja zonder fratsen. Ze hebben een ijzersterke strategie waar (bijna) alles goed gaat. Zo ziet het er vanaf de buitenwereld uit dan..

Moet je je eens voorstellen als sergio daar aan de slag ging?
@clarkson: Don,t wake him up…
@clarkson: Ik denk dat Ome Sergio het niet eens zo slecht zou doen bij Ford. Hij is nu vooral een creatieve boekhouder omdat FCA niet de financiële slagkracht heeft van een Volkswagen, GM of Ford. Zo heeft hij zojuist de Dodge Dart en Chrysler 200 een spuitje gegeven om geld vrij te maken voor meer crossovers en pickups… Prima wagens, samen goed voor iets meer dan 250k auto’s per jaar, maar toch denkt hij er anders over.
Kijk, en nu van die winst een Mondeo ST en RS ontwikkelen. En als je toch bezig bent, mag die Fiesta RS alsjeblieft ook?
@dutchdriftking: Focus RSR? Zou ook wel interessant zijn.
@p0wn3d: Ik denk dat de huidige RS goed genoeg is….
@dutchdriftking: Maar het kan altijd beter, toch? Al is het maar een limited edition van 500 stuks. Beetje gewichtsbesparing hier en daar, wellicht een paar extra paardjes uit het blok persen en verkopen die hap.
@Edge: Onder een voorwaarde, met de velgen en de groene lak van de vorige. Mijn hemel wat een heerlijke combi was dat toch! Ik vond bij de vorige de RS500 een beetje tegenvallen. Al is een rood interieur natuurlijk altijd goed.
@p0wn3d: Kan beter. Wat dacht je van een Focus RS Cosworth?
@dutchdriftking: Ik zeg dat de Fiesta er gaat komen.
@clarkson: Ik hoop echt dat je gelijk hebt…
De bedrijfswagens van Ford zijn nu ook in Europa van de hoogste klasse ..
In het midden oosten is Ford altijd geboycot door de daar levende antisemieten omdat ze weigerde de productie in Israël te sluiten ..

Lincoln zal inmiddels break even spelen ..
Komt volgens mij geen winst uit ..

Al met al .. Leuk voor ze ..
Ze hebben daar harder en gewerkt dan ooit ..
@lincoln: Al aan de Connect?
Is dit geen omzet?
@kiasoul98: Ford heeft een omzet van ongeveer 150 miljard. Dus nee..
Heb vorig jaar de nieuwe Mondeo besteld en gekregen. 180pk diesel met comfort pakket stoelen en grotere wielen. Erg fijne auto! In 4 maanden 30.000km mee gereden en geen seconde spijt gehad. Ik reed hiervoor altijd Renault of Volvo en ben echt geen Ford adept maar het is gewoon een erg fijne auto geworden. Heerlijk kilometers cruisen.
Wat?! Verkoopt Ford meer bedrijfswagens in Europa dan Renault? Bijzonder.
@LaLancia: De Transit wordt niet voor niets de personenauto onder de busjes genoemd.
Ford heeft t wel voor elkaar zonder een hoop gezeik gewoon veel verdienen. Kan je van bijvoord vag niet zeggen
Goede wagens die Ford transits heb zelf een Connect en het rijdt best goed voor een besteller.Alles werkt en lekker veel uitrusting tegen redelijk prijs..Warme in de voorruit is iets wat eigenlijk elke auto zou moeten hebben…
Ford is gewoon goed bezig hier in Europa! Leuke modellen line-up, en als je eender welk VAG of PSA product vergelijkt met een Ford dan is de keuze snel gemaakt als je een betaalbare rijders-auto wil. Hopelijk blijven met die zwarte cijfers in Europa inzetten op de performance modellen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).