Waarom staan hier Tesla Model 3’s stof te happen?

Auteur: , 35 Reacties

Klaar om naar een eigenaar te gaan.. of toch niet?

In een parkeerfaciliteit in Los Angeles, Zuid-Californië staan meerdere Tesla’s geparkeerd. Het gaat om zowel de Model 3, als de Model S en Model X. Van de Model 3 staan maar liefst 26 exemplaren.

De geparkeerde auto’s staan hier natuurlijk met een reden. Een verslaggever van Automobile Magazine bezocht de faciliteit op zoek naar antwoorden. De elektrische auto’s kwamen om wat voor reden dan ook niet door de laatste inspectie. Bijvoorbeeld vanwege schade aan de auto, een mechanisch defect of een andere storing. Op de dashboards lagen checklijsten waar mogelijke problemen worden omschreven. Naast 26 exemplaren van de Model 3 telde de verslaggever nog eens 45 andere Tesla’s.

De verslaggever gaf aan de auto’s in haast te hebben geteld. Er was geen daadwerkelijke beveiliger aanwezig, maar er hingen wel camera’s. Sommige auto’s waren bedekt onder een laagje stof en zand. Dit betekent echter niet dat de voertuigen er al weken staan geparkeerd. Los Angeles County ligt aan de Grote Oceaan en als het een beetje winderig is, worden auto’s al gauw stoffig en vies. Een Reddit-gebruiker besloot ook een kijkje te nemen en schoot een aantal foto’s die je kunt bekijken in de gallery.

Tesla kwam in het verleden al vaker in het nieuws vanwege mechanische mankementen met de Model S en Model X. Vermoedelijk is de inspectie extra aangescherpt met de Model 3 om een herhaling van de geschiedenis te voorkomen. Automobile Magazine heeft contact opgenomen met Tesla om antwoorden te krijgen, maar de Amerikaanse autofabrikant was niet bereikbaar voor commentaar.

Fotocredit: blfire via Reddit35 reacties

Leave Tesla alone!!!11
@lekkaah: metoo
@lekkaah: Alles bij Tesla wordt wel onder een vergrootglas gelegd inderdaad. Maar aan de andere kant, hoewel het normaal is dat auto’s bij de laatste checks na worden gehouden om dingen te corrigeren is het natuurlijk wel opmerkelijk dat ze gewoon in een openbare parkeergarage staan. Dan vraag je er ook een beetje om.
Another day, another bit of tesla news
Wordt Autoblog gesponsord door Tesla? Laat dit nieuws lekker op Groen7 en kap eens met dat merk hier nog meer te hypen!!! Of maak er een aparte website voor…
@rhellema: waarom? Zijn toch gewoon auto’s of niet? Klik dan lekker niet zeg, aansteller.
@2wheeler: dat het aanstellerig is ben ik ook helemaal eens met je, maar ik zie dit zo vaak staan als er iets over Verstappen langs komt op deze site dat ik hetzelfde eens geprobeerd heb met het andere merk waar iedere dag over geschreven wordt en ben dan ook verbaasd dat er dan wel ineens op gereageerd wordt. Het was een experimentje, meer niet!😁
@rhellema: als er niks gepost wordt wat over auto’s gaat is het ook niet goed… sommige lui zijn maar moeilijk tevreden te houden.
@rhellema: Nederland gaat kapot!!!1!1! Ons land is ons land niet meer!!!11!1
@granlusso: ook zoiets zieligs, een 1 tikken tussen uitroeptekens, doe je dat om met die hype mee te lopen?
@rhellema: hype? Dat fenomeen is minimaal 10 jaar oud..
@rhellema: Rustig maar, het is maar een grapje ;)
@granlusso: van mij ook, daarom ook alleen maar over de uitroeptekens “geërgerd”😁👍🏻
@rhellema: je hebt je lekker op de kaart gezet
@weetikveel: oh moet je je op deze website op de kaart zetten? Waarom?
@rhellema: Hahaha prima hoor. Vind het af en toe leuk om mezelf als een analfabetische Nederlandse tokkie uit te drukken

