Waarom Max Verstappen gisteren zo traag was

Auteur: , 13 Reacties

De stroggel was echt voor MV33.

shawk-the-muscle

Het was niet bepaald een lekkere vrijdag voor Max Verstappen gisteren. Waar Max in Oostenrijk zijn teamgenootje Pierre Gasly nog op een ronde zette, gaf hij nu opeens juist veel tijd toe op de Fransman. Die laatste toonde voor het eerst sinds hij de snelste was in Q2 in Bakoe juist een voorzichtig teken van leven, door de snelste te zijn in VT1. Schuilt er dan ergens diep van binnen toch een bona fide F1 coureur in Pierre, of wast onze Max hem later vandaag in de kwalificatie gewoon weer bikkelhard de oren?

Dat gaan we vanmiddag zien. Max gaf gisteren in ieder geval aan dat als de auto blijft zoals ‘ie was, hij onmogelijk het gevecht aan kan gaan met Mercedes en Ferrari. Doch Helmut Marko denkt dat de Nederlander mag hopen op verbetering. Volgens hem was de setup van Max’ RB15 niet goed en werden de banden daardoor veel te heet. Rasoptimist Marko is echter van mening dat het team dit voor de kwali kan oplossen, zo geeft hij te kennen aan Motorsport Magazine.

Wel opvallend aan dit hele verhaal is dat afgelopen week juist naar buiten kwam dat Red Bull Racing Gasly gaat dwingen de setups van Max te gebruiken. Naar verluidt was Pierre tot op heden soms wanhopig bezig de setup van zijn auto gedurende het weekend radicaal te veranderen in zijn queeste naar meer snelheid. Marko was daar een beetje klaar mee en heeft de vrijheid van PG10 op dit vlak flink beperkt.

Vervolgens is het dan een beetje de vraag vanaf welk moment in het weekend deze nieuwe aanpak geldt. Gaat het over Max’ setup zoals die vóór het weekend al neergezet is in de simulator, of zoals Max die aan het eind van de vrijdag heeft neergezet? In het eerste geval zouden we vanaf nu misschien alsnog een gevecht te zien kunnen krijgen tussen Max en Pierre, omdat die laatste kennelijk snel kan zijn met de ‘Max setup’. In het tweede geval is het misschien verstandig om dit weekend, bij wijze van uitzondering, Max met Pierre’s setup van gisteren te laten rijden in plaats van vice versa. Het zou namelijk wel een beetje lullig zijn om Pierre te dwingen zijn banden ook te oververhitten…13 reacties

Voor zover ik weet heeft Max race simulaties getest, dus niet gefocust op snelle ronde. We hoeven niet direct te paniekeren als Max dus trager is dan Gasly in de VRIJE TRAININGEN.
Ik heb gisteren in verschillende media gelezen dat MV33 vooral bezig was de balans te vinden in de auto, en daarom nauwelijks heeft gefocust op het rijden van een snelle ronde.

En laten we eerlijk zijn, als je 3/10 langzamer bent op mediums, waar je teamgenoot op softs reed, is dat niet direct reden voor paniek, toch?
Ik kan erg moeilijk geloven dat een coureur en zijn team een auto niet afgesteld krijgt. Gasly heeft er al een jaar Toro rosso opzitten en heeft daarvoor ook genoeg afstelwerk gedaan in de opstapklasses. Ook het team van Red Bull zal toch wel weten wat ze doen. Allicht zal Max het beter doen, misschien heeft hij een paar betere monteurs. Maar op een rondje gezet worden zal toch niet alleen aan de afstelling liggen zeker?
@brammetjedeb: nou, volgens mij zit er wel verschil in wat/hoe de coureur zijn wensen aangeeft aan z’n team? Kan me niet voorstellen dat elke coureur daar perfect toe in staat is en dat dát geen verschil maakt. 🤔
@drdre1: F1 coureurs staan op de hoogste trede van de autosport. Gasly komt uit het opleidingsprogramma van Red Bull. Gasly reed vorig jaar zijn teamgenoot naar huis. Kweenie hoor. Het zullen niet allemaal senna’s zijn, maar doorgeven wat je voelt aan de auto moeten ze toch kunnen. Zou ook goed aan de monteurs hebben kunnen gelegen, die moeten er voor zorgen dat de auto doet wat de coureur verlangt. Op een ronde gezet worden, daar moet iets meer aan de hand zijn…
Laat Gasly maar is een goed weekend hebben. Daar wordt Verstappen echt niet slechter van.
@woutera: hij staat derde in het klassement, hij moet voor vettel blijven wil hij derde blijven. Dus hij wordt er waarschijnlijk wel slechter van.
@katoenboer: En hoe is het slecht voor Verstappen als Gasly een goed weekend heeft dan?
Pierre heeft stiekem de stickers verwisseld en rijdt nu in de auto van Max en vice versa.
@utregcity: Joke’s on you, alles is gespoten op die auto’s, de weinige stickers die er op zitten zijn voor de heel kleine logo’s/decals die niet te spuiten zijn, of voor last minute wijzigingen ;)
Gasly nie meer los toen Marko zei: “Gassen met dat ding, Gasly!”.
Dit riekt naar totale onzin. Max doet Merc na door te doen alsof er flink gewerkt moet worden, meanwhile doet ie racesimulaties op hardere banden. Dit is gewoon f1 cultuur, diegene die zeker zijn hoeven zich niet boven de trainingslijst te zien. We gaan het straks zien. Als PG voor MV kwalificeert dan verwacht ik dat buiten de varkentjes vliegen.
Ik zal het zondag middag vertellen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).