Verstappen achter Gasly en McLaren op “slechtste” vrijdag van het jaar

Auteur: , 25 Reacties

Het weekend begint niet voorspoedig voor Max.

Waar Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk nog een van de meest imponerende prestaties van zijn carrière neerzette, zat het de Nederlandse Formule 1-ster vandaag niet mee in de vrije trainingen. Verstappen had te kampen met een auto waarin hij zich absoluut niet comfortabel voelde en werd in beide sessies verslagen door teamgenoot Pierre Gasly.

Verstappen was dan ook niet te spreken over zijn dag op het iconische circuit van Silverstone. Naderhand vertelde Max tegenover de media dat het zo mogelijk zijn slechtste vrijdag van het jaar was geweest. Naar eigen zeggen had zijn RB15 niet de juiste balans en gleed hij daardoor met enkele regelmaat over het asfalt.

In de eerste sessie kwam hij nog tot een derde tijd (Gasly greep P1), in de meer representatieve tweede vrije training moest Verstappen de duo’s van Mercedes en Ferrari evenals Pierre Gasly en Lando Norris voor zich dulden. Max ziet desondanks geen reden nu al het hoofd te laten hangen, de marges met de top zijn tamelijk klein. Met zijn zevende positie stond Verstappen op ongeveer 0,8 seconde van aanvoerder Valtteri Bottas, die een tijd van 1:26.732 noteerde.

Pierre Gasly, die het gehele jaar in de schaduw van Verstappen heeft gereden en inmiddels moet vrezen voor zijn toekomst in de sport, was uiteraard meer tevreden met zijn vrijdag. De Fransman lijkt eindelijk uit de verf te komen. Volgens Gasly zijn er sinds de Grand Prix van Oostenrijk een aantal ingrijpende aanpassingen gemaakt aan zijn kant van de garage en vooralsnog lijken deze zich uit te betalen. Als hij in staat is dit weekend zijn vorm door te zetten, dan zal hij waarschijnlijk de rest van het jaar uit mogen zingen bij Red Bull. Gasly zal er alles aan doen geen Kvyat 2.0 te worden, maar een zwaluw maakt nog geen zomer.

Morgen begint de derde vrije training om 12:00. ’s Middags wordt de kwalificatie verreden om 15:00. De race vangt op zondag aan om 15:10. Meer over de Grand Prix van Groot-Brittannië lees je in onze voorbeschouwing, die HIER gelezen kan worden.25 reacties

Door al die verborgen raketten in die 007-bolide is hij nu gewoon wat zwaarder, niks aan de hand.
Zondag knalt hij gewoon de top 6 overhoop en rijdt ie fluitend als 1e over de finish.
Op een andere site las ik dat Verstappen z’n snelste tijd op mediums had gezet, waar de top 6 op softs z’n snelste ronde had geklokt. In dat licht bezien is een verschil van drietiende naar je teamgenoot niet echt dramatisch te noemen.
@RRRobert: heb meeste van de vrije training onboard met Max mee zitten kijken (en hoor je alle gesprekken tussen hem en z’n engineer). Max moest race paces rijden en niet een snel rondje gevolgd door een rondje opladen om snelle tijden neer te zetten.
@bassx: Waar kan je dat zien? Met zo’n F1 abbo?
@mennok: Ja… en dan via browser of met F1 TV app kijken.
We gaan het morgenmiddag wel zien. Zou wel leuk zijn als ze de Honda motor bij de kwalificatie iets verder dan normaal mogen opschroeven.
Boeiend…het is pas vrijdag. Tov van voorgaande jaren heeft hij volgens mij ook wel geleerd dat hij echt niet elke VT de snelste tijd hoeft neer te zetten.
Ach, in Oostenrijk parkeerde hij hem ook achteruit de muur in op vrijdag. Allemaal goedgekomen.
Training, zaterdag moet hij goed zijn, wat steeds is
Als nu alles perfect is piek je te vroeg en heeft de vrije training geen zin.
“De Fransman lijkt eindelijk uit de verf te komen”
Hij doet het 1x(!) goed en gelijk weer doen alsof ie het helemaal heeft gevonden.
@stfu: yep, zijn hele seizoen is weer gered. Dat gaat nog een grote worden, let op mijn woorden!
@stfu: mijn gedachte, gaat erom waar de heren op zondag eindigen
Het zou toch leuk zijn als die engineer van max ipv “fail eleven” oid dergelijks gewoon 1 keertje “v-tec yo” zegt over de board radio. Max.. als je meeleest!
@cloverleaf: wacht maar tot mijn…
@cloverleaf: waar is @wachtmaartotmijnvtectinkicktyo als je hem nodig hebt?
Lijstje?
Helaas, gaat niks worden dit weekend. Na zoet komt zuur.
0,8 seconde… bij de MotoGP is dat het verschil tussen eerste of veertiende
@vdue: Auto’s zijn geen opgevoerde brommers
@venividivici: dude seriously?
@kle500: precies! @venividivici: ga maar eens een MotoGP race kijken en laat ons dan maar weten wat je er van vond.
@markos78: Al gekeken, maar als autoliefhebber vind ik er geen reet aan.
@venividivici: Ok, het één heeft niks met het ander te maken. Neemt niet weg dat je het niks mag vinden. Ik ben een vlees liefhebber maar hou wel degelijk van bier!
Zolang hij voor de Williams auto’s blijft is er toch niets aan de hand.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).