:)
@granlusso: Ohjee…nou heb je het woord “Tokkie” gebruikt…nu zal je wel een hele snelle Ferrari op je dak krijgen, die gaat je even vertellen dat je dat niet mag gebruiken want Joodse naam en bla bla bla…

Sterkte😉😁
Setje pre-productie wagens? En anders moeten ze wel heel slecht in elkaar gezet zijn, als ze blijkbaar de moeite van repareren niet waard zijn. Je zou zeggen dat ze elke 3 zo snel mogelijk naar een klant willen sturen.
@trustmeiamanengineer: Inderdaad, nieuw model, nieuwe productielijn/procedures, veel nieuwe arbeidskrachten/voormannen/kantoorpipo’s met als gevolg veel uitval. Je hoeft maar één moer niet goed genoeg hebben aangedraaid en je hoort al allerlei piepjes. Ik heb er wel vertrouwen in dat het goed komt.
-edit: nutteloze bijdrage-
Maak er dan van 3 twee.
Wat vreemd is dat deze auto’s in LA staan terwijl de fabriek in Fremont staat, ruim 6 uur rijden daar vandaan. Het lijkt er dus op dat ze de auto’s vrolijk vanuit de fabriek naar de dealers hebben gestuurd en dat pas daar de kwaliteitsproblemen zijn ontdekt. In dat geval, en in andere woorden: de kwaliteitscontrole van Tesla rammelt.

Dat ze niet door Tesla zijn terug genomen kan betekenen dat de defecten zo ernstig zijn dat het de moeite niet is om ze te repareren of dat ze simpelweg nu de tijd niet hebben om de auto’s op de fabriek te herstellen.
@pomoek: Ook dit is speculeren.

Reken maar dat ze het nu super druk hebben bij Tesla met de productie op de rit te krijgen. Als er dan een zootje auto’s zijn die terug moeten dan is het niet gek dat ze daar geen tijd voor hebben. Dit zijn redelijk wat Tesla’s bij elkaar, maar op het grote plaatje van de honderdduizenden Model 3’s die ze moeten produceren stellen ze wat minder voor en kunnen ze wel even wachten. Dat zal de gedachte wel zijn.
@fanboy: ik weet dat dit speculeren is, maar niemand hoeft zich ook verder iets aan te trekken van mijn speculaas ;-). Ben het verder met je eens.
Als je de erbarmelijke afwerking ziet dan weet je genoeg het is alleen een wouw effect als je het pedaal indrukt maar daar blijft het bij
@fb_10212559472158246: jij hebt zeker en vast de afwerking van de model3 al persoonlijk gezien, we geloven je.
@gibb: nee, vast die van de S. Die is iig net zo triest. Nog geen gezien waarvan alle led’s van het 3e remlicht heel zijn.
@draadloos: Bij heel veel VW’s brandt er een koplamp niet, dat is veel ernstiger en levensgevaarlijk. VW’s moeten verboden worden!
Wel makkelijk voor de curator, heel handig in beslag nemen zo.
Ze worden volgens mij niet helemaal af naar de dealers gestuurd. Een aantal onderdelen voldoen niet aan de kwaliteitseisen en de leveranciers kunnen niet zo snel leveren. Het idee is dat de ‘dealers’ dit zelf installeren wanneer de onderdelen binnen komen / beschikbaar zijn.

Wel apart dat dit de meest geschikte plek was om ze tot die tijd te stallen.. niet erg professioneel
@amg65: U bent professioneel autobouwer? Het is slechts speculeren waarom deze auto’s daar staan.
@postzegel: Dat ik elders gelezen. Trouwens, een minder clickbait/sensatie artikel over dezelfde garage vind je hier:
https://electrek.co/2017/11/15/19-tesla-model-3s-in-parking-garage-in-playa-vista/amp/
@amg65: beter artikel, ben ik met je eens.
Denk dat de accu leeg is.
Er schijnt dat er in Amerika ook een parkeerplaats met tienduizenden afgekeurde VW’s staat ,een handjevol Tesla’s is dus een peulenschilletje

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).